СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 14

• 74 560
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Няма да има разлика в средния резултат.

# 376
Дали? Има деца, които не са за СМГ, но изкарват достатъчно добър резултат за езиковите гимназии. Според мен, техните резултати и на всички останали, надолу по веригата ще паднат при един по-труден изпит.

# 377
Броят на максималните оценки сигурно ще падне, но средният ще си остане като цяло.
Всъщност, според мен като цяло нивото трябва да се вдигне. Не може с някакви измислени 4 часа да се усвои материалът. Ако това не се направи, ако ще и събиране и изваждане да стане изпитът, средният резултат се ще си е същият.

# 378
Важното е да има разслояване на резултатите, подобно на това след 4 клас.

При бал мин-макс 487-500 не е никакво разслояване на резултатите и някой математик ще учи в езикова примерно, понеже е сбъркал първа задача, която е лесно уравнение, да речем... Или пък не е успял по БЕЛ да изкара 90+ т.

# 379
ЧС, и аз като теб съм на мнение, че приемът в прогимназията не отговаря на целите на училището. И ако в тези към министерствата "зайчарниците" са с идеята да си подготвят децата за вътрешните приемни изпити, то СМГ като общинско училище не тъне в този лукс. Голям зор е да се съсипе математическата му идентичност. Проблемът не в родителите, които си търсят среда за децата. В онези е, които на две магарета сено не могат да разделят. Пишат си там някакви неща, копират и пействат някакви сътезания ... Почти 2000 четвъртокласници са се записали за ПМС.  Почти хиляда са в диапазона 5-7 клас, а при гимназистите се очаква  математиците да са скарани с физиката. И ако Тонев не е математик, то не знам другите директори на математически и природо-математически гимназии какво проспаха. 

# 380
  • В офиса
Не те разбрах, рони, за математиците, скарани с физиката?

# 381
Броят на максималните оценки сигурно ще падне, но средният ще си остане като цяло.
Всъщност, според мен като цяло нивото трябва да се вдигне. Не може с някакви измислени 4 часа да се усвои материалът. Ако това не се направи, ако ще и събиране и изваждане да стане изпитът, средният резултат се ще си е същият.

По-трудни задачи означава по-малко решени от нематематиците. Вероятно нещо изпускам, но защо да не се промени средният резултат?

# 382
Важното е да има разслояване на резултатите, подобно на това след 4 клас.

При бал мин-макс 487-500 не е никакво разслояване на резултатите и някой математик ще учи в езикова примерно, понеже е сбъркал първа задача, която е лесно уравнение, да речем... Или пък не е успял по БЕЛ да изкара 90+ т.

Опорките започнаха. Правилата добри или лоши са еднакви за всички. Очаквам и историкът като за последно да почне да се прави на компетентен в материя, която не разбира.

# 383
Симоне, учи си уроците и по-малко стой във форум за майки!

Разбрахме ти мнението за Тонев, омразата ти към него и всичко, което прави/е правил.

Правилата са еднакви, но могат да бъдат променени. Не е логично при трудния подбор след 4 клас, да се приемат деца след 7 на база НВО без нищо допълнително.

И, да, 487-500 не е никакъв подбор. Там влизат деца, които са ходили по курсове, където са се научили да пишат по точно определен начин, който дори може и да не разбират....но, както и да е. Приемът е такъв и ние го приемаме. Много хора се борят за промяна, но на хората в МОН не им е изгодно, понеже при тази сложност на НВО средният резултат е около 40 т. При по-сложен изпит резултатите ще са катастрофални и ще лъсне истинската неграмотност и незнание у децата.

# 384
Симоне, учи си уроците и по-малко стой във форум за майки!

Разбрахме ти мнението за Тонев, омразата ти към него и всичко, което прави/е правил.

Правилата са еднакви, но могат да бъдат променени. Не е логично при трудния подбор след 4 клас, да се приемат деца след 7 на база НВО без нищо допълнително.

