Семейни отношения и готвене

• 5 920
  • 173
  •   1
Отговори
# 150
Подценявате химията, това съчетано с глад води до всичко описано. Има случаи на агресивни мутри ( по скоро взели се за такива) финтенс батко нападащи случайни хора като им прищрака мозъка вследствие на анаболните стероиди или там квото е модерно в момента. Не случайно като страничен ефект увяхва и инструмента, тия боклуци правят пълен миш маш хормоналния баланс на организма и въздействат върху мозъка. Кво може да направи не знам, като иска мъж с много напомпани мускули ще му готви и търпи, не мисля е добра идея, но решението си е нейно. Лошото е, че тия неща се влошават с времето, възможни са и други прояви за напред

# 151
Е, не прочетохте ли, че миел чинии, чистил, пускал пералня, сал едно готвене от месо и салата оставил на нея, което реално е 15 минути на оребрен тиган и рязане на зеленчуците, айде и 15 минути подготовка някаква (марината и пр.).

# 152
За мен любов е някой да ми измие чиниите и тенджерите Heart Eyes мразя да мия. Като минем на миялна, не знам как ще се обичаме.

# 153
Честно казано, имам известни съмнения колко реален е образ на мъж, който мие чинии, пуска прахосмукачка и пералня, а не се впуска да готви, особено след като спазва стриктен хранителен режим. Готвенето е най-творческата част от кухненските занимания, там може да вихриш фантазии, да пробваш продукти и подправки, дори и уж да следваш рецепта.

# 154
  • София
Помня една колежка на майка ми преди 30 години, внезапно се озовава с повече работни задачи и се налага да стои до късно. През сълзи разказваше как в 9 вечерта заварила мъжа си да гладува на кухненската маса тъжен, защото няма никаква идея какво да прави ако е гладен и няма кой да му сервира. Научи се после. Но човек от старото поколение и пак, гладен, но тъгува тихичко.

Тук въпросът не е за какво е крещял Ганьо, а че е крещял. Аз винаги съм готвила, дори когато живеех в чужбина съвсем сама. Винаги съм изпълнявала и капризи по отношение на храната, защото и аз имам много такива, но посмъртно не бих готвила втори път на някой, който смята, че съм му длъжна, а да не говорим да стоя с някой, който ми крещи, защото счита, че съм му длъжна.

Не знам какви съвети се търсят, но всеки мъж е способен да си метне едно пилешко филе на грил тиган щом е на протеинова диета, или да сложи едни пържоли във фурната. Или да си свари яйца. Или да си ги изпържи. И най-вече да си затваря плювалника. Щом е свикнал на друго, възпитан е в друго и има импулси за друго, на 30 години не вярвам някой да го превъзпита, ще става само по-груб и по-агресивен, капризен и мачо чичо.

# 155
Ами аз до средата на 20-те си години не исках да готвя. Като бях малка баба ми искаше да ме учи, но ме караше всеедно насила, аз да речем си играя нещо, тя идва да ми се кара да ходя да готвим. Някак си намразих това нещо, както и отглеждането на цветя 😅
В крайна сметка, когато създадох мое семейство, малко по малко започнах тук там това да пробвам, онова да пробвам, понякога доста смели неща готвя😀 всичко се получава, но готвя с желание и виждам, че се оценява.
Със сигурност е хубаво малките деца  да се учат да се оправят сами, но не както при мен, това поне ме отблъсна тогава. А и като съм виждала семейната атмосфера, аз странях от това. Сега правя каквото и както поискам и се получава по-добре, когато е с желание и любов.
Ми не всеки обича да готви.
Не виждам нищо странно.

Аз мразя да гладя - той глади.

Абе едни яйца, запържаш и бъркаш, голяма философия да не може да се сготвят. Все тая от кого. Въпроса е, че все нещо трябва да се яде. Ама не е това начина да си искаш.

# 156
  • София
Аз наистина съм пропуснала, че той прави всичко друго, а тя само готвенето.
Но и това не е оправдание за скандали и крясъци.

# 157
  • София
Аз наистина съм пропуснала, че той прави всичко друго, а тя само готвенето.
Но и това не е оправдание за скандали и крясъци.
Кое всичко друго? И ако тя му се развика, че не е изчистил банята какво ще стане? Наистина, 21-ви век, адски нецивилизовани примати се пръкват.

# 158
  • До хладилника, който обичам
Чакайте, чакайте, кое "всичко". Ето какво е писала:

Цитат
мие чинии постоянно, пуска пералня и сушилня, сгъва дрехи

Това е. Мие чинии (ако е на миялна, не ми го хвали като постижение), пуска пералня и сушилня и сгъва дрехи. В замяна на доста по-времеемките и трудоемки чистене, подреждане и готвене, а може би и пазаруване, ми се вижда доста добър пазарлък в негова полза.

# 159
  • София
А кой чисти, кой глади, кой мие баня и прозорци? Иначе ако са миялна, пералня и сушилня, това го може и 3-годишният ми син.

Бояна, пишеш за старото поколение, ама и от него не всички мъже чакаха на жените си.
Единият ми дядо не чистеше и не готвеше, но миеше прозорци и правеше зимнина не само за тях, а за 4 деца и 9 внука.
Другият си идваше от работа и почваше да прави салати за вечеря, да тупа килими през уикенда и т.н., а тази баба беше домакиня и не беше работила никога, но не знаеше къде се купува хляб даже. Дядо пазаруваше, баба ходеше да се епилира и да си купува червило.
Баща ми, чичовците ми, приятелите му - всички участваха наравно в домакинството, че по тяхно време жените работеха.
Не помня домакински скандали. Само веднъж първият дядо беше се развикал, че не може да намери някаква лъжица, но точно тогава беше варил 2 дни лютеница и беше изморен и изнервен. Пък и вече беше над 80+ и онкоболен, което го извинява за веднъж в живота.

