Семейни отношения и готвене

• 784
  • 63
  •   21
Отговори
Здравейте! Моля за адекватно мнение от по-опитните.На 28 години съм, живея с приятеля си от 5 години, като от общо почти 8 сме заедно.Отдавна битовизмите и сивото ежедневие са ни завладели, но напоследък се чудя дали е нормално неговото отношение относно въпроса с храната и готвенето генерално.Той не готви и не може да готви (дори не се е опитвал някога).Аз съм добра домакиня, готвя от мусака до ризото с морски дарове,сладко,солено и т.н.И двамата работим, като моята позиция е доста по-отговорна.След като се прибера почти всеки ден готвя, но в момента в който няма манджа той вдига скандал, като скандала започва с кофти отношение от негова страна - мълчание, говорене орез зъби, блъскане на врати.След като попитам какъв е проблема започва да крещи как няма манджа и това не е окей, трябвало да съм домакиня и никога нищо не съм правила (рязко забравя,че го гледам все едно съм му майка).В случая от днес:
Прибрах се по-късно от работа и съответно когато той се прибра нямаше готова вечеря.Това генерира грандиозен скандал,като винаги следват обиди - ти не си домакиня,каква жена си,нищо не правиш,толкова много ли искам една нормална жена.Ако в месеца средно 10 пъти няма вечеря когато се прибере винаги репертоара е този.Аз почти не разполагам с лично време за себе си - визирам кафе с приятелки,ресторант,спорт или някаква дейност лично за мен след работа.Когато знам,че наближава да се прибира започвам да се притеснявам ако не съм готова с храната.Не ме издържа, финансово независима съм, жилището не е негово.
Пишейки го осъзнавам, че не е нормално да се държи така, но не знам какво да направя в случая.Показвам гледната си точка, но това води до още по-голям скандал.Малко съм заспала и имам някакви убеждения, че донякъде е нормално, че щом не ме бие е ок, или че щом тези "случай" са по-рядки мога да ги пренебрегна..та така

# 1
  • Варна
Не си малко заспала, а много. Вземи да се събудиш и да изриташ готованеца, който те подлага на психически тормоз. За бавно сварената жаба си чувала, нали? Хайде да спреш да квакаш и да започнеш да живееш. Без него.

# 2
Аз само да питам, тоя питекантроп, който отглеждаш, защо ти го е? Върни го на майка му, там да блъска врати и да мрънка.
Межде другото четох изследване, че ако се притеснявате и се тормозите, че някой ще се прибере скоро вкъщи е официално вид и форма на тормоз.
Така че, просто го разкарай тоя безполезен багаж, който носиш. Заслужаваш нещо по-добро.

# 3
  • София
Пращай го при майка му, ако въобще го иска.
Щом е агресивен за манджа, смятай при истинска житейска ситуация как би се отнесъл с теб.

С други не прави така. Грижата е двустранна, ама да няма кой да ти сипе едно вино и нареже нещо след изморителен ден - можеш и сама.

# 4
  • София
Не мога да повярвам, че това е сериозна тема, а не пързалка.

# 5
  • София
"Спасението на давещия се е в самия давещ се!"
Поговорчица.
Та... багажчето и после винце, че си се отървала!
Едит: Опитах се да си представя мъж да ми се държи по този начин.  При това в днешно време, където винаги можеш да поръчаш. Дори, в най- кварталния магазин има витрина за храна.
Маллеее, такъв шут в гъ.а ще му дам, че ще вземе разстоянието от София до Сливен за 4 минути и 17 секунди!

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 20:59 от Светулчица

# 6
  • Paris, France
И моят мъж не може да готви, но ако няма ядене или кажа, че съм изморена, поръчва веднага или предлага да идем на реаторант.

След като не те издържа и не живеете в негово жилище, смятам, че не е редно да изисква да готвиш редовно и може да си сготви сам или да се наяде навън.

Аз бих се разделила с подобен типаж заради скандалите. Помисли дали можеш да издържаш сама домакинство и се разделете! Ще става по-зле, а след децата ще е направо ад.

# 7
Представяте ли си, ако имаше и едно бебе в картинката. Не спиш със седмици, изтощена от бременност, раждане и болка и някой да мранка, че няма ядене.
Не мисля, че е нормално в 21 век, готвена храна има буквално навсякъде. Как го е възпитала майка му този човек? От село ли идва нещо, от Ориента ли?

# 8
  • На изток от Ада
Късайте !

# 9
Ми десет дена не е малко, една трета от месеца. Всяка трета вечер се карате, че няма ядене...
Я го научи да прави яйца, баница, скариди.
Все ядене за пет минути.
В останалите дни си поръчвате готова храна.
И ти си човек, имаш нужда да полежиш на дивана, а не да трамбоваш кухнята нон стоп.
Ако не му изнася, да се изнася.

# 10
5 години си загубила, не губи повече!

# 11
Оле ти пък... друго гадже имала ли си освен този? 8 годинии защоооооо?

# 12
Бягайте от този човек. Не сте му готвачка.

# 13
  • Melmak
Пращай го у майкини да му готви всеки ден. С тоя неандерталец бъдеще нямаш.

# 14
Защо не иска да готви той? Не може или не се полага на мъж такава задача?

Общи условия

Активация на акаунт