Семейни отношения и готвене

• 966
  • 68
  •   8
Отговори
# 45
  • София
Млада си, недей да търпиш, нека блъска другаде! А и другите му качества явно не са уникални.

# 46
Не вярвам в тази история. И за капак, на 28 питаш мама и тати дали да скъсаш с гаджето.
Ако все пак има нещо вярно, поне ти самата знаеш ли защо си все още с този човек? Една причина можеш ли да дадеш, освен че не пие и не бие? На света има и други, които не пият и не бият, защо си точно с този?
Разбирам, че за Вас звучи нереално, но това е истината.Дете на разведени родители съм, а преди самия развод съм живяла в стрес,психическо и физическо насилие, което майка ми е търпяла многократно.Повтарям нейния модел, предполагам.Нямам друго обяснение.

# 47
При нас положението е такова - аз работя от вкъщи, неговата работа не е дистанционна. Като се върне съм сложила масата и съм направила салатата. Готво той, защото обича. Ако съм заета, той прави и салатата. Но! Ако има някакъв ангажимент, ако е болен и т.н., запретвам ръкави и готвя. Признавам, рядко е, но дори не го обсъждаме. И аз не можех, но се научих, капризи - при мама. Вкъщи сме големи хора и всеки си поема отговорностите.

Подобни изпълнения не бих търпяла. Директно му кажи, че когато той е по-свободен и се прибира пръв, трябва да сготви. За всеки случай хапвай нещо навън в началото. Ако се дърпа, да седи гладен.
Ако тръгне да поръчва готова храна, спираш да готвиш и поръчваш и ти.

С времето ще видиш дали ще порасне или ще продължи да чака "мама" да го нахрани, тогава вече ще преценяваш.

# 48
Няма смисъл да го търпиш.
От сега е зле.
След децата ще станеш Пепеляшка. Няма да имаш свободно време и все ще е недоволен, че нещо не правиш като хората. Ще те мачка. Ще готвиш манджи за децата и режимно за принца.

# 49
  • В полите на Пирин планина
Всичко зависи от теб. Не приемай ненормалната ситуация за съвсем в реда на нещата. Не сме в 19-ти век, ти не си домакиня, а той да оре на нивата и да чака да му принасяш чиниите с манджа, като се прибере. Пък и секс не правите?!
За какво ти е? Само да трепериш дали няма да ти удари шамарите следващия път.

Ама, много се ядосах, значи!

# 50
Не, далеч не е изключителен любовник.Секса е рядкост.Според психоложката имам страх от изоставяне, израстнала съм без баща.Ако трябва да отговоря честно-нямам смелост.Не знам как да се реша просто.

Спасявай се докато си млада. Ще става само по-зле. Нито зависимости имаш от него, нито си престаряла.

Моят мъж също не обича да готви, за това като закъснявам по работа или съм в командировка поръчва.

Даже като бяхме съвсем млади и му готвих за пръв път в общежитието яйца, станаха толкова зле, с усмивка предложи да идем на стола Simple Smile (живеехме в Студентски град) Никога лоша дума не каза. Доста прегорели баници е ял Simple Smile
С времето и с желание се подобриха нещата, но никога не ми е крещял, че няма храна или, че лоша...
Това не се реакции на човек, който те обича.
А за секса е абсурдно на вашата възраст.
Не си губете времето. В морето има много риба.

# 51
  • София
Махай се от този тип, това е насилие.
Това, че ти не можеш да си спокойна в къщи,  а все на тръни, това не е живот.
Остави какаво мислят родителите ти, приятели, баби и стринки. Ти живееш с него, ти знаеш как се чувстваш и щастлива и спокойна ли си с него.  Ти си отговорна за себе си и ти решаваш и не дължиш на никого нищо, нито обяснения, нито някаква "лоялност" към чужда преценка. Точка.
По-добре няма да стане. Когато малко поживееш без него, ще видищ, че дишаш по-спокойно и, че не на всяка цена трябва да си с някой.

# 52
Подложена си на домашно насилие. Ще става все по-зле с времето.
Изгони този див селяндур, а когато майка ти те попита, докога ще ги сменяш й кажи, че нямаш намерение да свършиш като нея. Ще ги сменяш, докато намериш свестен мъж, ако не намериш, сама също не ти е зле.
Изобщо, ползвай си главата по предназначение и не слушай какво ти говорят отстрани, че да не свършиш в куфар някой ден.

