Семейни отношения и готвене

• 5 901
  • 173
  •   1
Отговори
# 165
В отговор на годините търпение вече съм с постоянна тревожност, работя с психолог ежеседмично и започнах да се замислям дали това напрежение не е в основата на всичко.Това е и причината да пусна тема.Според моите родители той е много свестен,идеален няма,щом не пие,пуши и излиза е номер 1.Ако заговоря за раздяла: Ти до кога ще ги сменяш?

Въобще не им се връзвай.
Аз до 33 години ги сменях. По-добре човек да е сам, отколкото с някакъв търтей, дето му трови живота.

Запитай се, калви са позитивите от този човек, и ако негативите са повече го зарежи

# 166
  • На изток от Ада
По повод коментира на Азара за баба й съгласна съм с Нарциса. Моята баба беше така,  не стоеше на едно място.  Вече беше стара и болна , но правеше нещо с ръцете си.  Събираше трохите от масата.  Учеше ме да плета ...

# 167
“Аз съм добра домакиня” като каже някой, аз все се чувам “аз съм покорна слугиня”.

# 168
  • София
Бояна, пишеш за старото поколение, ама и от него не всички мъже чакаха на жените си.
Единият ми дядо не чистеше и не готвеше, но миеше прозорци и правеше зимнина не само за тях, а за 4 деца и 9 внука.

Дадох пример с колежка на майка ми. У нас най-добрият кулинар за всички времена беше дядо ми. Отгледан с прислуга имаше добър вкус и високи стандарти, и отговаряше на тях. Актьор и интелектуалец, но беше и чистофайник, и докато баба беше жива, и после минаваше пода на целия апартамент всяка сутрин.
И баща ми винаги е умеел да готви и никога не се е държал като ирански падишах.
Старо и много старо поколение. Но все пак в тяхното поколение беше по-разпространено мъж да чете вестник и да не барва нищо вкъщи.

# 169
Въпроса не е че не може да готви. Проблема е поведението му всъщност.

# 170
  • София
Въпроса не е че не може да готви. Проблема е поведението му всъщност.
Да, това казваме всички. Можеше да крещи за произволно друго нещо, пак е отвратително. Никой на никого не е прислуга.

# 171
“Аз съм добра домакиня” като каже някой, аз все се чувам “аз съм покорна слугиня”.
Не бих поставяла равенство между двете, имам достатъчно примери около себе си. И да напиша тук конкретно кои, едва ли ги познавате, но категорично има жени, които са добри домакини и освен дома си, въртят и мъжа си.
Но в случая не става въпрос за това каква домакиня е авторката, а за начина, по който партньора ѝ реагира, когато не е приготвена вечерята, за нейния страх, когато закъснява с яденето.

# 172
Нямах време да изчета последните страници, но отново благодаря на включилите се и моля  темата да се заключи.

# 173
  • Sofia
Нямах време да изчета последните страници, но отново благодаря на включилите се и моля  темата да се заключи.
ОК

Общи условия

Активация на акаунт