СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 14

• 74 594
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Много ясно, че няма да го питаме, но ми е изненадващо. Със сигурност си има причини, щом е стигнал до тази стъпка.

# 256
  • София
И аз прочетох новината в темата за НЕГ и съм много изненадана.
Интересно ми е, ако не спечели, дали ще остане в СМГ, все пак освен директор е и класен, и преподавател по история 😀. Моето мнение е, че ще е по-добре да дойде нов директор. Очевидно г-н Тонев вече гледа в друга посока.

НГДЕК е към МК, а обявеният конкурс е за общински училища. Това е списъкът: https://stolica.bg/sofia/26-uchilishta-v-sofiya-obyaviha-konkurs … za-novi-direktori

# 257
Има хора, които не обичат да се задържат на едно място. Имат нужда от динамика и предизвикателства (може би и при Костов това беше причината да излезе от училището). Добре балансира в доста конфликтен за училището момент.  Дано да се получи нужната приемственост когато и ако се случи.   

# 258
  • София
То СМГ хич не е малко предизвикателство. Много добри учители, но и много къси клечки. Изненадана съм аз определено.

# 259
Работата с хора е много тежка. Към личния състав като добавим и родителите, "визионерството" не е това, за което човек си мечтае и някак едва ли се включва в смелите проекти при кандидатстването за длъжност.
За съжаление катранът в кацата с меда е горчив факт.

# 260
  • София
O, аз го харесвам, повече от Ушагелов и онази измислена знам.директорка на НПМГ, да не кажа много повече.
Само за сведение - Ушагелов е директор на НПМГ и това дали ти го харесваш няма никакво значение. По-важното е, че НПМГ си го харесват и си върши работата. А коя е “знам. директорката” на НПМГ, която ти е трън в очите?
И след като си толкова веща, би ли коментирала и замовете на СМГ?

# 261
  • София
Е все пак беше директор преди това в СМГ. Нормално е да има сравнение. Моето дете също е било в училището по време на двамата директори.

# 262
Стискам палците и на двете ръце да спечели конкурса и да поеме към нови предизвикателства. Някой може и да го харесват, но за мен истината е че СМГ удари дъното под неговата веща опека. Искрено се надявам да няма приемственост а нова посока с евентуалното ново ръководство, но както винаги се оказва в подобни ситуации свободното падане може да си продължи до безкрай.

# 263
Стискам палците и на двете ръце да спечели конкурса и да поеме към нови предизвикателства. Някой може и да го харесват, но за мен истината е че СМГ удари дъното под неговата веща опека. Искрено се надявам да няма приемственост а нова посока с евентуалното ново ръководство, но както винаги се оказва в подобни ситуации свободното падане може да си продължи до безкрай.

Ще споделите ли по какво съдите за "удареното дъно" и "свободното падане"?

# 264

Може би парадоксът на "доброто старо време" Simple Smile

Макар че трябва да призная, че когато моето дете беше там и съм гледала резултатите от състезанията по математика, от 1 до 40 място бяха почти изцяло само СМГ-ейчета.  Днес не е така по ред причини и някой може да не е доволен.

# 265

Не и по резултатите от матурите. Rolling Eyes
Може би всичко останало.

# 266
Цитат
После като следствие на първото- липсата на мотивирани деца, и не на последно място ръководството, с мантрата за най- добрите резултати на матурите и дотам…иначе страхотни деца , готови да попиват знания и да се доказват,
,

Това е абсолютно противоречие...
Иначе много пъти съм писала - увеличаването на паралелките след 4 клас изобщо не беше за добро именно, защото няма толкова мотивирани деца и толкова преподаватели.

# 267
Цитат
После като следствие на първото- липсата на мотивирани деца, и не на последно място ръководството, с мантрата за най- добрите резултати на матурите и дотам…иначе страхотни деца , готови да попиват знания и да се доказват,
,

Това е абсолютно противоречие...
Иначе много пъти съм писала - увеличаването на паралелките след 4 клас изобщо не беше за добро именно, защото няма толкова мотивирани деца и толкова преподаватели.

Те децата са си мотивирани в началото ( и в 5-ти и в 8 клас новодошлите) докато не се сблъскат със стената…

# 268
  • София
Определено има недостиг на добри преподаватели по ключови предмети като математика и информатика, които са и профил.

# 269
Така с недомлъвки не става. Какви са тези стени?

Общи условия

Активация на акаунт