Проблеми в семейството

• 4 480
  • 124
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам нужда да споделя с някой какво се случва, но нямам на кого да споделя. Поста ми ще бъде дълъг.. Бременна съм в 36 седмица и живеем с мъжа ми на 500 км от родителите ни (смятаме, че така е най-добре). Проблема е там, че преди около 2 месеца при нас дойде уж "за малко" на мъжа ми брат му. Изгониха го от работа в чужбина и нямаше къде да иде, помоли мъжа ми да дойде за малко тук докато си намери нова работа и ние се съгласихме. От както е тук не спира да ме тормози психически. Мързелив е. Работа не си е намерил все още (и не търси). Сутринта като стана му оправям леглото, пера му дрехите, готвя, чистя целият апартамент, хвърлям боклуците,  чистя банята и тоалетната постоянно,  а той само прави мизерия. Прави така , че с мъжа ми да се караме. Понеже чакаме бебче и в апартамента ни не се пуши вече , той се крие в банята да пуши и след като се отвори вратата целия дим навлиза по стаите. Общо взето всеки божи ден се нервирам от неговите постъпки. Вечерите не мога да заспя от болки в краката и гърба , понякога и контракции,  а той гледа клипчета на усилен звук на макс, говори по телефона силно.. На няколко пъти се случи да влезе в стаята ни през нощта за "нещо" незнайно какво ще търси в нашата стая и ме видя по бельо а стаята ни е единственото място на което поне мога да сваля дрехите си защото вече всичко ми стяга. Общо взето всичко прави НАРОЧНО ЗА ДА МЕ ДРАЗНИ. Вчера чашата преля. Мъжа ми си дойде от работа и реших да му споделя как се чувствам, той донякъде ме разбра но продължава да твърди, че И ДВАМАТА ИМАМЕ ВИНА И СЕ ДЪРЖИМ КАТО ДЕЦА. Скарахме се жестоко, като мъжа ми избухна адски много, а брат му само седеше и правеше тъжна физиономия за да го манипулира и едва ли не да се прави на жертва в случая ! След 2 месеца мълчание най-накрая реших да попитам мъжа ми кога ще си ходи брат му, понеже слушам всеки ден утре , утре , утре и това не се случва, при което той ми отвърна, че няма да си тръгне въобще. Аз естествено се ядосах и вече яростно му казах , че или той ще си тръгне или аз защото няма да доведа детето си в мизерията и искам преди да родя всичко да е почистено добре и дезинфекцирано,  а той ми отврна щом искам да си тръгвам. От вчера не разговаря с мен или ако го направи , се държи зле и се заяжда за всичко. Извини се на брат си, а на мен не се извини , защото ми нанесе куп обиди заряди него. Крещи ми, кара ме да се чувствам зле. Нон стоп ме обижда и ми повтаря да си тръгвам. Моля ви кажете ми какво да направя вече и как да постъпя . Как да съм добре и как да стане така, че брат му да си тръгне и да ни остави на спокойствие да си посрещнем рожбата? Не издържам вече. Постоянно имам болки и контракции от нерви и стрес. На никой не му пука какво преживявам!! Чувствам се ужасно!!  Как да си тръгна като тук в града живеем вече от 1 година и всичко ми е тук, лекар, болница за раждане , дори датата за секцио ми е насрочена за края на месеца. Как да си тръгна при такива обстоятелства? Моля ви , помогнете ! Всеки съвет ще ми е от полза. Нямам приятелки на които да споделя , по цял ден съм вкъщи и единственото същество с което се разбирам е кученцето ни😥😥😥 Безсилна съм  вече,  тялото ми и психиката ми изнемогват!

# 1
Не знам какво търсите още при тези двама глупаци. Или излизайте на квартира, ако сте събрала някой лев, или направо отивайте при родителите си.
В тази нажежена обстановка, при която силно бременна жена обслужва двама ергени, липсва само едно бебе да се появи. Вие представяте ли си какво ще е?
Проявете здрав разум и заради детето се махайте от мизерията.
Партньорът ви е същият като брат си. Навярно иска да живее като него, а не като семеен мъж и баща.
Допуснала сте грешка, но не е непоправима!

# 2
Прибери се при родителите си, ако те искат. Ако ли не - стоиш там и търпиш, докато намериш начин да се разделиш с този мъж и брат му. Лекар и болница навсякъде можеш да намериш, това не е причина да стоиш, ако има къде друаде да отидеш.

Никога няма да ти е чисто или спокойно при тези мъже. Ти там си чистачка, готвачка и слугиня. Аз лично не бих живяла с двама мъже под един покрив по този начин. Направо е противоестествено за мен. Това влизане в стаята ти, докато си по бельо и в напреднала бременност просто не знам как да го коментирам.

