Проблеми в семейството

• 4 484
  • 124
  •   1
Отговори
# 15
Ако партньорът ви не извади брат си, като му даде примерно срок една седмица да напусне, ви остава само една помощ родителите- неговите и вашите. Обадете се на свекървата и обяснете. Още утре говорете по телефона и с родителите ви и се приберете при тях. Още по добре, ако дойдат да ви вземат. Ако сте в България всякак ще си родите в болница, имате още няколко седмици, ще се устроят нещата. Като се роди бебчето, ще ви е още по трудно, ако нищо не предприемете сега.

# 16
Живеете под наем, нямате брак, а на всичкото отгоре братът на партньора ви се е нанесъл при вас точно когато чакате дете. В тази ситуация нямате реална власт да поставяте ултиматуми. Сама виждате, че щом мъжът ви не споделя вашето виждане, няма как да накарате брата да си тръгне.
​Ако партньорът ви не ви поставя на първо място още сега, вие се борите срещу вятърни мелници. Фактът, че пренебрегва комфорта ви в момент на бременност, е показателен. Вариантите ви са само два: Прибирате се при родителите си, или търпите и се надявате някой ден брат му да реши да се изнесе.

# 17
На мен като цяло е брат му да си тръгне,  защото не ми се иска да се прибирам много, много. Майка ми и баща ми са разведени, баща ми има друга жена + още 3 деца.  Майка ми има друг мъж, като се грижи за неговите деца и просто имам чувството,  че няма къде да отида за да се чувствам добре с детето си освен на самостоятелна квартира,  обаче както казах нямам тази финансова възможност. И най-много ме дразни това , че когато казах пред 2 мата какъв ми е проблема , брат му се обърна с цялата си наглост и каза " Аз да не съм дошъл при теб, аз съм дошъл при брат ми и ще си правя каквото си поискам " аз му отвърнах, че не е дошъл при брат си защото брат му не е саможивущ и е дошъл при "брат си и жена му" т.е. при семейството му. Той най-нагло продължава да твърди, че не е така и повтаря едно и също...

# 18
Разбирам, че няма място за вас при родителите ви. Оплачете се на свекървата. Настоявате пред мъжа ви до изясняване на ситуацията. Ако нещата загрубеят, винаги може да потърсите помощ в социалните служби там, където сте. В краен случай викате полиция. Собственикът и домоуправителят трябва да ca уведоменu, че има и друго лице в жилището. опитайте и в тази насока.

Не зная дали давам правилно мнение, но това е за последно. Не познавам никого от вас. Кажете на партньора,  че след като не сте семейство, и ситуацията продължава такава, ще бъдете принудена да дадете детето или заедно с бебчето да ви настанят някъде социалните.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 01:16 от Dimana12

# 19
  • София

Оттук нататък нещата ще стават по-зле. Много, ама наистина много по-зле. Потърсете начин да се върнете при някой от родителите, вероятно при онзи, който след развода е останал в жилището.

# 20
Ситуацията се повтаря циклично, просто защото партньорът ви не застава зад вас, а е заел страната на брат си. Трябва да разберете, че колкото и да се опитвате да въведете ред или да поставяте граници, това няма как да се случи без неговото съдействие. Съжалявам, че трябва да го кажа, но в момента се борите сама срещу двама и докато мъжът ви не промени приоритетите си, нищо в дома ви няма да се промени.

# 21
Първо спри да им чистиш и готвиш, ходила си на лекар и са ти казали да лежиш до секциото. Този да спре да пуши вкъщи защото повръщаш от миризмата и ще се дехидратираш, и ще те приемат в болница на системи. Или там каквото се сетиш, те и двамата братя не изглеждат да преливат от акъл. Охкай,  пъшкай и мълчи, когато ти говорят, пълен игнор. Къде ще се връщаш, приеми, че сама ще трябва да се оправяш и се стегни. На този ми ти “мъж” може да разчиташ финансово, но не и емоционално, предполагам вече ти е ясно.
Практичн съвет- отивай в социалната служба в общината ви и виж на каква помощ имаш право и какви документи се подават за социално майчинство.

# 22
Благодаря ви за съветите наистина. Относно майчинството, за да получавам някаква помощ би следвало да съм регистрирана тук в града, а адресната ми регистрация е при майка ми. Някой казват, че за да се отрегистирам там , трябва да ида на място т.е. в града на нашите. Други казват, че може и от разстояние. Опитах се да говоря с хазяина да ми позволи да се регистрирам в неговият апартамент,  но не получих адекватен отговор...

# 23
Тъкмо щях да пиша , че не ми изглежда да имат брак и прочетох че нямат. То реално ще сте самотна майка. Кандидатствайте за общинско жилище, защото нещата не отиват на добре. То вие реално не се водите в тази квартира.
Този мъж не става, то е ясно,  но явно и се прави на голяма работа пред брат си. Брат му иска да ви изгони, защото вие  харчите пари, които смята, че му се полагат. Че и жертва се изкарва.
Малко женска хитрост приложете. Оставете че цапа тоалетната, пуши вътре и е мързелив.
Кажете, че влиза да ви гледа по бельо. И се чудите как ще кърмите като постоянно ви преследва.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 05:20 от zavs

# 24
Боже...няма брак, няма адрес, няма работа, няма майчинство...дали е здравно осигурена поне, кой ще плати секциото и всички екстри около раждането.
Братята роми ли са? Не че е от значение.