# 160
Като бях малка баба ми искаше да ме учи, но ме караше всеедно насила, аз да речем си играя нещо, тя идва да ми се кара да ходя да готвим. Някак си намразих това нещо, както и отглеждането на цветя 😅
Това е доста характерно за много възрастните си от определени населени места и общности. Жената е учена, че това е женско занимание и трябва да го усвои колкото е възможно по-рано; със скръстени ръце не се седи, трябва да правиш нещо; и подобни такива. Има и един елемент на яд при по-зрелите жени, откъде-накъде ще шетат, а малките момичета ще си губят времето, я бърже пред печката или с метлата. Всичко това, гарнирано с ‘никой няма да те вземе такава’.
В същото време при момченцата този обучителни-възпитателен процес от най-крехка възраст, гарниран със заплаха от самота, не просто го няма, даже обратното - на момченце се дава, предоставя, гарантира, организира и охранява, за да не му падне пишлето или там каквато е местната угроза над златната момчешка глава.
Днес все по-рядко се среща всичко това, но не е съвсем изкоренено и често се превръща у мъжете в заучена или откровено въоръжена безпомощност - жена, ти пò му разбираш. Ако такова четкане не върже, мъжът ще направи 1-2 пъти нещо, ама така щото после жената ще трябва да загуби 3 пъти повече време в бърсане, отколкото ако си го свърши сама. Скандали рядко се случват, ама ето - има още историйки по темата.
Не звучи много реално това тука, пак да кажа Simple Smile

# 161
  • Варна
Какво по *ягодите значи не може да готви ? Една пържола / риба на грил тиган не може да направи и да нареже 2 домата ? Яйца не може ли ? Сина ми на 17 си прави омлети ?! Че и сръдни и фасони. Я марш !
 Редактирам и добавям, че сега и за нередовния секс прочетох. Ребром поставяй въпроса така ли смята , крясъци за манджи и безсексие ?!? Вие сте на има - няма и 30 години, това изобщо, ама изобщо не е нормално. Не знам психоложката ти какво те съветва, но аз без да съм такава ти казвам да си стягаш чантичката/ или неговата и беж ...Няма да стане по-добре.Това ви е пика на щастието, след още години и дете отношенията съвсем се обтягат обикновено.И прави му сметката, до успокоителни ли трябва да те докара този. ?

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 16:10 от Vessi_to

# 162
Скандала че няма сготвено ( и даже сложено на масата и то по определен начин при някои ), е същия както скандала за неизгладени дрехи, непочистено нещо си, или че е разхвърляно от деца или друг...С една дума заяждането няма да е за това а за онова.
Много трудно и мъчително ще е това съжителство. Перспективите са мрачни. Не че няма такива двойки много по света и у нас, но ще е много тегаво. Цял живот съобразяване и мъки. И за евентуални деца пак така. По добре се разделяйте и си намерете истинската половинка.

# 163
Тя щом вече е осъзнала, че не е това човекът от когото иска да има деца, нещата са ясни. Добре че в това отношение разумът при нея е надделял. Защото, както знаем, а дори има и не малко теми по въпроса, доста жени си мислят, че раждайки дете от някого, нещата ще се закрепят. Да ама не!

# 164
Моля те отърви се от него,сега още тази вечер-Оправи се и излез с приятелки,повярвай преди брака и детето махни го от живота си....
Здравейте! Моля за адекватно мнение от по-опитните.На 28 години съм, живея с приятеля си от 5 години, като от общо почти 8 сме заедно.Отдавна битовизмите и сивото ежедневие са ни завладели, но напоследък се чудя дали е нормално неговото отношение относно въпроса с храната и готвенето генерално.Той не готви и не може да готви (дори не се е опитвал някога).Аз съм добра домакиня, готвя от мусака до ризото с морски дарове,сладко,солено и т.н.И двамата работим, като моята позиция е доста по-отговорна.След като се прибера почти всеки ден готвя, но в момента в който няма манджа той вдига скандал, като скандала започва с кофти отношение от негова страна - мълчание, говорене орез зъби, блъскане на врати.След като попитам какъв е проблема започва да крещи как няма манджа и това не е окей, трябвало да съм домакиня и никога нищо не съм правила (рязко забравя,че го гледам все едно съм му майка).В случая от днес:
Прибрах се по-късно от работа и съответно когато той се прибра нямаше готова вечеря.Това генерира грандиозен скандал,като винаги следват обиди - ти не си домакиня,каква жена си,нищо не правиш,толкова много ли искам една нормална жена.Ако в месеца средно 10 пъти няма вечеря когато се прибере винаги репертоара е този.Аз почти не разполагам с лично време за себе си - визирам кафе с приятелки,ресторант,спорт или някаква дейност лично за мен след работа.Когато знам,че наближава да се прибира започвам да се притеснявам ако не съм готова с храната.Не ме издържа, финансово независима съм, жилището не е негово.
Пишейки го осъзнавам, че не е нормално да се държи така, но не знам какво да направя в случая.Показвам гледната си точка, но това води до още по-голям скандал.Малко съм заспала и имам някакви убеждения, че донякъде е нормално, че щом не ме бие е ок, или че щом тези "случай" са по-рядки мога да ги пренебрегна..та така

Общи условия

Активация на акаунт