Име за бебе - Младен?

• 2 607
  • 87
  •   1
Отговори
Здравейте!

В търсене сме на име за бебчето ни - оказа се по-трудна задача отколкото очаквахме...

Въпросът ми е кратък - моля, споделете какво е мнението ви за името "Младен"?

Как бихте се обръщали на галено?

Вашето безпристрастно и искрено мнение ще ни е от изключителна полза! Благодарим за отделеното време! Simple Smile

# 1
  • София
Не ми харесва, звучи ми архаично. Не се сещам за хубав прякор.

Може да добавиш анкета.

# 2
  • Бургас
Не ми харесва особено, нещо ми е ретро... Някой дядо ли трябва да се уважи пак? Галено - Дени, евентуално

# 3
Остаряло. Има далеч по-хубави имена с М.

# 4
Аз имам сантимент към това име, тъй като така се казваше единият ми дядо. Вече не е много разпространено, но пък мисля, че има наченки на ренесанс на имена, които малко или повече са излезли от употреба.

Спомням си от детството, че на село се обръщаха към него с Деко. Имах съученик от съседен клас, който също се казваше Младен и го наричахме Момо. Дени мисля, че също е подходящо.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 21:38 от Rebel Rebel

# 5
Много хубави имена има с М, но Младен не е сред тях.

# 6
На мен Младен ми харесва. Някак не е в тренда, българско е. Двама Младеновци познавам. И на двамата казват Младен... Никога не съм чувала да ги наричат с галено.

# 7
Не ми харесва. На работа имаме двама, и двамата нямат галено - обръщаме се с МладенЕ към тях.

# 8
И на мен не ми звучи добре. Архаично е някак.

# 9
Много ми харесва. Рядко срещано име е, но е красиво. Бих го ползвала за мое дете. Галено Дени, вероятно.

# 10
Познавам двама Младеновци, и двамата нямат галено име. На мен лично това не ми харесва, но има хора, на които не им пречи.

# 11
Имаме семеен приятел с това име, казваме му Моди. Хубаво е името.

# 12
Хубаво, рядко срещано име е. За галено и на мен ми харесва Дени, Мод/и също е доста интересно.

# 13
Не ми харесва.

# 14
  • Австрия
Съжалявам.. и на мен не ми допада името Младен. Просто никак. Т.е. нито като значение ме впечатлява, нито като звучене.. А умалителни като Моди и Дени - НЕ Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт