Проблеми в семейството

• 4 484
  • 124
  •   1
Отговори
# 30
Дано не е поредната тема, в която да се събират пари за авторката от целокупните съфорумци.

Да помоли, да влезе в болница за задържане, че поне да не се подлага на натоварването, в което е в момента : и физическо и психическо. Пише за чести болки и тежка умора. Приоритет е, да съхрани себе си и бебето.

# 31
И най-много ме боли от това, че мъжа ми ме обвинява мен , че искам брат му да си тръгне и било само мрънкам за всичко..

Прав е мъжът ти, само мрънкаш и нищо не правиш. А трябват действия.
Предложиха ти вече варианти, но ти не – това не може, онова не става... А досега защо спа? Нямаш регистрация, нямаш доходи, нямаш брак, нямаш нищо на практика. Поставила си се в положение да си изтривалка и сега мрънкаш, че си бършат краката в теб.
Стягай се и си поеми живота в ръце. Майка ще ставаш и животът, здравето и щастието на детето ти зависят само от теб.
Разбирам, че единственото ти желание е да изкараш брата от дома ви, но виждаш, че няма да стане, особено с тропане с крак. При мъжа ти не действа. Остава или с багажчето при мама, с цел да го стреснеш, което едва ли ще стане, или да си седиш там, но да действаш по-умно. Не да мрънкаш против брата, а да направиш така, че на него да не му харесва вече да живее у вас.
И без това като се роди бебето и като почне да плаче денонощно, като се изнервите всички от липсата на сън, скандалите ще станат ежедневие. Но пък не се знае, може да ви изгонят с бебето двамата братя, че им пречите на рахата. От друга страна, нали все някой трябва да чисти, да готви...
От колко време не правите секс с мъжа ти? Предполагам, че от доста и това се отразява на отношенията ви. Внимавай, ако прекалиш с мрънкането, като нищо може да те замени с нов модел слугиня и любовница – този тип мъже са напълно способни на това.
И такива не се водят с мрънкане и с остена, само женска хитрост работи при тях. Но ти и това не умееш, та...

# 32
Братът си е още хлапе и би било грозно от страна на големия брат му да го изгони.Особено ако като много по-голям се счита за негов покровител и цял живот го е защитавал и дондуркал.
Поне не виждам как моята сестра ще ме изгони ако попадна в ситуация да няма къде да отида.
Сега че го мързи и цапа добре дошла в света на поколение Z
Определено хормоните ти са разклатени,  мъжът ти го усеща и се надява като родиш да се успокоиш.
В тази твоя заплетена ситуацията можеш единствено да се примириш с доста неща, а други да се опиташ да промениш-да научиш братът да помага което много ще те улесни, когато бебето се роди.
После на него ще му писне да живее в къща с ревящо денонощно бебе и сам ще се изнесе.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 21:41 от Roshelle

# 33
Авторке, а как си се следила през бременността, на частно ли? Аз си смених настоящия адрес още в началото на бременността, защото не можеше да си сменя личния лекар без това, а пък ЛЛ ми даде бележка, за да се запиша на ЖК.

# 34
  • София
Ами много си я втасала. Работа няма, майчинство няма, спестявания никакви (поне не споменаваш, но ако имаше щеше да ги ползваш, та…). Или се изнасяш при родителите, или търпиш да тръгне детето на ясла и почваш да работиш и се разкарваш от тази токсична среда. С какъв акъл си се поставила в това положение само ти си знаеш…

А за братята - според мен малкият си му е топ и няма скоро да се махне. Чистят му, готвят му, сметки не плаща, защо му е да променя нещо?

# 35
Не разбирам какво очакваш от форума, освен може би наистина пари. Мъжът ти ти е казал в прав текст, че брат му няма да си тръгне никога и ти си тази, която трябва да се изнесе. Оставил те е бременна да чистиш и готвиш на двама здрави, прави мъже. Не знам защо си мислиш, че ако намериш начин да изгониш брат му, той ще се превърне в любящ и грижовен съпруг. Като си забременяла от него без работа и без твои доходи, сама си се поставила в зависима позиция, сега или ще търпиш всичко, което те правят, без да имаш претенции, или ще се молиш на някой от родителите ти да те приеме обратно. Като гледам как още в началото си подчертала, че си на 500 км от тях, вероятно проблемът не е, че и двамата имат втори бракове и още деца, а по-скоро ти си намерила принца и си им заявила как те вече не ти трябват и ще си живееш оттук нататък своя живот.

# 36
Ако темата не е с цел, да пламне спонтанно идеята за събиране на пари за съфорумката,
отново подчертавам, че сега е идеалния момент, да влезе в болница за задържане.

Така и тя няма да подлага здравето на бебето и своето на сериозни рискове, а и момчетата ще видат за месец какво е без прислуга, но с постоянна воня и без домашна храна.

Сега е моментът, да се погрижи за себе си, защото след раждането няма да има такава възможност.

# 37
  • София
Авторке, мъчно ми е за теб, но си се поставила в позиция на бременност и финансова зависимост, което прави много трудно измъкването ти. В момента правиш много лошо като си разваляш отношенията с брата на мъжа ти - той му е брат и накрая мъжът ти ще се настрои срещу теб. А брат му е напрактика още момченце на тези години и се държи като такова - нагло и инфантилно. Мъжът ти трябва да е зрелият, но явно не може, или поне не с брат си. Сигурно собственито му семейни драма му влияят да има бащинско чувство към брат си и да не може да му откаже.

