Развод, защото излизам с приятели

• 10 640
  • 245
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да, нещата ще се нагнетяват все повече и ще ескалират. Не мисля, че има път назад.

# 121
Единствената причина да не искаш да се разведеш е какво ще си помисли малкото дете ли?
И наистина - защо поведението на мъжа чак сега е станало проблем? Друг мъж ли има на хоризонта?

# 122
Извинявам се, разбрах първоначално, че и двете деца са над 18, а едното е ученик.
Това обаче пак не променя ситуцията и въпроса - защо??

# 123
Нещо в историята изобщо не е така.

Най-после един да потвърди това, дето писах още на втора страница.
На нас ни се дава върха на айсберг.
От нас се иска да зеклеймим лошия и да ожалим ощетения.
Не мисля че тук има лош и ощетен. Дори мисля че голяма част от детайлите се премълчават. И се получава търсения ефект -"ах тя има право да си почине", "ох, той е чудовище и иска да я държи завързана за себе си".

# 124
Ако това ще ти помогне - моите родители като се разделяха, по-точно майка ми напусна баща ми, той по същия начин заплашваше и ме манипулираше доста активно, че и успяваше. Почти ме беше изманипулирал да остана да живея при него, слава Богу, че останах при нея. НО - тя не поддаде на манипулациите, баща ми даже ходеше напред-назад да говори на техни познати измислени сценарии - как можело тя да го “изостави” така , колко била зла. След 1г. Тя намери своя нов мъж, с когото е и до ден днешен - щастлива и в хармония. Ето нагледно една история как човек, когато е достигнал своя предел на търпение, действа без задръжки и без да поглежда назад и да се колебае. Когато майка ми му беше казала, че ще се разделят и иска да напусне нейния апартамент, той отказа да се изнесе и стоеше още 1 месец. Тя спеше при мен - в моята стая. Чак когато се задвижиха нещата с делото, моя баща реши да прибегне и до други методи - да вика социални и така нататък. На майка ми ѝ беше много тежко, не спеше, плачеше , но беше силна. Тя беше убедена в това, което иска, а то беше развод. И въпреки манипулациите му, и въпреки неговите мисловни атаки.

# 125
Мъжът манипулира, като прехвърля отговорността за раздялата върху действията на авторката, но по-лошото е, че този подход работи върху нея...
Именно. Без значение какво прави и какво решение ще вземе, все тя ще е виновна. Затова е време да помисли за себе си. И за децата. Те са израснали с усещането, че това манипулиране и бягане от отговорност е нормално, не се знае как ще се отрази на бъдещия им живот. Не може да върне времето назад, но не е късно да им покаже, че не е правилно.

# 126
  • София
Нещо в историята изобщо не е така.

Най-после един да потвърди това, дето писах още на втора страница.
На нас ни се дава върха на айсберг.
От нас се иска да зеклеймим лошия и да ожалим ощетения.
Не мисля че тук има лош и ощетен. Дори мисля че част от детайлите се премълчават.

Никой не искам да заклеймявате, попитах за конкретна ситуация и дори си извадих изводи,че явно не е съвсем ок такъв тип покана, но другите неща са факт, това е само пореден повод.
Не, няма мъж на хоризонта, не желая и да има, поне за сега съм на мнение,че ако се разделим искам да съм сама със спокойствието си.
Ние не сме един за друг, той с друга може да е прекрасен и това не е нищо лошо или нередно за да се заклеймява някой. Няма как да разкажа живота си в няколко поста  за да няма премълчани подробности, няма как да разкажа през какви перипетии съм и сме преминали и двамата с разширените си семейства и това е оставало на заден план нашият евентуален развод, а такива имаше доста. Няма значение какво и колко дълго е било, днес положението е такова и трябва да взема решение

mihaela0101 да, това ми трябва и ще ми помогне! Благодаря!