# 53
Здравейте! Моля за адекватно мнение от по-опитните.На 28 години съм, живея с приятеля си от 5 години, като от общо почти 8 сме заедно.Отдавна битовизмите и сивото ежедневие са ни завладели, но напоследък се чудя дали е нормално неговото отношение относно въпроса с храната и готвенето генерално.Той не готви и не може да готви (дори не се е опитвал някога).Аз съм добра домакиня, готвя от мусака до ризото с морски дарове,сладко,солено и т.н.И двамата работим, като моята позиция е доста по-отговорна.След като се прибера почти всеки ден готвя, но в момента в който няма манджа той вдига скандал, като скандала започва с кофти отношение от негова страна - мълчание, говорене орез зъби, блъскане на врати.След като попитам какъв е проблема започва да крещи как няма манджа и това не е окей, трябвало да съм домакиня и никога нищо не съм правила (рязко забравя,че го гледам все едно съм му майка).В случая от днес:
Прибрах се по-късно от работа и съответно когато той се прибра нямаше готова вечеря.Това генерира грандиозен скандал,като винаги следват обиди - ти не си домакиня,каква жена си,нищо не правиш,толкова много ли искам една нормална жена.Ако в месеца средно 10 пъти няма вечеря когато се прибере винаги репертоара е този.Аз почти не разполагам с лично време за себе си - визирам кафе с приятелки,ресторант,спорт или някаква дейност лично за мен след работа.Когато знам,че наближава да се прибира започвам да се притеснявам ако не съм готова с храната.Не ме издържа, финансово независима съм, жилището не е негово.
Пишейки го осъзнавам, че не е нормално да се държи така, но не знам какво да направя в случая.Показвам гледната си точка, но това води до още по-голям скандал.Малко съм заспала и имам някакви убеждения, че донякъде е нормално, че щом не ме бие е ок, или че щом тези "случай" са по-рядки мога да ги пренебрегна..та така

Вярно си заспала. Ти и "мъжът" сте с виждания на 90 годишни, а нямате и 30. Кой го излъга него, че готвенето е само женска работа? А кой излъга и него за това? Щом си му обяснила, и не схваща, изгони ги и си промени мисленето на прислуга.

Сега прочетох и другите ти постове. Ами тревожността ти няма да изчезне докато си с него. Страх те е от промяна, макар и към добро. Не се влияй от родителите, защото стремежът да угодиш на някой друг, който със сигурност не знае цялата картинка, не води до нищо добро.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 22:01 от Човек1

# 54
Добрата страна на тази ситуация е, че си независима финансово, нямате общи деца и си млада.
Тоест ти си напълно свободна да НЕ търпиш това нещо.

# 55
Не, не е нормално. Това си е тормоз по учебник. Вечерята е просто претекст да ти контролира цялото свободно време и социални контакти. Тоест, да нямаш такива и той да е целият ти свят.

Освен че е комплексиран, подозирам и че е кисел от глад. С този строг режим на пиле, броколи и маруля почти десетилетие, сто процента организмът му е недохранен и с липси на важни нутриенти. Това допълнително влошава менталното здраве и самоконтрола, ще става все по-избухлив.

В никакъв случай не допускай да забременееш. Следващата стъпка тогава ще е финансовият контрол. Защо да се връщаш на работа, кой ще гледа децата, кой ще ми готви пилето и т.н.

# 56
  • София
Някак сме 21 век вече Simple Smile Не е на село когато жените гледат деца и готвят. Когато се събрахме с мъжа ми не можех едно яйце да сваря. Научих се с времето, той и чай не можеше да свари. Лека полека се научи на някакви прости неща. С годините ставаха по-сложни, но той не е идиот и когато аз нямам време винаги може да метне едни пържоли, нещо във фрайъра или картофи. Основно аз готвя, но той прави много други неща. Първо започнахме с рязането, реже като кухненски робот всичко каквото кажа. Няма грижи, после с напътствия прави това онова, има някакви неща които съм сложила в неговото СВ Simple Smile Аз даже не знам от къде се пуска фрайъра Simple Smile Този уред е поверен на неговите грижи. Това са неща които според мен с разговори може да изчистите, но най-важното е да му стане ясно, че ти не си слугиня, чистачка, перачка, гладачка и мама! Всичко е 50/50. Когато аз работя уикенда, чисти той, когато сме заедно - всеки върши нещо и си разделяме работата. Е кофти е, че трябва нон топ да казвам ама това да му е кусура! Едно време се научи да мие чинии когато всичката посуда беше в мивката, нямаше ни чиния, ни вилица. Беше вулкан, но се бях заинатила, че няма да ги измия аз. Разбира се вече имаме миялна, но нещата които са за миене на ръка ги мие само и единствено той! Напаснали сме се с времето и годините, просто ти си го научила лошо да чака да му сготвиш и да му сервираш! Ако човека си струва ти желая успех в справянето с битовизмите, а ако има много кусури потърси друг типаж!
п.п. Започни с бъркани яйца и яйца на очи, това научи ли се винаги може да сглоби нещо! А салатата също е негово задължение Wink

# 57
Предлагам да му подариш готварска книга, или да му лепнеш на хладилника как се прави пиле и броколи.
Питай го толкова ли е тъп, че да не може да следва три реда с инструкции.

# 58
  • На изток от Ада
Ние сме заедно от 11г
Главно аз готвя.  Сега пости той.
Понякога и той готви . Понякога купува от магазина.  А понякога и няма готвено. Оправяме се .

# 59
А на бас, че ако се разделят, той няма да си остави свещения режим на произвола и още на втората седмица ще се е научил да си прави пиле с каквото там. И инфо ще си търси, и клипчета ще гледа, че и съвети ще почне да раздава във фитнеса как се готви правилно. Но докато са заедно, и пръстче няма да вдигне да измие едно листо маруля.

Общи условия

Активация на акаунт