С камера и телефон на път, или фотоспомени от близки и далечни места - 2

• 47 203
  • 501
  •   1
Отговори
# 495
Докато разглеждах снимките от Честернино, бях убедена че гледам Остуни Joy

Много хубави снимки.

# 496
  • Glasgow
Есен в Глазгоу

# 497
  • в сърцето на един мъж...
От разкодка до Чешки Крумльов

# 498
  • Glasgow
Rebel, как успяваш да снимаш без хора и коли наоколо 😅 толкова да не ги обичам по снимки, но на някои места е невъзможно. Помня в Билбао толкова се изнервих, че ходих да снимам паяка рано сутринта 😅

# 499
  • София
Rebel, как успяваш да снимаш без хора и коли наоколо 😅 толкова да не ги обичам по снимки...

Щото и на мен ми пречат 😅
1. Търпелив и спокоен съм.
2. Когато това не е достатъчно, мога да гледам лошо 😅

Понякога няма как, разбира се, но се старая.

# 500
  • Glasgow
RebelНeart, ти нали си по влаковете, организирала съм си една екскурзия тези дни като основната ми цел беше "влакчето от Хари Потър", парният Jacobite влак. Но ще вали. Та, ако вали ще може ли да се снима този ефект с пàрата, как мислиш?
Скрит текст:

# 501
  • София
Дъждът няма да наруши ефекта, не. Би било лошо ако има и силен вятър - тогава той ще я разнесе бързо и ще се наруши естественото разпръскване.
Но има нещо по-важно в случая : Парата не излиза равномерно и постепенно от локомотива и съвсем не винаги в реалността се получава този романтизъм като от снимката. Излизащата пара е максимална при потегляне или при изкачване, докато при равномерно движение в равно и особено при спиране или спускане, е много по-малко до никаква и не се получава така.
Ако, обаче, мястото на което ще се снима е популярно и има очаквания и данни за много посетители, които ще са там само с тази цел, много вероятно машинистът умишлено да изпусне, както и да свири, без това реално да е нужно за движението на влака, а само като ефект за публиката.

Ще чакам резултата с нетърпение ❤️

Общи условия

Активация на акаунт