СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 14

• 74 524
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
...
За състезанията по информатика, сте абсолютно права. Но спане то я друг град не се случи само веднъж миналата година. Може би трябва някои да се наеме по-сериозно с организацията.
....
ek_velika, не сте точна в коментара си! Миналата година спането в друг град при състезания по информатика се случи точно веднъж - спахме в Г. Оряховица (7-8 км от В.Търново), защото състезанието ни съвпадна с голям градски празник във В.Търново и множество други мероприятия, свързани с градския празник, за които бяха поканени много гости от страната и чужбина. Легловата база в града, способна да поеме големия брой софийски участници в състезанието, бе предварително резервирана за другите мероприятия от градския празник и се наложи да осигурим алтернативно настаняване в съседния град. Изпреварваща във времето резервация за това състезание не можеше да се направи заради механизма за определяне на софийските участници в него, базиран на резултати от подборно състезание, което се проведе 2 седмици преди националното.
Колкото до предложението Ви някой да се заеме по-сериозно с организацията - мястото на организатора е свободно! Заповядайте!

# 226
  • София
...
За състезанията по информатика, сте абсолютно права. Но спане то я друг град не се случи само веднъж миналата година. Може би трябва някои да се наеме по-сериозно с организацията.
....
ek_velika, не сте точна в коментара си! Миналата година спането в друг град при състезания по информатика се случи точно веднъж - спахме в Г. Оряховица (7-8 км от В.Търново), защото състезанието ни съвпадна с голям градски празник във В.Търново и множество други мероприятия, свързани с градския празник, за които бяха поканени много гости от страната и чужбина. Легловата база в града, способна да поеме големия брой софийски участници в състезанието, бе предварително резервирана за другите мероприятия от градския празник и се наложи да осигурим алтернативно настаняване в съседния град. Изпреварваща във времето резервация за това състезание не можеше да се направи заради механизма за определяне на софийските участници в него, базиран на резултати от подборно състезание, което се проведе 2 седмици преди националното.
Колкото до предложението Ви някой да се заеме по-сериозно с организацията - мястото на организатора е свободно! Заповядайте!
Да съм писала "информатика" или да съм уточнила състезание? И математиците спаха "наблизо" поне веднъж някъде миналата година. Щом е вакантно мястото за организатор, пуснете в РУО обява за свободна щатна бройка.

# 227
Да направиш подобно масово състезание на Гьоргьовден /и дълъг уикенд/ в град с не толкова развита леглова база е страшно необмислено от страна на организаторите. Поне подсигуриха клиенти от Каспичан и Нови Пазар, та до Търговище. Само РУО Пазарджик може да конкурира с подобно лошо отношение, когато три дни преди началото на пролетната ваканция предаде някак някаква информация за провеждана олимпиада. Една седмица преди въпросната олимпиада софийското РУО знаеше само, че Велинград е мястото.

# 228
  • София
Здравейте, имам въпрос към родителите на деца 11 и 12 клас. Знаете ли дали предходните години е имало интерес към профил ИИ и каква е била минималната бройка за сформирането на група? Също така дали подготовката е на необходимото ниво за кандидатстване специалност архитектура (все още не е решила дали в чужбина или тук). Кой е преподавателя, който го води и какви са отзивите за него?
Дъщеря ми иска да запише, но се чуди, дали няма да се набляга повече на теорията, отколкото на практическите упражнения и дали има смисъл от избирането му.  Бързам да отбележа, че не разчитаме само на този профил за подготовка. Тя до преди две години ходи на уроци по рисуване и от втория срок ще продължи с заниманията.

# 229
  • София
В сегашния 11 клас има профил рисуване. Мисля и в 12 има. Може да се види в програмите, качени на сайта.

# 230
  • София
Дъщеря ми е в профил ИИ тази година. Учителката е Христина Стоянова. Страхотна е. Рисуват, пробват различни техники, помага им за съставяне на портфолио  и т.н. Според дъщеря ми записването на този профил е било едно от най-добрите решения в живота й Simple Smile.

# 231
  • София
И моите близначки 11-ти клас са профил ИИ. Дотук и двете са много доволни, аз лично не мога да преценя дали и доколко е ок. Едната от тях също се е насочила към архитектура, но не знае къде. Надявам се скоро да се ориентират малко по-добре и двете.

# 232
Знаете ли с кой трябва да се свържем за да се запишем за награда за херцога на единбург, пише че смг е в организаторите но не мога да намеря актуално инфо как става записването.

# 233
За първи път чувам Sad. Звучи интересно за каква възраст е?

# 234
За първи път чувам Sad. Звучи интересно за каква възраст е?
https://intaward-bg.org/

# 235
Класният ръководител би трябвало да ви насочи от кого да получите нужната информация.
Две познати деца (може и повече да са били, но за тях знам) минаха през Наградата, но беше преди излизането на Великобритания от ЕС.  По тази линия завършиха училища на Острова. И висшето им образование е там.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 18:01 от рони

# 236
Здравейте, да попитам нещо настоящите 11 или 12 клас за мнение. Ако детето в края на 10 клас избере профил примерно химия и биология, това означава ли че няма да има никакви часове по физика например в 11 или 12? Благодаря Ви !

# 237
Здравейте, да попитам нещо настоящите 11 или 12 клас за мнение. Ако детето в края на 10 клас избере профил примерно химия и биология, това означава ли че няма да има никакви часове по физика например в 11 или 12? Благодаря Ви !

Да, няма да има

# 238
  • София
В 11 и 12 клас ще има само часове от избрания профил + БЕЛ, МАТ, Информатика, спорт, език.
Това е за сегашният 12 клас обаче, от 1-2 години има различни паралелки като профилни за прием в 8 клас и за да сте сигурни, най-добре коментирайте това с директора.

# 239
  • София
Дааа, при сегашните 11. и 12. профилиращите предмети по дефолт са Мат и Инф. и те избират трети и четвърти, които ако са Хим и Био нямат Физика като учебен предмет в 11. и 12. клас.

Но: по новия прием има паралелки с първи и втори профилен предмет Мат и Физика и тогава, ако избере Хим и Био като трети и четвърти профил, би трябвало да има всичките тези предмети в 11. и 12. клас.
Мисля, че приеха една или две такива паралелки (с първи и втори профил Мат и Физика) тази година.

Общи условия

Активация на акаунт