Когато знаеш, знаеш?

• 901
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте, дами Flowers Hibiscus

Сега с риск да ме разпнат Grinning искам да ви попитам за вашия личен опит. Знам, че нещата са много индивидуални, но просто мисля че имам нужда да чуя и чуждо мнение/опит в живота.

Преди около година излязох от много токсична връзка. Не го казвам с лека ръка. Наистина беше емоционално и психическо насилие от страна на мъжа с когото бях. Тук още преди да започнете, ще вметна - знам, научих си урока, моя си беше вината че стоях. Ако изобщо имам някакво извинение е, че допреди това съм нямала такъв случай. Имах стабилни, макар и по-кратки взаимоотношения. Като започнах да излизам с бившия си, той тотално превзе живота ми и от супер, нещата малко по малко станаха много мрачни. Първата година беше уж невероятна, а после малко по малко, ме срина: опитваше се да ме контролира, обиждаше, държеше се зле с родителите ми и т.н. Аз сама себе си не познавах в тази връзка. Намерих сили и евентуално приключих нещата, защото просто не беше здравословно. Бяхме заедно близо две години и половина.

След това започнах наново да се срещам с други мъже, но нищо особено - просто опознаване. От връзката ми с бившия досега, аз вече не изпитвам привличане към никого. Не знам какво се случи - травмата ли, страх ли ме хвана... срещам се с някакви мъже, някои са си готини, няма нещо сериозно което да излиза. Просто аз не усещам даже малко потрепване поне към тях. Давам шанс с по една-две срещи, но щом не усетя дори малка искра, губя надежда и смисъл. Не съм вманиачена в идеята да имам мъж, просто като всеки човек бих искала да намеря партньор в живота си. Някоя от вас имала ли е подобен опит?

Аз знам че връзката ми преди това започна с love bombing и следваше точка по точка стандартното развитие на една връзка с нарцисист. Четох много, за да успея да изляза от този ад и да разбера защо попаднах там на първо място. Работя върху себе си. Знам че връзката ни беше манипулация от негова страна, знам че първата година той се преструваше, знам че страстта беше просто травма и нездравословно привързване. Не искам да се връщам назад и дори мислейки за онова време с него, вече изпитвам огорчение и нищо повече.

Та опитвам да намеря начин да се срещам с нови хора и търся здравословни отношения. Но досега не съм усетила дори малка искра в себе си... готини са мъжете, но просто не усещам привличане. За тези в добри връзки и бракове, усетихте ли искра още в самото начало? Знаехте ли че сте намерили правилния човек?

# 1
  • София
Може би не на 100%, но когато се запознах с приятеля ми, бях силно убедена, че е Той.

# 2
  • София
Ами давай го полека, дай си време. И аз бях така - като таралеж. Хем ги привличах, хем ги отблъсквах, в главата ми се въртеше "този с какво ще ме прецака", "какъв да ми е другият план", "аз да си оправя моите неща, пък той ако иска да се включи" и тъй нататък.
На мен ми трябваха към две години и половина след като приключих токсичен брак, за да започна спокойна и стабилна връзка.
Въпросът е да знаеш за себе си какво искаш, каква връзка, какви отношения, с какъв човек, с какво би направила компромис и с какво тотално не би направила.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 14:44 от Rockstar

# 3
Може да са били много готини мъже, ама просто да не са били за вас. Аз още си спомням първата среща с мъжа ми. Дълго се разхождахме и си говорихме за какво ли не, и между другото в главата ми мина мисълта, че ще сме заедни и ще си имам деца с този 😂 Веднага я изгоних, защото ми се стори налудничаво, но може и да има нещо. Интуиция.

# 4
Може би наистина ти трябва време.
Аз нямам такъв опит, искрите не ги отчитам, нито пеперуди и изобщо аз развивам силно привличане към мъж чак като го опозная и за мен са магнетични комплекс от качества, които в началото не се виждат. Тая любов, за която всички говорят “не спиш, не ядеш, мислиш само за него, искаш да си само с него” е много изтощително чувство, което аз не търся.

