Име за бебе - Младен?

• 3 134
  • 87
  •   1
Отговори
# 30
Не ми харесва, но се замислите как ще се чувства това дете с такова име. Ако търсите с М, Матиас, Матео ..., но Младен, не бих му го причинила на детето, най-малкото старо име, в негатив смисъл и ужасно звучене.

# 31
Младен означава „млад". Къде е негативният смисъл? Среща се и в С. Македония, Сърбия.

# 32
Името не прави човека. Човекът прави името. В миналото имаше имена, които изобщо не харесвах, но впоследствие срещнах хубави хора, носещи тези имена, и мнението ми вече не е същото. Някои хора харесват по-редки имена, други не. И в двата случая няма лошо, въпрос на вкус. Но чак да се казва, че някой едва ли не ще накаже детето си с име, което нито е някаква фантасмагория, нито е чуждо, нито е на герой от латиносериал, според мен е твърде преувеличено.

По-назад в коментарите писа една дама, чието дете е кръстено така. Дотук “страхотни” квалификации за името е прочела.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 19:22 от Rebel Rebel

# 33
  • nowhere
Не ми харесва, но се замислите как ще се чувства това дете с такова име. Ако търсите с М, Матиас, Матео ..., но Младен, не бих му го причинила на детето, най-малкото старо име, в негатив смисъл и ужасно звучене.

Аз пък не бих причинила на детето си Матиас и Матео, ако е българче, живеещо в България.

Младен си е нормално име, но не ми харесва. Момчил ми харесва повече. Матей и Мартин още повече, но са твърде разпространени.

# 34
  • Варна
И аз не бих му причинила Маркъс примерно (чувала съм го на площадка), но всеки с усещането си.
Името е старо, да, но не и остаряло. И моето име е прабългарско. Не говорим за Кочо или Грую все пак.
Детето ми си го харесва, вече е достатъчно осъзнат. Другите деца също му възприемат името съвсем нормално, няма подигравки. Не му викат на фамилия, защото има двама-трима адаши в класа Grinning
За мен негативните коментари в темата са очаквани, все пак името не е в топ класациите за популярност. И като съм го мислила ми е било ясно това.
Като цяло забелязвам, че за момчета се дават по-традиционни или царски имена, но при момичетата положението е разнообразно Grinning Изабела, Вивиан, Делара, Дебора, Ванеса, Деа...

# 35
Не бих избрала името за мое дете, но го намирам нормално, българско и благозвучно.
Познавам няколко Младеновци на различни възрасти и никой си няма галено. Не го намирам изобщо задължително.

# 36
И моето име е прабългарско.
Младен не е прабългарско, а старославянско име.

И да, верно, не знам с какъв акъл някой причинява на децата си имена като Матиас и Маркъс.

# 37
  • София
Не е лошо името.

Трима мъже познавам с това име. Нямат галени имена.

# 38
  • Велико Търново
Ние си имаме Младен у дома и близките му казваме Мимо 🙃 каква е драмата не знам, че 3 страници са изписани. Името е страхотно.

# 39
  • SF
Цялата тема ще е с мнения за това име, не само първите три страници. Явно не са били достатъчни коментари само от 1 страница, след което да се заключва. Разнообразните коментари не са в началото на темата. Появиха се с развитието й.
Ако детето се казва Матео, Матиас в България няма да е самО! Ще си има доста съименници в класа, в работата. Като моя близка, която кръсти сина си Марк, защото името е оригинално и според нея непопулярно, а в класа му се оказаха трима и ползваха фамилиите си. Много българи вече живеят, учат и работят и в България, и в чужбина, имат чужди фамилии, семейства в чужбина и Матео и Марк са съвсем нормални и подходящи имена за тях. Остава и родителите да ги харесват и ето как се "причиняват" такива имена.
Едно време в село всички са се казвали Иван или Петър, защото са кръщавани на дядо Петър или на баба Иванка, съответно е имало и баба Петра, кръстена на дядо си и дядо Иван, кръстен на баба Иванка. И всички са се казвали Иван Петров Иванов или Петър Иванов Петров. Аз пък се радвам, че се излиза от клишето. Не точно с имена като Делимир и Ивиан, но има други интернационални имена, които станаха популярни в България и ми харесват.

# 40
Матиасов и Матеов срещу Младенов. Това момче, вероятно, ще стане и баща. Дори и да няма наставка на бащиното име, то Габриел Матиас Караджов или Йордан Матео Димитров?

# 41
И трите ми деца са с непопулярни имена. И познавам с такова име само още три дечица съответно,по едно за всяко име.
За двете ми момчета изобщо не ме притеснява бащиното име. На баща им името също не звучи добре с окончание и тримата са без. Както ще е и при тях, ако искат.

# 42
Страхотно име. Не разбирам коментарите, че детето щяло да се чувства зле с това име (???) или пък че било трудно за произнасяне. Хубаво е, че не е банално. Поздравявам авторката за името

За галено - Младо

# 43
Чудесно име! Галено Дени;) Разни изгъзици модерни са ми блякс.

# 44
Много хора не си харесват имената, наистина и за това трябва да се помисли. Името не е лошо, но не ми звучи актуално. Има стари имена, които са актуални и до днес, но за Младен не съм сигурна. Както предположиха по-назад, сигурно искат да го кръстят на някой дядо или баба. Ако толкова държат да го кръстят на някой, не е задължително да е дословно, може да се вземе първата буква, или една сричка от името, например.

Общи условия

Активация на акаунт