СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 14

• 74 622
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
И аз прочетох новината в темата за НЕГ и съм много изненадана.
Интересно ми е, ако не спечели, дали ще остане в СМГ, все пак освен директор е и класен, и преподавател по история 😀. Моето мнение е, че ще е по-добре да дойде нов директор. Очевидно г-н Тонев вече гледа в друга посока.

НГДЕК е към МК, а обявеният конкурс е за общински училища. Това е списъкът: https://stolica.bg/sofia/26-uchilishta-v-sofiya-obyaviha-konkurs … za-novi-direktori

Напълно Ви подкрепям! Крайно време е съсипията на СМГ да спре.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 21:38 от Simone Simons

# 286
Всяка пролет едно и също. Чакаме вестниците.

# 287
Spensa, напълно сте прав(а). Направо ми е чудно как още многоуважаваният доктор Тонев не е подхванал темата за усложняването на матурата по математиката и опростачването, пардон улесняването, на тази по български език.

# 288
Знаете ли дали през уикенда може да влизат учениците с чипа? (забравила е нещо дъщеря ми и се чудя има ли смисъл да се пробва утре сутрин)

# 289
В събота има курсове и школи, така че може да влизат, но през другия вход, откъм двора. Дори няма нужда да обяснява на охраната къде отива.

# 290
Здравейте, в една друга тема във форума виждам да се коментира името на Тонев, във връзка с обявения конкурс за директори на 20ина столични училища. Та да попитам понеже съм силно изненадана от новината - да очакваме ли нов директор на СМГ в скоро време?

Да пожелаем успех на доктор Тонев в новото му начинание, че е крайно време да спре съсипването на училището.

Ще споделите ли какво имате предвид под "да спре съсипването на училището"?

# 291
Здравейте, в една друга тема във форума виждам да се коментира името на Тонев, във връзка с обявения конкурс за директори на 20ина столични училища. Та да попитам понеже съм силно изненадана от новината - да очакваме ли нов директор на СМГ в скоро време?

Да пожелаем успех на доктор Тонев в новото му начинание, че е крайно време да спре съсипването на училището.

Напускането на толкова много учители (включително, казано на жаргон, най-голямата звезда според мен) нищо ли не значи според Вас?

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 13:43 от Simone Simons

# 292
  • В офиса
Коя е най-голямата звезда?

# 293
Тонев си е звезда от класа. За съжаление математическа гимназия не е правилната сцена за таланта му. И след като вече е разперил крила за нови успехи, аз лично го подкрепям на 100%. Ако може да вземе със себе си и всички знайни и незнайни учители който докара с каручката да запълват дупките още по добре. 
Но дотук с добрите новини. Нов директор, който и да е той, не е гаранция за нова посока или промяна. Протичащите в момента конкурси ясно показват още от същото, че и по зле..Разбира се Кастрева ще предпочете дълго управление на временно изпълняващ длъжността, отколкото нов конкурс. Кервана си върви….децата се дипломират..

# 294

Напускането на толкова много учители (включително, казано на жаргон, най-голямата звезда според мен) нищо ли не значи според Вас?
Смятате, че напускането на един учител е съсипване на СМГ.
Детето ми учи в училището вече пета година. За този период не съм забелязала  масово да напускат учители. Дори напротив - има доста добри попълнения от преподаватели. Причината за назначаването им в повечето случаи е след пенсиониране на колеги или излизане по майчинство.

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 14:10 от kami13

# 295

Детето ми учи в училището вече пета година. За този период не съм забелязала да масово да напускат учители. Дори напротив - има доста добри попълнения от преподаватели. Причината за назначаването им в повечето случаи е пенсиониране на учители.
Не е хубаво да се говорят неистини, да не използвам израза лъжи...Само преди началото на учебната година напуснаха доста повече от един учител.... А само заради загубата на учителя когото визирам, докторът по средновековна история няма място в СМГ. Има заменими, но оказва се че има и незаменими...

# 296
Не знам кого визирате, но понякога хората си сменят работата по лични причини.

# 297

Детето ми учи в училището вече пета година. За този период не съм забелязала да масово да напускат учители. Дори напротив - има доста добри попълнения от преподаватели. Причината за назначаването им в повечето случаи е пенсиониране на учители.
Не е хубаво да се говорят неистини, да не използвам израза лъжи...Само преди началото на учебната година напуснаха доста повече от един учител.... А само заради загубата на учителя когото визирам, докторът по средновековна история няма място в СМГ. Има заменими, но оказва се че има и незаменими...
Дайте примери. Може би визирате Костов, който е напуснал по лични причини, също знам за момчето по информатика, който отиде в чужбина. Кръстева и Томова по математика до колкото знам са в майчинство, Стойчо Стоев бог да го прости почина миналата година, няколко учители се пенсионираха. Кои са другите напуснали учители? Кои са неистините/лъжите?

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 14:32 от kami13

# 298
Не знам кого визирате, но понякога хората си сменят работата по лични причини.

То лична причина си е и конфликт с ръководството.

# 299
  • В офиса
Знаете ли нещо, или яхате вълната? Ако е второто, е грозно. И аз чух за лични причини, които не са конфликт с ръководството. Аз бих ги уважила, ако не знам друга конкретика, защото иначе излиза, че използвате напусналия човек за лични вендети, а уж го уважавате.

Общи условия

Активация на акаунт