Смятате ли, че имате много работа? А смятате ли, че е смислена? Въпросът не е философски, а съвсем практически - каква полза носи свършеното от вас на фирмата и другите, синекурна ли ви е позицията.
Аз имам чувството, че от година на година работата ми се умножава и все нещо остава несвършено, а като се замисля, не мога да кажа какво съм правила. Знам само, че не си вдигам главата от работа, а накрая ме чака същото количество, което в началото.
Не знам аз ли съм уморена, нещо от годините ли е, нервите ми ли изтъняха, или съвременната трудова дейност стана наистина трудно поносима. Все нещо не е направено както трябва, все нещо още трябва да се свърши, все нещо е било за вчера. Добре свършената работа се награждава с още работа. Добре усвоените задачи водят до повече натоварване. Професионалното развитие вече не ми изглежда толкова лесно, колкото като бях на 25, а съм положила някакви усилия да се развия като работеща личност.
Честно, никак не ми се работи. Харесвам си по принцип работата, но всеки ден се будя с мисълта дали ако отида половин час по-рано или не изляза в обедната, ще смогна по-бързо, и дали няма да се наложи са остана - и това ме напряга.
Не мисля, че е бърнаут. Повече ми прилича на генерално раздразнение и досада.
Защо простото ходене на работа толкова се усложни?