Семейни отношения и готвене

• 5 918
  • 173
  •   1
Отговори
# 135
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Човекът си е химик, помпи се с химия, нормално да агресира и да не му става инструмента. Лошото е, че на 40-45 тия фитнес батки грохват напълно.

Що да е "лошо"?

БОли ме фара за некви еуглени. Joy

Да се зобят и да деградират.

Тъкмо за нас има повече матрАл. Joy

А след 38-40 мъже, като нас, зрели и осъзнати, можещи, са най-търсената партия от най-широк кръг възрастов диапазон жени, защото сме рядкост. ВЕрвай ми. Smile

Нали.

Мацките ще ни звънят и ще ни казват "Мило, каня те на малдивите. От теб присъствието, от мен всичко останало". Wink

# 136
  • Пловдив
Цитат
А след 38-40 мъже, като нас, зрели и осъзнати, можещи, са най-търсената партия от най-широк кръг възрастов диапазон жени, защото сме рядкост. ВЕрвай ми.

Абе гледам аз едни опашки пред кооперацията и си мислех, щото имаме  мед. лаборатория долу ...........а пък то за мен било.

Ма казвайте ги тея работи.

По темата: Мацка , на 28 години си ............какво се вживяваш в ролята на домакиня? На готините мъже , чистачки и готвачки не им трябват.
Съвет........бягай с 347

# 137
Ох, батко, ама ти сериозно ли?
Я, бързо да се учиш да му готвиш като мама, да печелиш и да му носиш като тате, да му подсигуриш още едно жилище, да си вечно млада, здрава, красива и девствена, но открехната за всяка перверзия дето си я мечтае.
И деца да му народиш, че този ген безценен да се не затрие!
Другият вариант е да го разкараш, да работиш върху себе си (умения, външност, фигура - каквото мислиш, че ще ти помогне за по-високо самочувствие и увереност) и в един момент ще срещнеш ДРУГАР. Нормалните хора имаме нужда от другар, не от още един проблем.
Ако имаше другар, нямаше да си в тази нелепа ситуация.

# 138
Аз бих го зарязала, защото е кофти любовник, даже нямаше да стигнем до скандала с манджите.

# 139
  • Out of the Mix
Сънчо Joy

Точно така, не ни трябват готвачки.

"Другар"... Joy

Съгласен съм с Нефрит иначе.
Тя обяснява и моята логика, както и на една друга дама - Ази, а именно, че жената ставайки на първо място Дама, а може и Лейди, след това може да привлече адекватен мъжки екземпляр за партньор.

# 140
Авторке, другият проблем е майка ти.
Аз в някакъв момент ще науча дъщеря си да готви, но най-вече - да се справя сама. И не бих понесла да я видя в подобна ситуация. Не ме разбирай погрешно - грижа за партньора/семейството и слугуване "защото това ти е работата" са две различни неща.
Ти подхождаш като към семейство, но не сте такова.

# 141
Мен никой не ме е учил да готвя, нито да чистя. Това е умение, което се придобива като опре ножът до г*за. И не е някаква философия. Възрастни хора не си готвят, защото ги мързи и има кой да го прави вместо тях. Не защото мама не ги е научила.
А в интернет има и безплатни клипчета.

# 142
Разпали ме тая тема, независимо дали е истинска или не. Аз като майка на момче не си представям някой ден сина ми да го държи една манджа! Да, все още бебе е, но не  започнеш ли да го възпитаваш от сега-край. А и децата съм виждала, че копират-ако баща му ме целуне ще целуне и той, ако ми отвори вратата на следващия ден ще иска той да я отвори, не визирам моето а го давам като пример. Вероятно в семейството на твоя мъж се върти около сърмите на майка му. Изключително стари с сексистки манталитет.

# 143
Точно заради подобни причини едно време казах на едно мимолетно гадже, че няма да се съглася да живеем заедно, преди да е поживял сам извън къщата на мама. Той много дълго не проумяваше как така ще го карам да живее сам, преди изобщо да обмисля да се местим заедно.

Авторке, ти отказваш да подлагаш дете на тормоза на този човек, а защо тогава жертваш себе си? За всички предложения за превъзпитание според мен е вече късно. Може би в първата година ще проработят, но за пет години той ти е хванал цаката - развика се, блъсне две врати и на другия ден хоп, масата е пълна. Според мен бъдеще заедно нямате.

# 144
  • София
Готвенето всъщност е любов.
Ако се обичаха достатъчно, този въпрос въобще нямаше да стои на дневен ред.
Те живеят в полу-любов или в нелюбов и таргетират манджата, като проблем. Това можеше да е кошът за боклук, пералнята, чорапите.

Нещата са на разтурия, ама никой не си адресира правилно проблемите.

# 145
Аз лично му показвам вратата,Точка!!

# 146
Да умееш да сготвиш нещо, да умееш да си оправиш леглото, да си изпереш, изгладиш, да почистваш след себе си - това са базови житейски умения. Не някакъв лукс, не женска или мъжка работа.
Всеки индивид е длъжен от ранна детска възраст да бъде приучаван да си подрежда, да си оправи леглото, да си прибере дрехите и т.н. докато стигнем до готвенето .
Ако някой не умее това, то неговото развитие е на 5 годишно дете и няма как да има претенции да е мъжът вкъщи.

Отделно към авторката :
ако някое от тези хапчета, които взема за стероиди и хормони - да, може от тях да е агресията и останалото.
Какъв е смисъла да искаш да се храниш правилно и чисто и после да се натъпчеш с химия и хормони - това е загадка.
Отделно за храната, голям проблем да си опече сам пилешкото филе и да си нареже една салата - не мъж, а бебе. Освен това може да си направи порции за няколко дни напред и да не тормози никого.
Ял, горкият той сух хляб, жив да го ожалиш!

# 147
  • София
Четох, четох до 9 стр. И стигнах до това как той тихомълком ял филии, отказвайки се и от режим, и от скандал. Това човек, който спазва фитнес хранене, пие шепа боклуци и вдига скандали през 3 дни.
Явно форумът пак влияе позитивно от дистанция.

Иначе млада жена да търпи с години скандали и обиди, след като е независима от някакъв и няма насреща нито уважение, нито разбиране, нито някаква равнопоставеност (тя да готви, той да чисти, примерно), че и в леглото е далеч от Мр. Божествен, явно или има много ниско самочувствие, или не знам какво я държи в тази връзка. Още повече, че след връзка 8 х. отказва дете, а с такава връзка надали е на 20 и надали има безкрайно време пред себе си за деца.
Много интересно. Друго не знам какво да кажа, след като не е пързалка.

# 148
Освен, че не разбирам авторката, съвсем не разбирам защо повечето жени смятат, че трябва да са домакини. И най-лютата обида продължава да е, някой да каже -ти не си домакиня. Че и се хвърля да се доказва. Защо?
Домакиня е жена, която не работи и единствените и задължения са да се грижи за дома.

# 149
  • До хладилника, който обичам
Жена може да се държи отговорна, че не е домакиня само, ако мъжът ѝ носи всички - и достатъчно! - пари в дома и двамата така са се разбрали да делят отговорностите. Или ако и двамата работят, и след работа тя домакинства, а той оре на нивата. Всичко друго е криворазбрано партньорство, в което жената работи, после си доработва вкъщи с домакинството, после добавя и отговорностите по децата към горните "задължения", докато мъжът само работи и другото време изпълнява тежка роля на глава на семейството от дивана.

Общи условия

Активация на акаунт