Ти си в пълното си право да се дразниш, но за съжаление не си в позиция да поставяш условия. Налага се да деескалираш ситуацията за собственото си добро. Не се заяждай с брата, не изисквай от мъжа ти да го гони. Прави си твоите си неща и не се занимавай с брата, включително не шетай след него. От мъжа си изисквай помощ за себе си и бебето, не го занимавай с брат му. Ако извадиш късмет, като спреш да го напрягаш и дойде бебето, сам ще види, че присъствието на брат му не е подходящо. Твоето притискане има обратен ефект - караш го да иска да защити брат си. Ако не може да го изгони обаче, по-добре потърси начин да живееш спокойно в тази ситуация и си прави сметка как в бъдеще да имаш възможността да се махнеш, ако не можеш да търпиш.

# 38
Гледам авторката се е изнесла от темата си. Имам два въпроса, но едва ли ще получа отговор....
От мургавите съграждани ли са лирическите герои в тази драма? При тях така се живее. Раждат деца без да имат доходи.
Авторката и бъдещия баща на детето на каква възраст са? Ако са доста по-големи защо авторката не е работила досега?

# 39
Много тъжно.
Не си случила на мъж, съжалявам.
За мъжа ти не струваш, ти си безгласна буква, мебел, която няма право на мнение.
Говори с родителите си и се изнасяй.
Помоли ги да ти помогнат за нещата за бебето.
Много глупаво да се оставиш без майчинство, много. Не се прави така, не.

Боряна, ако имат брак, не се ли води автоматично на негово име бебето?

И спри да готвиш. Прави си храна за тебе само. Не чисти, не пери. Даже разхвърляй и ти.

# 40
Патова ситуация. Нямаш възможност за промяна. По-скоро трябва да търпиш, да не мрънкаш и да се съобразяваш.
На 500 км по ваше желание го тълкувам като родителите ни не одобряват връзката ни, затова ще си правим каквото си искаме и сте се изпокарали. Братът е млад все още и е нормално да бъде подкрепен от баткото. Най-вероятно само ти си мислила, че е за малко там, а по братски са се разбрали да си поделят разходите ,като започне работа. И да си правят  компания и подкрепа един друг.
Доколкото става ясно само един работи, а сте трима, на квартира, с 500 лв разход за отопление, без помощ от родители, бременна и с предстоящо секцио. Не виждам финансово как се справяте и как ще се справяте като станете четирима.

# 41
  • Бургас
Ако всичко това е истина, защото ми звучи невероятно...

Брата и да се изнесе проблемите ви няма да свършат. Още по-лошо - тепърва ще започнат след раждането.
Та ти си бременна! и то на финала почти. Вместо помощ и подкрепа получаваш скандали и обиди от най-близкия си човек. Гони те от дома ви, след като знае че си без доходи? Как изобщо реши да забременяваш от този екземпляр, след като си безработна, без дом и без възможност да се грижиш за себе си поне. Само не ми казвай, че той сега е станал такъв. Не може влюбен мъж така да се извърти и обърне срещу бременната си жена.
Говори с родителите си, обсъди ситуацията и се махай.  Болници има, кошари и колички се пренасят. Най-важното е да си в по-спокойна и адекватна среда. Защото ти предстои раждане, възстановяване след секцио, грижи за новородено, безсъние.  Останеш ли там, освен всичко това ще трябва и да подгъзуваш на двама паразита.

# 42
Възможно е наистина темата да е с цел събиране на парички.
Може и да е измислица дори. Дори да не е бременна.

Ако е истина пък тогава има няколко варианта.

Отива при мама или тати, ако се съгласят да я подкрепят и морално и финансово за да си гледа бебето.
После тръгва на работа.
Дали ще го запише не негово има и ще го съди за издръжа? Ми да си решава.
Втори вариант е да отиде при някой докато роди и го дава за осиновяване.
После почва да работи и следващия път преди да забременее да мисли повече и да се подсигури с достатъчно финанси и майчинство.
Смятам, че проблеми между тях е имало, но тя не е виждала сигналите и лошото отношение. Никой не може да си крие истинското лице дълго време.
Трети вариант е да роди и да му остави бебето на "мъжа" и и той да го гледа. А тя чат пат да дава по някой петдесетак Grinning
Видно е, че брата е малоумен и използвач и не се съобразява. Видно е, че и мъжът и е идиот и не му пука и я гони.
Там вече не може да се направи нищо.
Да отиде при социалните и да обсъди с тях ситуацията и те да и предложат решение.
Няма ли начин пък като роди да го остави държавата да го гледа бебето временно, без да се отказва от него, тя да почне работа и след време да си го вземе?
Друг вариант ако е в добри отношения със свеки да говори с нея и да се принесе при нея.
Въобще авторката се е осрала отвсякъде.
Да имаше дете е отговорност, тя е безотговорна и не се е подсигурила дори с майчинство.

# 43
  • Сф
Поздравления за грамотно написаният пост. Останалото не се връзва, приятен ден и забавления на автора!

# 44
Реалността е такава, че едно бебе изисква сериозен финансов ресурс, и е илюзия да се мисли, че само една заплата ще покрие всичко, особено когато на нея разчитат още двама възрастни, освен наема и сметките. Да не говорим за психическото натоварване в началото, защото първите месеци са изтощителни, и бебето не е кукла Бейби Борн, която просто стои в ъгъла. Ако няма предварително планиране и стабилен бюджет, ситуацията бързо може да стане критична.

Общи условия

Активация на акаунт