Семейни отношения и готвене

• 5 923
  • 173
  •   1
Отговори
# 120
Човекът си е химик, помпи се с химия, нормално да агресира и да не му става инструмента. Лошото е, че на 40-45 тия фитнес батки грохват напълно.

# 121
  • Обран бостан ;)
Пие по 10 хапа на веднъж (не знам точно какви), плюс протеин,креатинин и разно други на прах.

Ето решението - готвиш му вместо супа-топчета, супа-хапчета и готово. Wink

# 122
Не разбирам защо коментирате постоянно, че темата е пързалка.Няколко пъти написах, че не е.На който не му изнася да не коментира и толкова.Искат се съвети, не предположения.

# 123
За какво точно искаш съвети?

Ето ти съвет -  готви за няколко дена напред. Щом не яде/те манджи, макар че в началния ти пост става въпрос за мусака и ризото, проблемът е точно никакъв и няма защо да ходите полугладни и зли.

# 124
  • В полите на Пирин планина
Ето ти един съвет - ако искаш толкова да си стоиш при него (любовта била сляпа) - готви всяка вечер и навреме, няма това-онова.
Ако ли пък не се касае за любов, а за някакъв навик ли, що ли - събираш му багажчето и пред входната врата. А може - събираш си твоите неща и се изнасяш.
И той вече, ще - не ще, започва да си намира колая на готвенето.
Туйто!

# 125
  • Обран бостан ;)
Не разбирам защо коментирате постоянно, че темата е пързалка.Няколко пъти написах, че не е.На който не му изнася да не коментира и толкова.Искат се съвети, не предположения.

И за мен темата е напълно сириозна.
Сетих се и друго - можете да минавате през някоИ голям хипермаркет. Там има топли витрини - купуваш каквото искаш и после само го топлиш. Дюшеш.

# 126
Снощи си направих само за мен, каквото ми е кеф.Без да се съобразявам.Той яде филии.Не сме си обелии дума вечерта, нито днес.Довечера също няма да сготвя, пък да видим къде ще му излезе края.

# 127
  • Обран бостан ;)
Снощи си направих само за мен, каквото ми е кеф.Без да се съобразявам.Той яде филии.Не сме си обелии дума вечерта, нито днес.Довечера също няма да сготвя, пък да видим къде ще му излезе края.

А така, а така. Да ръба там сухари като му е толкова акъла йдйота му с йдйот.

# 128
Предполагам, че не магически е станал такъв, а такъв си си го избрала. Що за човек врещи в 21 век за манджа? Нормално ли е на един млад мъж това да му е критерии за добър живот, манджата? И в цялата картинка стоиш ти, с куп задачи на главата и работа, а той отстрани хленчи, тръшка и вика като разглезено дете. Бягай, изнеси се, или той да се изнесе не знам как ви е жилището. Аз лично бих му нахлупила тенджерата на главата от близо да види, че е празна. Ама, че се навъдиха такива лигльовци!

# 129
  • Варна
Това ли е целта? Да мълчите, да си правите напук, да се карате? Да ви имам и връзката... Ако смяташ, че ще го промениш, лъжеш се. Но явно трябва до някои изводи да стигнеш по трудния начин.

# 130
Не е нормално неговото отношение. И твоето не е нормално - на 28 години без дори да сте женени и дори веднъж да търпиш подобно отношение. Младите сега не търпят вменяване на някакви задължения. Та се чудя откъде си си внушила, че трябва да е така?! Единственият правилен ход е раздяла. Инак ще продължаваш да си внушаваш, че щом не те бие е нормално.

# 131
  • До хладилника, който обичам
Честно казано, ако някой реагира положително и на повдигнат въпрос КЪДЕ Е МАНДЖАТА, ЖЕНО?! скача и ми готви, ще се възползвам и аз. Не е луд тоя, дето яде манджата, а който я готви, нали така.

# 132

Брей, не ги ли прокара поне с малко протеин тези филии?  Усещам, че и нещо с картофи щеше да се зарадва.

# 133
Скрит текст:
Осмисли следното: Когато един мъж иска жена домакиня на пълен работен ден трябва да има парите за жена домакиня на пълен работен ден. Няма проблем. Но ако и двамата излизате сутрин рано и се прибирате вечер късно, и двамата работите на равно, той не може вечер да изисква от теб това, което самият той не е готов да направи.
Може да се избегне като предварително се разбирате какво ще се вечеря утре и как трябва да спасява положението и той. След 8 години сигурно, ще му е трудно или пък да признае, че на неговата възраст (предполагам около 30) е напълно неспособен да се отглежда сам и е зависим от жена си. Не би било лошо да си представи дъщеря си в тази роля и как някакъв льольо ѝ крещи за едната манджа, брат. За едно ЕдИнИ, брат.
 Успех ти желая. Не е нормално, но е нормалното ежедневие за много жени. Нормализират го жени-майки, които така отглеждат синовете си и жени-съпруги, които търпят синовете им.
Ма да купи едно пиле на грил бе! Пица да поръча! Замразена да изпече!
Това е и моето мнение.
Аз не съм бг мама на пълен работен ден. Нямам против да съм, но със съответното подсигуряване. Дотогава вкъщи ми е времето за почивка, не втора смяна, женско хоби или, Боже опази, женска енергия. Домакинствам, разбира се, но да се очаква да поема всичко - не. А скандали пък - абсолютно не.  

Иначе и аз смятам темата за пързалка.

# 134
Проблемът е че много мъже са разглезени от майките си, преди това. Дето се вика, леглото не могат да си оправят, и обувките не могат да си вържат. Иначе, факт е че някои хора са със заврени в гъза ръце, и нищо не умеят.
ММ готвеше в началото на съжителството ни, но той много прекаляваше с някои съставки, най-често солта, или някоя друга подправка. Но, важно е желанието, все пак. В един момент започнах аз да готвя, защото имам малко повече време от него, и се оказа, че аз съм по-добра в това, въпреки че не ми е от любимите занимания, особено когато нямам нервите и енергията да го свърша.
Добре, а той с нещо друго помага ли вкъщи? И а мъже, които дори нещо да трябва да се поправи или смени, и това не могат да направят, или по скоро не искат...

Общи условия

Активация на акаунт