# 127
  • Далечният изток
Преди няколко поста писа, че искаш "нормално семейство с него, общуване, излизания, заедност..." След всичко, което е показал през годините като баща и съпруг, аз честно казано недоумявам как си представяш от сега нататък да бъдете нормално семейство?! Ми вие сте коренно различни и с годините няма да се сближите, напротив, ще се раздалечавате още повече и накрая ще се намразите. Разделяйте се е моят извод от всичко прочетено, децата ще разберат, в това съм убедена, не ги подценявайте.

# 128
  • София
Преди няколко поста писа, че искаш "нормално семейство с него, общуване, излизания, заедност..." След всичко, което е показал през годините като баща и съпруг, аз честно казано недоумявам как си представяш от сега нататък да бъдете нормално семейство?! Ми вие сте коренно различни и с годините няма да се сближите, напротив, ще се раздалечавате още повече и накрая ще се намразите. Разделяйте се е моят извод от всичко прочетено, децата ще разберат, в това съм убедена, не ги подценявайте.

Това е мечта, знам много добре,че няма как да стане, давахме си шансове стотици, Да, точно това се случи заради различията си се доотчуждихме необратимо

# 129
Ами то няма гаранция, че като има хора от отсрещния пол няма да станат работите ..

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 18:15 от alisa212

# 130
Абстрахирайте се от това кое е редно о кое не е за вас!
За мен пък е супер нормално мъжете и жените да си излизат единично с приятели от време на време-даже е наложително за щастлива връзка!😀 И к’во правим сега?
Ние бяхме на почивка заедно, другия месец той може пак да ходи за няколко дни с аверите си, аз още съм на почивка с детето-на друго място, пък той се прибра заради работата…
Почвам да се чудя как още сме заедно и не сме се разделили!😁😁😁

# 131
Елора, "ни" включва нея, още 2 жени и двама мъже. Самостоятелно, без семействата им. Единствено домакинът ще е с жена си.

И пак лошо няма.
Миналата година ме поканиха на гости при колеги от университета.
Само колегите. Те почти всички са изпоженени с деца, но събирането си беше само за нас, без деца, мъже и т.н.
И няма нищо лошо в това.

Единствената причина да не искаш да се разведеш е какво ще си помисли малкото дете ли?
И наистина - защо поведението на мъжа чак сега е станало проблем? Друг мъж ли има на хоризонта?

И мен това ме озадачи.
Децата не са тези, които ще контролират личния живот на родителите си. Когато те порастнат, ще си решават за кой да се женят и с кой да се развеждат.
Разбирам да беше супер баща, но този не е.
Като чета, той много не му е дремело за болното, че е по болници. Все тя е там, не си е мръднал пръста.
Такъв баща дори няма привързаност, камо ли обич към децата си. Не и истинска бащина обич.

Ако тя се разведе, той ще прави номерца. Ще настройва, ще плюе. Но не защото обича авторката, не защото обича децата. А наранено его.