Ужасна ситуация!

# 3
Не знам какво търсите още при тези двама глупаци. Или излизайте на квартира, ако сте събрала някой лев, или направо отивайте при родителите си.
В тази нажежена обстановка, при която силно бременна жена обслужва двама ергени, липсва само едно бебе да се появи. Вие представяте ли си какво ще е?
Проявете здрав разум и заради детето се махайте от мизерията.
Партньорът ви е същият като брат си. Навярно иска да живее като него, а не като семеен мъж и баща.
Допуснала сте грешка, но не е непоправима!
Благодаря за съвета , но как да си тръгна,  като нямам финансовата възможност нито за квартира,  нито за да се справя с малката.. не работя от доста време,  няма да получавам и майчинство. Другото което е всичко за детето е тук, легло, количка, дрешки, люлки и тем подобни,  дори багажа ми за родилното е готов. Как да оставя всички тези неща тук и да се прибера😔😔😔 Много се притеснявам какво следва от тук нататък.

# 4
Грешка е да пуснеш друг в къщи.  Зависи чия собственост е  жилището - ако имаш дял  имаш и лост. Иначе - като те гони - тръгвай. Двамата ще се избият или ще  омажат това жилище да не прилича на нищо. Само бебе липсва в картинката в случая   и си готова за лудница.
 Бебето не можеш да върнеш,  намери си място  и толкова. Може да му светне , че така не става.
 И да си знаеш - никога не пускаш  чужд човек.
 Гост  за ден до пладне ,максимум три дни.
 Сега прочетох - вързана си в кърпа, кой се оставя без майчинство в днешно време?

# 5
Под наем живеем. Да не говорим и че не дава една стотинка нито за наема, нито за храна, сметки и прочие. Мъжа ми едвам смогва със всичко, на камина сме на дърва и за месеца си отиват около 500 лв за дърва. Не знам вече какво да правя, имам болки постоянно и контракции. Всеки път като се скараме и ме прерязва корема от стрес. На всичкото отгоре тези обиди , просто не знам как му ги ражда мозъка най-различни. Преди не го е правил никога. Много ме е страх да не родя докато този е тук , защото тогава вече няма отърване с новородено.

# 6
Остави кошарата и по-едрата мебел и отивай при вашите! Може и да е временно само, ако така нареченият баща се осъзнае по някое време и изгони брат си.
Няма по-важно от спокойствието и нормалността! Вещите се купуват.

# 7
И най-много ме боли от това, че мъжа ми ме обвинява мен , че искам брат му да си тръгне и било само мрънкам за всичко..

# 8
Е, на такъв мъж като твоя за какво и изобщо можеш ли да разчиташ за в бъдеще?
Запитай се!

# 9
Със скандали няма да се разреши нищо.
Някоя вечер седнете и поговорете за вредите които носи това "гости" ако трябва тримата.Този брат колко пък да е тъп, къде са родителите им и родния дом?
Явно мъжът ти знае, че няма да си тръгнеш и за това така ти говори.И двамата братя са изключително невъзпитани и прости.
Аз бих му показала, че много е сбъркал като си хвана чантата.Поне докато не се е родило бебето

# 10
И аз това искам, но ако си направя някоя беля в тази напреднала вече седмица с толкова км път? Постоянно се чудя какво да направя , дори сега мъжа ми дойде при мен да ме попита уж нормално какъв ми бил проблема , въпреки , че многократно казах. Опитах се да му обясня отново и докато говорех просто стана и излезе от стаята....

# 11
  • София
Прибери се при вашите.

# 12
Пълнолетна ли сте ?

Да не би съпругът Ви да дължи на брат си пари или друго ?

Брак имате ли ?

# 13
Пълнолетна съм. Съпругът ми не дължи пари на брат си , брат му е по-малък от него доста - 19-20 години е. Също така нямаме и брак.

# 14
Нищо няма да ти стана да пътуваш, влак вземи за удобство, широко е, може да имаш късмет с повече място. Ако има влак . Можеш да получаваш майчинство от социални грижи , по-ниско, но ще имаш. Можеш да кандидатстваш за помощи. Можеш да искаш издръжка или да не записваш детето на този , да те съди. Като самотна майка получаваш предимства пред социалните.   Можеш да изпратиш леглото и другото нужно за бебето по пощата/куриер/ ,няма да го влачиш. Можеш да си събереш акъла и  да измислиш решения. Ако имаш умения - да работиш дистанционно известно време, докато отрасне бебето.
 Поставяш ясни условия  и  решаваш - търпиш , или си тръгваш.
 Или мъжът ти разбира ,че така не може.
Стига да има кой да те приеме в нормална среда и да ти помогне.
 И за всичко ти трябва пари на първо време.

Общи условия

Активация на акаунт