Развод, защото излизам с приятели

• 10 662
  • 245
  •   1
Отговори
# 90
  • Агент под прикритие
Мен ми е интересно как точно протича мисловния процес в главите на хора, които са коренно различни, но въпреки това започват да живеят заедно, че някои от тях и семейства правят, за нещастие предимно на техните бъдещи (а в някои случаи и настоящи) деца, както и близките им. В смисъл, убеден съм, че и авторката, и мъжа и са си били точно такива дори още преди да се запознаят, но драмата, произлизаща от разликите им, започва да се вижда чак сега, което е едновременно смешно и абсурдно.
Иначе се чудя на хора, които искат да се държат така, сякаш са сингъл. Чудя се и на другата страна, която приема такива хора, въпреки че осъзнават, че са коренно различни...

А решението и за двете страни е лесно и е почти едно и също:
1. Първите, ако искат да продължават да се държат като сингъл, нека първо се убедят, че са сингъл.
2. Вторите, ако не искат половинката им да продължава да се държи като сингъл, правят така, че да е сингъл.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 15:00 от Phoenix Wright

# 91
  • София
Все повече съчувствам на мъжа на woman. Единственото, което пък той е направил, е да се опита да я приобщи към семейството си, точно както тя е опитала да го приобщи към приятелите си. Евала на търпението и на двамата намси колко години.
 Онзи приятел, дето организира уикенд без половинките, дали ще прати и жена си при мама, та да е оправдано недомъкването на разни чужди хора? И woman как си заяви партито, Ще спя у един приятел и той помоли да не те водя с мен? Мхм, и аз бих поискала развод.
Да ме приобщи към семейстовото си? Не, не искаше да живее извън семейнара къща и позволяваше волности от тях и не чосрави граници навреме, имаше намеса, интриги,причакване на вратата да му говорят колко е зла жена му,защото днес 3 часа не се е прибрала с детето и маа по улиците,че жена му не слуша и не прави каквото и наредят и прочее

# 92
Fever Ray, защо да е странно. Защо да не може жената да отиде на гости при добри приятели.

Явно не са толкова добри приятели.

Как разбра? Боб ли метна или познаваш лично отношенията им?
Съпругът е отровен човек, мрънльо. Няма приятели. Иска от жена си да не общува с никого,щото всички, абе целия свят не са му на нивото.
Това е ненормално.

# 93
Моя мъж от скоро ходи по тиймбилдинги, аз съм човека с "преспиването" извън нашия град! Три или четири пъти в годината "спя" в предимно мъжка компания във влака София-Варна (22:45), щото хобито ми е да гледам футбол на живо! Щастливо семейна съм, вече 12 години! А, да и аз се грижа предимно за дома и детето, щото работя само три дни в седмицата!
Мъж и куче, както "ги научиш" !
Мацка, не е за теб.....!

# 94
Авторке, да те питам нещо.
Ако искаш отговаряй де.
Просто ми е странно.
Странно ми е как въобще си се събрала с този.
Да не би само в секса да го бива?
Сякаш вие никога не сте имали общи интереси. Жените гледат с ушите си се казва, мъжете с очите си.
Теб какво те привлече в този, че заживя с него и му роди и деца.
Като сте се гаджосвали пак ли никъде не сте ходили? И  тогава ли беше мрънльо.
Единствено си мисля, че си забременяла и затова.
Ама пак казвам, в описания не виждам нищо интересно.
Целия свят му е крив, той не общува с никой, плюс и с теб не общува за това, което на теб ти харесва.
Абе тоя е вампир направо.

# 95
За Бога, семеен мъж кани близките с на гости. И там ще е жена му и детето. А тук се спретнаха теории.
Просто споделяме нашата гледна точка, все пак всеки дава личното си мнение. Така съм възпитавана и от родителите си. Когато са отправяли покана като двойка, винаги са канили и приятелите си като двойка. Вече те са си решавали и не винаги са идвали семейно.

Че мъжа ѝ има много проблеми и работата е зле, това е съвсем отделен въпрос.

# 96
Все повече съчувствам на мъжа на woman. Единственото, което пък той е направил, е да се опита да я приобщи към семейството си, точно както тя е опитала да го приобщи към приятелите си. Евала на търпението и на двамата намси колко години.
 Онзи приятел, дето организира уикенд без половинките, дали ще прати и жена си при мама, та да е оправдано недомъкването на разни чужди хора? И woman как си заяви партито, Ще спя у един приятел и той помоли да не те водя с мен? Мхм, и аз бих поискала развод.

Ъъъ, за какво съчувстваш? Това неговото не е приобщаване, а обсебване.

