Семейни отношения и готвене

• 966
  • 68
  •   8
Отговори
# 15
  • София
То, не е проблем що щѐ той.
Проблем е, че е вменил на авторката вина и изпада в тревожни състояния, че няма манджа.

Не може да готви, иначе хубаво я е сварил.

# 16
Ти да не си му прислужница и личен готвач?
Не си длъжна да готвиш абсолютно всяка вечер и ако случайно не си го направила да търпиш скандали за това. Не си губи времето, това не са адекватни отношения.

# 17
Бягай с 200. Връщай го на мама му, тя да му готви и сервира под час.
Да не си слугиня. Не ти плаща за готвенето и не може да има претенции. Претенции са неща казани със спокоен глас.
Мъж, който прави скандали (независимо за какво) не ти трябва, гониш го.

Само да те предупредя, че нахален търтей трудно се гони, не искат да се откажат от авантата. Ако му покажеш вратата, ще почне да лъже, че съжалява, че иска да сте заедно и повече така няма да прави. И ще се промени, максимум за седмица-две.

Ако сте под наем - най-лесно е ти да се изнесеш. Ако трябва да го гониш, стегни му парцалките предварително. Когато му покажеш вратата, викни мъж (баща, брат, роднина, приятел), за да избегнеш физическо насилие.

# 18
Много сте бързи! Благодаря за мненията на всички.За съжаление темата не е пързалка.Казва, че не може да готви и край - от там нататък това е изключено като вариант, все едно е без ръце и няма как изобщо той нещо да направи.За да видите обективно ситуацията може би трябва да отбележа, че мие чинии постоянно, пуска пералня и сушилня, сгъва дрехи.За мен по-скоро е проблем самия скандал, който е абсолютно ненужен и обидите.Иначе съм устата, не си мълча, казвам че не съм готвачка и чистачка и не съм майка му - да си направи да яде.Да ама това с нищо не помага, той явно си е такъв и това е.Аз съм първата жена с която живее и първата му сериозна приятелка, той е на 32 години.Не излиза никъде, няма социлен кръг, все сме двамата навън, дет се вика не излиза и една бира да изпие с приятели.Преди си мислех, че това е голям плюс, че не е боклучар и няма да ми изневерява, свестен е... пък то какво излезе

# 19
Бахти и наглеца!
Изритай го незабавно!

# 20
Осмисли следното: Когато един мъж иска жена домакиня на пълен работен ден трябва да има парите за жена домакиня на пълен работен ден. Няма проблем. Но ако и двамата излизате сутрин рано и се прибирате вечер късно, и двамата работите на равно, той не може вечер да изисква от теб това, което самият той не е готов да направи.
Може да се избегне като предварително се разбирате какво ще се вечеря утре и как трябва да спасява положението и той. След 8 години сигурно, ще му е трудно или пък да признае, че на неговата възраст (предполагам около 30) е напълно неспособен да се отглежда сам и е зависим от жена си. Не би било лошо да си представи дъщеря си в тази роля и как някакъв льольо ѝ крещи за едната манджа, брат. За едно ЕдИнИ, брат.
 Успех ти желая. Не е нормално, но е нормалното ежедневие за много жени. Нормализират го жени-майки, които така отглеждат синовете си и жени-съпруги, които търпят синовете им.
Ма да купи едно пиле на грил бе! Пица да поръча! Замразена да изпече!

# 21
  • София
Свестните мъже не обиждат и не блъскат врати за ядене.
Сигурно и ти нямаш кръг заради него, не е само манджата със сигурност

# 22
Явно съм насъбрала, та ще продължа.Вечер си пийвам винце не повече от една чаша и не всеки ден.Винаги мърмори, не било нормално жена да пие.Много иска деца и настоява от две години насам, но имам все още някакъв акъл останал и преценявам, че не мога да обрека себе си и детето си на такъв живот.Не вярвам в приказките в които мъжете изведнъж се променят когато станат бащи..

# 23
  • ВАРНА
За това си му първата,друга не се е навила.Може и да му станеш последната.

# 24
Щом го търпиш още сигурно все пак има защо, но ако планувате дете - не ти завиждам с такъв нервак.
Скандал за манджа е дреболия, с по-сериозен проблем насреща не разчитай на него.

Аз все пак смятам, че темата е пързалка.

# 25
Ако има шанс да промени отношението си, дайте му шанс. Но с ясно предупреждение : без скандали! Да поръча от take away примерно,или нещо подобно.

# 26
Почти винаги когато знам, че няма да имам време да готвя предлагам да поръчаме и се започва "офф, има ядене в хладилника", "не ми се поръчва" и подобни.В крайна сметка поръчваме ама пак сме в напрежение.От малък град сме и двамата, преди него имах друга също доста дълга връзка още от тинейджърските ми години, в която съм била мачкана и унижавана.

# 27
  • София
Взела си си малък човек от малък град, повече от това няма да получиш.

Решението е в твоите ръце.

# 28
Явно ще се разделяш с него и правилно,  скандалджиите не са добри нито за съпруг, нито за баща.

Обаче не е ли прекалено странна тая история,  съвсем нищо ли нямате за ядене, ясно, че не можеш да готвиш всеки ден, ама една манджа може да се яде по повече от един ден, като не си успяла да сготвиш, вземи храна на връщане, поръчай...

Нали, не казвам ,че е прав да вдига скандали, че няма какво да си сложи в устичката, но пет години да не можете да се разберете и да стоите без храна през вечер....
Нещо не ми се вярва тоя казус

# 29
  • Варна
И като знаеш какво е, защо пак се нахендри на същия типаж, а? Мухльо мухльов. И май не се усещаш как те откъсва или те е откъснал и теб от всички. Все сте заедно, нямаш никакво лично време, събуди се, момиче!

Общи условия

Активация на акаунт