Аз ако съм на мястото на авторката си отивам при майка си. Поне ще имам адресна регистрация и ще пусна детето на ясла, за да работя. Бих го записала с моите имена, за да не се занимавам повече с кретени и да ги гоня за подпис.

# 25
Изглежда, че не може да се върне при никой от родителите си. И двамата имат нови семейства с още деца, никой не размита за нея.

Прочетох съвет да говори със свекървата. Според мен това ще е огромна грешка и може да си вкара страшен автогол. Братът е по-малък, има голям шанс да е любимото дете на мама си, а дори и да не е, и двамата са нейни синове, авторката е чужда. Най-малкото, което може да направи е да съобщи на братята, че авторката се оплаква от тях и да се обърнат всички срещу нея. Изобщо, грешен ход за мен.

Нямаш помощ отникъде, нямаш брак, нямаш пари, нямаш работа нито жилище, даже не си регистрирана в този град. За съжаление не виждам какво можеш да направиш в момента. Даже и да подадеш документи за социлна помощ, ще ти стигат ли тези пари да живееш с детето си без да работиш поне за една година, а вероятно и по-дълго. Съмнява ме да стигат. В този случай май най-добре е да си траеш и да чакаш да мине периода на майчинство и да започнеш работа. Тогава вече ще имаш малко повече опции, макар че и това не е сигурно.

Да попитам кой реши, че е най-добре да живеете на 500 км от твоите роднини, в град, където никого не познаваш освен мъжа? Той ли така прецени?

# 26
Тъкмо щях да пиша , че не ми изглежда да имат брак и прочетох че нямат. То реално ще сте самотна майка. Кандидатствайте за общинско жилище, защото нещата не отиват на добре. То вие реално не се водите в тази квартира.
Този мъж не става, то е ясно,  но явно и се прави на голяма работа пред брат си. Брат му иска да ви изгони, защото вие  харчите пари, които смята, че му се полагат. Че и жертва се изкарва.
Малко женска хитрост приложете. Оставете че цапа тоалетната, пуши вътре и е мързелив.
Кажете, че влиза да ви гледа по бельо. И се чудите как ще кърмите като постоянно ви преследва.

Е, то така се кандидатства за общинско жилище без адрес. Даже искат някакъв брой години да си регистриран в общината, за да имаш право да кандидатстваш.

Иначе не е проблем и сега да се смени настоящият адрес, той е необходим за получаване на еднократната помощ за раждане на дете, която се полага на всички, предполагам, че е достатъчен и за получаване на социално майчинство. Няма време да търси фирма, в която да я назначат, за да взима нормално майчинство, щом в края на месеца ще ражда, трябват 45 дни преди термин.

Много тегава ситуация, нищо не си направила предварително да имаш някаква сигурност и да не разчиташ на нечия милост. Бъдещият баща вече е избрал страна. И да се натискаш да оставаш, защото си в безизходица, това ще  му покаже просто, че може да прави каквото си иска и нещата няма да са добре. Може и да се стресне, ако си вземеш багаж и тръгнеш при вашите, ако не е очаквал и е разчитал да се примириш, но може и да не се. Няма как да знаеш. Ако нещо се случи по пътя, ще те закарат до най-близката болница, нали имаш телефон. Около теб също ще има хора, ако пътуваш с автобус/влак. Помисли си дали да не потърпиш да поживееш с майка си, там вече имаш право да кандидатстваш за общинско жилище, щом там ти е регистрацията от години, но и там чакат с години, и то много по-тежки случаи, а ти вероятно си млада и здрава, с едно дете евентуално. При всички положения някой ще трябва да те издържа теб и бебето, щом нямаш доход, и то се очертава да е поне година, с най-вероятно и повече. Говори с родителите си дали са склонни да те издържат и приютят, на социалните не можеш да разчиташ. Помощите не са достатъчни за издръжка, а може и да започнат да те обработват да оставиш детето в приемно семейство. Ако прецениш, че родителите ти няма да те поемат, нямаш друг изход, освен да търпиш при бащата, каквото и да е положението.

# 27
Доколкото разбрах,брата на мъжа ви е младеж,които няма къде да живее е и без работа,най-вероятно и трудно ще си намери ако сте в малък град. Ами ситуацията е деликатна,опитайте се да се поставите на мястото на мъжа ви. Той има два варянта-да го изгони,или да му плаща квартира,която включва сметки,храна и т.н.Като не може да си позволи втория вариант,не виждам като би могъл да изгони. Аз като се замисля,също не бих го направила. Говорете с момчето,не с лошо,да започне да се съобразява. Като родите,ще миете дупето на бебето,по няколко пъти на ден в банята,така че пушенето ще отпадне. Вместо да се ядосвате,започнете да му поставяте задачи,например:би ли си събрал опаковките,ще си оправиш ли леглото,ще ми подадеш ли еди какво си и т.н..Като дойде бебето,нещата ще се променят и сам ще се усети,че така не може да продължава. Успех,леко раждане и да посрещнете здраво и спокойно бебче Heart

# 28
Тя като му каже нещо, той сигурно нагло и се хили насреща. Аз си представям ужасни гадост и сигурно не съм далеч от истината. Вмирисана баня, в която дълго кисне и пуши и кой знае още какво.  Косми, опикано. Че и да ги переш, да им готвиш, пазаруваш.
И това съчетано със скандали. А детето на кой адрес ще се води? Явно няма да е на майката. Или?

# 29
Събери си багажа и си отивай при родителите ти.

Общи условия

Активация на акаунт