Семейни отношения и готвене

• 5 926
  • 173
  •   1
Отговори
# 105
Той не яде манджи - използвах думата образно.Тренира от над 10 години и се храним основно с пилешко филе,броколи,крем супи,салати,телешко месо в редки случай.Картофена манджа,леща и всякакви такива не се консумират вкъщи.

Следващия път, като пускаш тема, си напиши предварително опорните точки за сценария:

"Аз съм добра домакиня, готвя от мусака до ризото с морски дарове,сладко,солено и т.н"

Усещам, че не си много на "ти" с готвенето. Да не мислиш, че ризотото е нещо по-сложно от мусаката? Почти си е като нашенска манджа с ориз, със зехтин вместо олио. Кремсупите откога станаха по-подходящи от лещата за ниекоеъглехидратно хранене? С какво ги правиш тези крем супи? А сладкото и мусаката?

Още несъвпадения имаш, за баща ти, за дългогодишната връзка с бившето гадже, за смятаната на гаджетата...

# 106
  • Out of the Mix
Дам, Зло.Hands Ok Hand

Ха-ха, квалификация...Joy

Така, така, важно си е.

Браво на мъжа ти, обича те и те цени.

Как беше приказката - "Дай, за да получиш".

Още 10 пъти по 10 години ви желая. Simple Smile

# 107
За много мъже, жените са за да вършат домакинска работа, и да раждат и гледат деца. Все едно ние не ходим на работа наравно с мъжете, не сме изморени, не сме изнервени в края на деня..!
На предишната ми работа, приключвах в 19 ч. и докато се прибера ставаше 20, понякога се налагаше да минавам и през магазина. Като се прибера, за кое по напред време!? Да не говорим, че съм изморена. То само яденето и къпането ми е общо 1 час. Единственото което мога да свърша са някакви дребни неща, които не отнемат много усилия и време. То готвенето си отнема и време. Но никой не ме навиква за подобни неща.
Трябва разбиране и съобразителност от страна на партньора в такива случаи. Не може да се изисква всичко от теб, а в същото време той да не си мърда пръста за нищо. Като не помага, поне да не пречи и да няма претенции.

# 108
Благодаря на всички за мненията и съветите.

# 109
  • София/Севлиево
Като не може да готви да си купи готвено отвън.Не си му длъжна...Ние с ММ и двамата сме пишман готвачи и сме решили генерално проблема-храна се купува отвън или свекървата готви.И така си живеем вече повече от 21 години,че и две деца имаме...

# 110
Пишейки го осъзнавам, че не е нормално да се държи така, но не знам какво да направя в случая.
Да го зарежеш.
Не съм чела другите преди мен, нито ако ти си писала още подробности впоследствие, но за мен само това ти е решението и предполагам над 90% от съветите са в тази посока.

# 111

Като тренира толкова, взема ли някакви добавки? Това може да обясни агресията и липсата на секс.

# 112
  • Обран бостан ;)

Запиши се в следващия "Хелс Китчен" и се хвани с някоИ от участниците. Sunglasses

# 113
Мило момиче, прекалено дълго време сте заедно и той те е приел като даденост.В теб вижда една домакиня и дотам.Или се научи да му отговаряш и да го поставяш на място или се сърди  на себе си.Няма вечеря и точка.

# 114
  • До хладилника, който обичам
Основен принцип при разпределяне на домакинската работа и готвене в една двойка е следният: ако даден уред или дейност се задвижва с половите органи, то следва да се употребява или върши от съответния пол. Ако ли не, всеки може да го ползва/върши.
Така че, освен ако печката не се включва само от докосване на жена, и черпакът не може да се вдига само от женска ръка, всеки може да готви.
Приключвай връзката най-скоро и търси някой по-нормален, вместо да си разрешаваш daddy issues с неандерталци.

# 115

Като тренира толкова, взема ли някакви добавки? Това може да обясни агресията и липсата на секс.
Пие по 10 хапа на веднъж (не знам точно какви), плюс протеин,креатинин и разно други на прах.

# 116
  • В полите на Пирин планина
Остави го да консумира тая синтетична "храна", а ти иди на един ресторант с някоя приятелка...

# 117

Пие по 10 хапа на веднъж (не знам точно какви), плюс протеин,креатинин и разно други на прах.

Попринцип въпроса на @Lanarte е много резонен, защото анаболните добавки влиаят доста на психиката и при много трениращи избива на страшна агресия и сприхавост.

# 118
Още ли се пързаляте, момичета?

# 119
Познавам много хора, които тренират активно и спазват различни хранителни режими, и повечето от тях сами си приготвят храната, за да са сигурни, че е "чиста" и няма добавени подправки и вещества. Трениращ мъж, който не може да си приготви пилето и броколите, не си представям. Това обикновено е доста сериозен фанатизъм, и никак не се връзва с това, да чака друг да му сготви. Освен това, храната се осигурява и приготвя за няколко дни напред, и е странно дома да остане без пиле, или един скир поне Rolling Eyes Като няма друго, ще забърка скира с протеин на прах, ще сложи шепа ядки, и ще вечеря Smiley
Не само по тази точка, но темата не ми изглежда реална. Подкрепям тезата на кукумицинка за множество и сериозни разминавания във фактологията.

Общи условия

Активация на акаунт