Развод, защото излизам с приятели

• 10 630
  • 245
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Като не иска тя да преспива другаде, да ходи да я прибере. Все пак става въпрос за друго населено място. Очаква се сама жена да се прибира по нощите с такси между градовете? Или най-добре никъде да не ходи.

# 211
По описанията мъжът е типичният закостенял патриархален типаж – намусен темерутест персонаж, който очаква всичко да му е "жената, децата, къщата, колата". И това му е живота. Жената не я приема като човек с чувства, а като част от неговия пейзаж за семейство.

# 212
Ако няма да ти се разклати финансовото равновесие и имаш къде да живееш с децата - разкарай го този немедленно. Дори да не намериш "любовта на живота си" и останеш сама, със спорадични връзки, пак ще живееш много по-добре и пълноценно, а не само да се чудиш как да не му накривиш капата и кой скандал да потушиш. От него радости очевидно не получаваш - не е мил и забавен, не те извежда на ресторант, бар, нямате обща компания да си ходите по гости, не те води на почивки. Всичко това, ако правилно съм прочела - осигуряваш си го сама, обаче баш това му е трън в очите. Защо не си смотана и нещастна, като него?
За какво ти е този воденичен камък? Някаква идея може би за партньор в остаряването, да има кой да ти подаде чаша вода, да не останеш сам, знам ли? Животът е непредвидим, живей си го и ако усещаш, че това не е твоя път - вземи решение и точка.

# 213
Както има типичен закостенял патриархален типаж за мъж, така има и съответстващите им типажи за жена. Патриархалните мъжки типажи някак не биват вземани нито от бохемки с широка душа, нито òправни амазонки.
Развитие няма да има, освен ако мъжът не си тръгне. Особено след поредната лъжичка уточнения как той веднъж си е тръгвал, а детето го било върнало и вече съжалявало - изобщо не вярвам на хленченето на авторката, че той искал тя да излезе лошата и виновната за раздялата, това си е опашата лъжа и манипулация от нейна страна.

# 214
Не можах да разбера каква е драмата на повечето хора с преспиванията или оставането до късно. То пък голямо преспиване - да идеш някъде да се видите с приятели за една вечер. Че нали докато стигнете след работа, запалите барбекю, пийнете по две питиета, заприказвате се, вече отдавна ще е минало полунощ. И тогава тепърва да се бие два часа път обратно, за да спазим благоприличие. Няма нужда. Разбирам авторката, ако е спряла да кани мъжа си, щом той не показва никакво желание и само критикува. Като не му харесва, защо да го мъчи и влачи? Семейните тук, които ходят навсякъде заедно, явно си прекарват приятно - не като в нейния случай.

# 215
Ами не знам, представих си примерно по-честия случай - жената си седи в къщи, а мъжът купонясва и преспива по аверчета и в друг град. Пак не е окей.
От време на време и с някаква цел -;командировка, тийм билдинг,  среща със стари приятели,  в някакъв клуб членуваш, примерно, който си прави среща - да. Но идеята, че възрастен човек се забавлява по такъв детински начин като преспиване другаде ми е странна. Пък и като имаш деца трябва да си на разположение,  все пак.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 09:14 от Iris04

# 216
Аз доколкото разбрах, тук ставаше дума точно за такива спорадични случаи 1-2 пъти годишно. Пък децата имат двама родители все пак - уж би трябвало да могат да изпълняват еднакви функции, когато другия има нещо да върши.

# 217
Излизането и приятелите са само върхът на айсберга, дори не знам защо се обсъжда още. Това е просто капка в препълнена чаша, и определено няма общо към разпада на това "семейство". Ясно е,че нещо или някой от тази приятелска среда е катализирало "избухването" на авторката, но то само е подпалило това, което дълго е тляло в нея като недоволство. Като цяло и аз съм скептична към пълната достоверност на разказаното и подобно на Нарциса смятам, че дяволът не е толкова черен, и нищо няма да се промени.

# 218
За мен този човек има някакъв ментален проблем. И съчетан с незряло его, егоизъм и мания за контрол, става страшно.
Преди едва ли е бил такъв.
И само си ляля за развода.
Реално той ревнува. Този човек няма никакъв социален живот и го е яд, че тя общува с хора.
И влиза във филми да не би тя да си намери някой друг. И не осъзнава, че с това поведение накрая тя ще си намери.

# 219
  • Тра-ла-ла
Вкъщи що народ е спал, включително и съфорумки без мъжете им след партита, някак се оказва, че въртя вертеп и не знам кой прибира парите Thinking
Кога и какво да донеса за пиене?! Heart Eyes

# 220
  • София
Е, мъже. Да не тръгне после, че сами жени… нали Mr. Green

# 221
  • София
Чак пък ментален проблем, понеже обича да си стои вкъщи и да не излиза много.
Не вярвам 20 години да са си стояли само вкъщи. Поне през отпуските.
Явно се е появил катализатор, който е дал подтик на авторката да си живее живота (изобщо не визирам изневери и подобни).
И пак ми е странно хора на по 40+ да стоят да си говорят до малките часове. Да е някакво интересно събитие - концерт, спортно състезание и подобни - ама на бира и приказки. 1-2-3 часа, ок. Ама цяла нощ, че да трябва и да спят там. Просто не го схващам, защото си представям как на другия ден трябва да съм адекватна за децата си. Колкото и да е насреща другият родител и да ги гледа безпроблемно. В малките класове си представям 1-2-ри клас и знам колко енергия има синът ми, който е на тази възраст.
Един такъв купон лично мен ще ме смачка физически за цяла седмица, затова ми е странно. Но ако авторката е нощна птица и не й се отразява кофти, защо да не.

# 222
Хич не е странно. Напоследък си лягам по малките часове и все не ми достига времето за разговори. И за сън. И със сто човека искам да се видя и не стигам до тях.
Големи са ѝ децата, не виждам проблем да иска да е социална и да общува. Не съм фен на двойките дупе и гащи.
//
Дали тя спестява нещо, вероятно да. Но в общия случай положението е тотал щета, както и да го погледнеш. Живее с мъж, с когото се предполага трябва да се обичат и да им е хубаво. А то – никакъв живец и взаимност. Бляк.

# 223
Вкъщи що народ е спал, включително и съфорумки без мъжете им след партита, някак се оказва, че въртя вертеп и не знам кой прибира парите Thinking
Ама мъжът ти ли си ги води вкъщи? Защото в случая мъжът си кани сами приятелки с преспиване, ако са твои не се брои Simple Smile
Само да не стане - Жена, ще дойде една приятелка, ти кажи, че си ми братовчедка Simple Smile

# 224
Ами не знам. Обикновено когато  след 20 години човек обявява, че в бракът му няма живец и взаимност, на хоризонта се е появил някой друг. Или желанието за някой друг. Така изведнъж човек не става купонджия и да го тегли по нощни сбирки към 40така. Мъжът на авторката вероятно усеща, че тя е с един крак навън и затова прави драми.

Общи условия

Активация на акаунт