Име за бебе - Младен?

• 3 144
  • 87
  •   1
Отговори
# 15
Не ми харесва изобщо. Няма галено име също. Не че е задължително, но все пак на малко дете не може да казваш "Младене" постоянно.

# 16
  • Най-красивата страна
Харесва ми.
Вече е рядко срещано.
Галено-Дени.

# 17
  • Down south
Определено не ми харесва.
Не мисля, че има подходящо галено име. Моди, Деди или пр. галени са направо Close

На моя позната бащата се казваше Младен, беше я накарал да обещае, че няма да кръсти дете с това име.

# 18
Нямам особени чувства към името. Име като име, не бих си кръстила детето така, но поне не е изсмукана от пръстите комбинация от букви.
Познавам Младен, казваме си му с цяло име. За мен това не е фактор, предпочитам цели имена, но разбирам, че не за всеки е ок Simple Smile
За мен и Захари и Матей бяха архаични, докато не ги "изтупаха от прахта" преди 6-7 години и около нас не се напълни с Хари-та и Мати-та Simple Smile

# 19
  • SF
Да, точно като Матей, и Младен може да възкръсне.
На мене обаче не ми харесва. Ако е задължително и трябва да се почете някой дядо, може. Поне дядото не се казва Трайчо, Станойчо. Но бих помислила за нещо по-модерно.

# 20
Името си е ОК. Да, позабравено е, но е фонетично благозвучно и българско. На мен ми харесва.
Много по-добре, отколкото всички деца да се казват Мартин, Александър, Виктория и Никол.

# 21
Захари и Матей са библейски имена със силно значение, винаги ще имат приемственост.
Младен ми е трудно за произнасяне, а значението му някак не е убедително - да е млад, изглежда млад?

# 22
Приемам го нормално. На галено може Денко.

Успех!

# 23
На мен ми харесва като цяло име, но и аз за мое дете бих предпочела да има галено име. Дени като умалително е добре, но са ми малко странни тези големи с втората част от името. Горе-долу съм 50:50, ако предвиждах да кръстя мое дете с тази буква, бих го обмислила по-задълбочено.

# 24
Аз съм на мнение че Младен е хубаво българско име. Смятам го за добър избор.

# 25
Не мисля че е подходящо

# 26
Детето на мои познати се казва Младен и му казват Дени. Хубаво си е името. Ако на вас ви харесва, не се колебайте.

# 27
  • Банско
На Младен ми е трудно да си представя галено име и може би ще исползвам Дени, но не съм сигурна. Повечето хора ще се обръщат с Младене, когато му говорят. Името е хубаво, не е лошо.

# 28
Името ми харесва, може би защото го свързвам с няколко хубави мъже, които познавам. Хубави не толкова като красиви, колкото като стабилни, стройни и с мъжкарско излъчване. На единия му казваме Маджо, през деветдесетте беше широко разпространено "галено" на Младен, и така си остана. Останалите са по-млади, и си нямат "галено" - като деца им казваха "Младенчо", а после - "Младене".

Галени Моди, Дени, Денко, и подобни не ми харесват.
Ако името си няма хубаво галено, по-добре без.

# 29
  • Варна
Едното ми дете носи това име Simple Smile. Харесвам имена с чист български произход (а не побългарени чужди) и това е едно от тях. Ние не ползваме галено, но това не ми пречи. Когато избирахме име много хубави имена отпаднаха заради галените им. Непонятни са ми постоянните опити за преиначаване на даденото име, все едно никое име не звучи добре и трябва задължително да го модифицираме, когато се обръщаме към някого. "Младене" си е нормална звателна форма.
Името се възприема добре от децата.

Общи условия

Активация на акаунт