# 97
Това е и моето разбиране за нормалност. Другото е липса на уважение към всички участници.

Елора, ние общуване никога не сме спрели. Точно обратното. Поне веднъж седмично сме някъде с приятели, но аз лично не разбирам такива събирания по къщите на някого, без партньорите. В случая грозното е, че онези мъж и жена са си двамата, а другите се канят самостоятелно - малко като да им гледат сеира.
Много ми е жега, за да обяснявам подробно.
И от опит мога да кажа, че почнат ли такива събирания, нещата с времето ескалират. Независимо в коя посока. Просто някои хора изживяват този тип забавления около 20-те си години. Други ги пропускат и наваксват със закъснение и за сметка на най-близките си.

Подкрепям това мнение. Ние с мъжа ми не сме толкова неразделно заедно както семействата на Не се сърди, човече и Fever Ray (доколкото съм останала с впечатления от четеното по темите), напротив - всеки от нас си има приятелски кръг и излиза със свои приятели (освен с общите). Но разликата е в отношението. Когато аз не съм харесвала някой приятел на мъжа ми, съм обяснявала кротко и аргументирано какво ме смущава в този човек. Съответно когато той е имал нещо против някоя приятелка, също ми е казвал мнението си. Но без да се обиждат хора, без да се забраняват контакти и подобни намислими дейности. Излишно е да казвам, че с времето въпросните хора са ни разочаровали, и това ни е затвърдило доверието в преценката на другия. Та когато аз излизам с мои приятели, мъжът ми ги познава и одобрява, спокоен е за мен къде съм, и с какви хора прекарвам времето си. И обратното, когато той излиза. Може да не сме заедно с дни, но уважението към избора на човека до теб и доверието никой не ги поставя под въпрос.
Това "семейство" от самото начало е поставено на грешни основи, как и защо изобщо се събират толкова различни хора, нямам представа.

# 98
Имам приятелка на близо 2ч път с кола. Пълен абсурд е да тръгна по нощите да се прибирам. Оставала съм при нея да нощувам. Ако е в рамките на града ще си хвана такси и ще се прибера. Преди второто дете излизах поне веднъж месечно без мъжа ми. Намирам го за нещо нормално. Той също излиза без мен. Ако е рамките на нормалното, демек не се случва през ден, не го намирам за повод за развод. Обаче това е нашето семейството, имаме си уговорка и ни е добре така.

# 99
На мен ми изглеждат на едно ниво с нейното приобщаване към компанията. И да, обсебване е подходяща дума за отношението на woman към приятелите и, благодаря.

# 100
  Аз напълно я разбирам И за преспиването. Понякога имаш нужда да не си съпруга, майка, домакиня, а просто ти. Да си поприказваш с приятелка до 4 сутринта - безценно.
   Той ако ще да лежи пред ТВ и да чака да минават годините - ок, но защо и тя трябва да се пъха в тази клетка? Ама женена била - о, я стига, предостатъчно е дала като женена, има право да се забавлява.

# 101
Ох, колкото и да не ме кефи мъжа в картинката, толкова да не мога да бъда съпричастна с авторката.

# 102
Имам приятелка на близо 2ч път с кола. Пълен абсурд е да тръгна по нощите да се прибирам....
А ако беше приятел, както е в нейния случай, дали нещата пак биха били същите?

# 103
  • София
Phoenix Wright какво за теб е поведение на сингъл?
А, как дефинираш поведение на семеем човек,който не желае да поеме своята част от ангажиментите като съпруг и баща, а смята,че само мятането на едни финанси са негово задължение? Не желае да излиза, ке желае да изведе малките си деца, не желае да прави със съпругата си неща, които и тя харесва,а само това,което за него е ок и т.н?
Проблемите се появиха след ражданаето на първото дете, имам усета,че се появи ревност,че не е на първо място, късно остщъзнахгме,че не е бил узрял достатъчно за семейство. Опитвахме се да се напаснем, да се срещнем по средата, той от своята гледна точка не мърдаше, а искаше да префасонира мен по негов тертип и виждане. Бяхме стигнали до развод в даден момент и обеща,че ще направи всипко възможно да корегира инертността си, повярвах и забременях с второто, поправката беше до втория месец бременност.... Той сам не пазарува, аз задължително трябва с асъм с него или влача сама, чувала съм "да не съм магаре" като кажа,че ми трябва помощ за торбите..ми аз магаре ли съм?! Не съм идеална,напротив всеки си има своите негативи, въпросът е двойката да иска да се срещне в средата,а не един да отиде в другият край сам

# 104
  • София
Като е омъжена, да не е скачен съд с мъжа й? И аз излизам без мъжа ми, и той излиза без мен... И двамата имаме собствени приятели. Разликата при нас е, че излизаме и заедно.

Общи условия

Активация на акаунт