И, да, 487-500 не е никакъв подбор. Там влизат деца, които са ходили по курсове, където са се научили да пишат по точно определен начин, който дори може и да не разбират....но, както и да е. Приемът е такъв и ние го приемаме. Много хора се борят за промяна, но на хората в МОН не им е изгодно, понеже при тази сложност на НВО средният резултат е около 40 т. При по-сложен изпит резултатите ще са катастрофални и ще лъсне истинската неграмотност и незнание у децата.

Така и не разбрах какво е направил освен глупостите му за матурата по математика, на които никой нормален човек , разбиращ от образование не се връзва.

# 385
И ние не разбрахме причината да го мразиш, но явно е така.

Нямаш ли по-приятни младежки занимания събота вечер от висенето в бгмама?

# 386
  • В офиса
Симоне не е ученик, учениците масово харесват Тонев.
Аз не искам децата ми да повтарят като малоумни техника на решаване, и да зубрят тъпи уловки, за да не допуснат техническа грешка за -6-8т., която да ги изхвърли от училището. Задачите за изпита в математически гимназии трябва да са по-трудно от НВО, за да се получава хубаво Гаусово разпределение, както написа Соул Фри. И между другото, и аз намирам изпита за 5-и клас за оптимален.

# 387
Симоне не е ученик, учениците масово харесват Тонев.
Аз не искам децата ми да повтарят като малоумни техника на решаване, и да зубрят тъпи уловки, за да не допуснат техническа грешка за -6-8т., която да ги изхвърли от училището. Задачите за изпита в математически гимназии трябва да са по-трудно от НВО, за да се получава хубаво Гаусово разпределение, както написа Соул Фри. И между другото, и аз намирам изпита за 5-и клас за оптимален.

Учениците масово харесвали били Тонев. В 105-о може и да се случи. За СМГ това звучи като виц.
Как пък никой не си зададе въпроса защо великият директор зарязва СМГ....

Последна редакция: сб, 23 мар 2024, 20:39 от Simone Simons

# 388

Много родители сме на същото мнение, но това засега поне няма да се промени. За сегашните петокласници ще има НВО по всички предмети, което също не е ясно доколко ще е успешеш опит.

# 389
И ние не разбрахме причината да го мразиш, но явно е така.

Нямаш ли по-приятни младежки занимания събота вечер от висенето в бгмама?
Сигурно и журналистите го мразят.
 Из статия в медийното пространство със заглавие:
ДАЛАВЕРИ за милиони: Шпионират ученици и учители в Софийската математическа гимназия

...Според специалисти, с които разговаряхме, една от причините за тези недомислици в общуването с децата е липсата на педагогическа подготовка в част от протежетата на директора Тонев. Работата с учениците е специфична, не е за всеки и за нея се изискват специални знания, умения и подход, но това е далеч от представите на директора Тонев за правата на децата. При това неговите кадри стават не само преподаватели, но и класни ръководители.

Журналисти дават пример как се израства кариерно в СМГ:

Въпросната зам.-шефка е лансирана от директора на СМГ д-р Антоан Тонев. В математическата гимназия тя попада по негова инициатива, като преди това двамата са били колеги в друго столично училище. Първо е назначена по заместване на мястото на излязла в майчинство библиотекарка. След завръщането на титулярката, започва бурното кадрово израстване на Мона Генева, която е издигната за зам.-директор по административната част.

Самата Мона Генева, например, била ангажирана с философски дисциплини, давала и консултации по тях. Като цяло обаче ангажиментите й с учебната дейност са концентрирани в един работен ден, отбелязват запознати. Скандален факт е, че в иначе толкова престижно училище, е допуснато да преподават служители, които нямат педагогическа специализация, казват юристи. При това не става дума за някакви лектори – световно известни учени, а за най-обикновени администратори.

Апропо има изнесени още доста неща за великия и неповторим ръководител Тонев.

Последна редакция: нд, 24 мар 2024, 00:10 от Simone Simons

Общи условия

Активация на акаунт