Авторке, малко е смешно мъжът ти да ти определя приятелите, кой добър и кой лош, при положение, че със сигурност не ги познава освен по имена. Едва ли ти е виждал и повечето познати.
Аз от дете много под 16, не позволих на баба, мама,тати, стринка да ми казват с кой да си играя и с кой да се сприятеля. Правили са опити да ми казват - с тази Ани няма да излизаш, не е хубав човек, щото родителите и са еди какви са. Ей така напук им казвах да си гледат работата и ще излизам редовно.
Разбраха, че колкото повече се опитват да ми забраняват, аз правех обратното. И ме оставиха. Започнаха не със заповеди, а отдалече, като ми дадоха да разбера, че аз решавам все пак.
И да, понякога са били прави, ама точно грешките и общуването ме е довело до това да разпознавам хората. А не си позволиха в златна клетка да ме затворят. Не че щеше да се получи с говедо като мен.
Не винаги, ама си усещам хората.
Представям си само да съм на 30, женена и мъж ми да ми каже, че еди коя си не е читава и да не говоря с нея.
Ще плаче дълго и повече няма да посмее да се обади.
Според мен тоя човек от немай къде си го взела, даже и не го обичаш, просто явно някакъв стокхолмски синдром те е хванал.
Впрочем след развода, майката на баща ми беше промила мозъка на брат ми, че тя го е родила, а майка ми не му била майка. Такива неща правят простите хора от злоба. И много други неща. Имаше и отвличане, ама да не се разпростирам.
Баща ни се бореше за да ни вижда, но това беше борбата на майка му. На него не му пукаше.
След делото ние прекарвахме там - при татко, баба и дядо. Съдът рече през събота и 30 дни лятото. Но на баща ми казвахме само здравей, а ако се заседявахме, той ни казваше да изчезваме, защото му пречим.
Всички съботи и 30 дни лятото прекарвахме с баба и дядо. Те ни водеха на екскурзиите. Баща ми да ми е купил 2 пъти сладолед със зор. Той седеше на горния етаж, а ние с брат ми долу при баба. Сякаш съдът ни е присъдил на баба, не на него.
Та той нямаше обич към нас. Защото беше мързелив. Ходеше на работа и си изпиваше половината заплата в повечето случаи. В дома си не е пипвал нищо. На нас ни памперс е сменил, не ни е нахрани. За да има изградена връзка, трябва грижа. В грижите се ражда и обичта и привързаност.
Сега не пие, но защото щеше да се разболее и да умре.
Сега вече има интерес да поддържа контакт с нас, ама аз нямам интерес и не ми пука.
През годините е влизал в болници, не ме е интересувало. Аз като съм влизала, той не е бил до мен.

# 132
Мъжът сигурно е особняк, авторката си го знае. Обаче поставете се на негово място. Живеете си 18-19 години с половинката в мир и сговор. Той/тя си гледа детето, стои си вкъщи, вечер сте си у дома всички. За вас е идеално, защото не обичате шумни компании и излизания. Случили сте на партньор/ка домошар, какъвто сте и вие. И изведнъж, след 18-19 години вашата половинка започва да излиза с компании, прибира се късно, а вече настоява и да ходи на купони с преспиване, където вие дори не сте поканен. Това не е моя теория. Самата авторка го написа - поради здравословни проблеми на първото дете не е излизала никъде. Едва сега, когато е вече пълнолетно и добре със здравето, е дошъл този порив да "живее". Нормално е да излезеш с приятели, бракът не е робство. Но при така описаната ситуация, когато целият ви брачен живот до тук е преминал по гореописания начин, е стряскащо половинката ти така рязко да промени ежедневието и навиците си, настоявайки да излиза късно вечер. Нормално е да я ревнува, да си мисли, че има друг. Не може 18 години да си с едно поведение и после рязко да станеш друг човек. И да очакваш половинката ти да не се шокира и да не реагира по някакъв начин.
Ако авторката не го понася, ако й е харесало да купонясва, да се среща с приятели, ако си иска свободата, това е нейно право. Но пък е негово право да реагира по този начин, когато така внезапно и неочаквано се променя битието му и се нарушава рутината, с която е свикнал.

# 133
Разни хора , разни идеали .

# 134
Дара, теорията ти е грешна. И си чела по диагонала.
Авторката няколко пъти е написала, че е общителна за разлика от мъжа си.
Това че е била вкъщи 18 години е било защото е имала болно дете и мъж,  който не си е мръдвал пръста. А не защото е заклет домошар. И защо пишеш "живее" в кавички, сякаш е нещо грозно да си общителен и да искаш да се видиш с приятели 1-2 пъти в месеца.
Не е могла да общува както и се е искало, защото е имала две дини под една мишница.
Така както мъжът проявява претенции жена му да стане необщителна, така и тя има пък право да има обратните претенции. Как ще реагирате ако тя почне да го ръчка да излиза и общува?
Ще кажете, че това е характер и няма право.
Същото важи и за нея.
А бракът е преминал по този начин, защото авторката не е имала избор. Не е имала реално мъж.

Общи условия

Активация на акаунт