Име за бебе - Младен?

• 3 128
  • 87
  •   1
Отговори
# 45
Добре де, как ще е старо името? Аз познавам хора на по 30-40 години с това име, далеч не са само дядовци. Не е като да кажем името Кръстю или Грую.

За мен това, че някое име не е актуално е само и единствено плюс. Актуално = банално

# 46
Младен на мен лично ми харесва. Не е нечувано някакво, не е разпространено, не е твърде чуждо, чудесно си е.

# 47
Ама какво значи "актуално" и "неактуално", при условие че тенденциите се менят толкова бързо! Като бях малка, хората се срамуваха от имена като Рада, Параскева, Дона, и се представяха като "Рени", "Пепа" или "Ева", "Диди". Които пък сега звучат "неактуално". Същото и с "Никола" - по мое време никой не го предпочиташе, и всички бяха "Николай". Сега е обратното.
Та това не са сериозни доводи.

# 48
Хубаво име си е Младен. Познавам един младеж с това име, на 20-21 е сега. Майка му се обръща към него с Дени, останалите с Младене. Близките му приятели му измислиха обръщение Маджо, дойде от някаква заигравка заради онзи Маджо.
Друго познато дете имам Марин. Също няма галено. Викат му Марине.

# 49
Не ми харесва това име. А и смисълът му ми убягва - какво, да е млад? Ами той ще е млад в началото, всеки е млад.
Познавах един дядо на име Младен, викаха му Дене.
Не знам има ли смисъл да предлагам имена с буквичката М, не пишеш да търсите такива варианти.

# 50
  • Варна
Да младее душата и сърцето му.

# 51
Четейки името, почнах да му свиквам и ако продължават отговорите в темата и съответно известията за нови отговори, в които отново и отново чета името, като нищо дори да започне да ми харесва. Името е от тези, които нямат нужда или нямат приемливи кратки имена, което не е драма. Дъщеря ми също е без кратка форма, умалителните ѝ са на -ка или - че. Презиме или фамилия от Младен ми харесват, не се чувствам обременена от асоциации с Петър Младенов.
От друга страна, щом се пуска подобна тема, значи майката има колебания, в което няма нищо странно или срамно.

# 52
Привет отново! Благодаря на всеки от вас, който отдели време да напише отговор и да изкаже мнението си по темата! Hug

Уважавам и двете гледни точки - "за" и "против". Именно това, че всеки от вас безпристрастно сподели мнението си беше много полезно, тъй като ни даде неутрална позиция, което е важно.

Конкретно в нашия случай нямаме близък /дядо/, на когото искаме да кръстим детето - то ще си е кръстено, както се казва, на себе си. По-скоро искаме да "избягаме" от най-използваните напоследък имена и именно затова се насочихме към "Младен" като име, което е познато, но не толкова масово сред младите поколения.

Още веднъж благодаря на всички, които се включиха в дискусията!

В заключение ще споделя нещо, което някой беше написал по-напред и много ми хареса, а именно че "човекът прави името, а не името човека!". Blush

# 53
Мислех, че името Младен идва от Младенед и има имен ден на Коледа. Може пък и да греша.

# 54
Мислех, че името Младен идва от Младенед и има имен ден на Коледа. Може пък и да греша.
Правилно! Празнува два пъти имен ден - на 25 декември и на Денят на Св. 40 мъченици (9 март), известен и като Младенци.

# 55
  • София
Името си е ок. Не ни е в топ, с М много обичам Момчил и Милан, Мими Младен не е лошо.
Виж галеното си е трудно. Познавам един Младен и му казват Маджо, ама е ужасно според мен

# 56
Маджо ми звучи като да е галено на маджун, никога няма да се сетя, че идва от Младен.

# 57
"човекът прави името, а не името човека!"
Не мога да се съглася, има такива отвратителни имена, че ако ще златен да е, звучи ужасно. Хора се срамувам, сменят си името, деца се подиграват. Хиляди хора страдат от ужасни имена, дадени от родителите им, поради причини  Х. Като няма на кой да го кръщавате, в друга тема съм писала човек идва с името си, вижте имените дни около датата на раждане.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 20:55 от Sephora ❤

# 58
Все пак Младен не е Ихтиандър, Прилеп, Люцкан, Спиридон, Грую, Калчо, Босилко, Дельо, Гълъб и пр.

Не виждам нищо срамно в името Младен и не разбирам на какво основание би генерирало подигравки.

# 59
"човекът прави името, а не името човека!"
Не мога да се съглася, има такива отвратителни имена, че ако ще златев да е, звучи ужасно. Хора се срамувам, сменят си името, деца ке подиграват. Хиляди хора страдат отужасни имена, дадени от родителите им, поради причини  Х. Като няма на кой да го кръщавате, в друга тема съм писала човек идва с името си, вижте имените дни около датата на раждане.

Младен изобщо не е отвратително име, моля, моля

Общи условия

Активация на акаунт