# 5
Стабилни и краткотрайни взаимоотношения много не ми се връзва. А защо? Ако са били стабилни, не би ли трябвало да продължат по-дълго!? И аз за една моя двугодишна връзка си мислех, че е стабилна докато бяхме заедно, но след като се разделихме, в последствие осъзнах, че не е точно така. И не съжалявам. Било е за добро явно. Иначе, да, дайте си малко време, както са Ви написали.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 18:07 от Borqna Sto 771419

# 6
  • Melmak
Краткият отговор е, че наистина просто го знаеш. Никога не съм се колебала дали това е човекЪТ за мен. Просто го усещаш, знаеш, наясно си. Нямам опит с нарцистични партньори преди това, предполагам, че ти трябва време да се довериш отново.

# 7
За съжаление, връзките ми започнали бързо с голяма страст, тръпка и привличане, в даден момент  се сриваха. Балонът се пука и всъщност осъзнавяш,  че обвивката не отговаря на съдържанието.
Когато срещнеш твоя човек, макар и по- бавно, макар и с не толкова бурни емоции нещата просъществуват.
Излизай с мъже, експериментирай, но не се насилвай да създаваш отношения, които не чувстваш, като свои.
Съдбата си знае работата.

# 8
Защо се насилвате да ходите по срещи, когато не усещате нищо към тези хора.
Дайте си време, опознайте себе си, открийте което на вас ви е приятно.
От години не сте била без връзка и ви дава възможност живота да изживеете дни само за себе си. Възползвайте се!
Когато вашият човек се появи, ще знаете.

# 9
Когато се запознах с мъжа си, бях в друга връзка.
И бих казала, че още в началото го харесах, въпреки, че не мислех че има нещо, въобще нямах планове да го харесвам или да имаме връзка.
Просто имах чувството, че ми е приятна компанията му и се радвах ако ми пише или имаме пбщи планове.
И между другото имала съм няколко срещи с цел опознаване и възможна връзка с мъже, където нищо не изпитвах.

Със сигурност не съм привърженик на идеята, че любов и привличане може да се получи с повече срещи, то си се усеща още в началото

# 10
  • София
Скрит текст:
Може би наистина ти трябва време.
Аз нямам такъв опит, искрите не ги отчитам, нито пеперуди и изобщо аз развивам силно привличане към мъж чак като го опозная и за мен са магнетични комплекс от качества, които в началото не се виждат. Тая любов, за която всички говорят “не спиш, не ядеш, мислиш само за него, искаш да си само с него” е много изтощително чувство, което аз не търся.

Колкото и да обичам приятеля си, и аз не съм изживявала никого чак подобни вълнения.
Ако се търси любов като на кино, може и да не се случи.

# 11
  • на брега на морето
Защо се насилвате да ходите по срещи, когато не усещате нищо към тези хора.
Преди години отидох насила на среща, младежът пък ме заведе на купон, на който се запознах с бъдещия си мъж.  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 12
Да, когато знаеш, просто знаеш. Не съм чувала фанфари в главата си, нито си представях деца и домашни любимци още с първото виждане, но определено имаше момент с вътрешен глас.
И аз се питам какво кара мъже и жени да скачат в отношения с хора, които очевидно не им допадат съвсем, дали в едно или повече направления. Вероятно не се познават сами себе си достатъчно. Хвърлят се усилия, емоции, месеци време. Разбирам, че човек има нужда от близост и общуване, но не разбирам защо се влага толкова много енергия, която в един момент избива в разочарование.

# 13
Аз нямам доверие на мъжете след бившият ми.Даже мога да кажа ,че като цяло изгубих доверието в хората.
Не мога да се отпусна и да комуникирам по друг начин освен приятелски или нещо по работа.
Запознах се с един мъж във фитнеса преди два месеца.Даже явно ме беше харесал и ме намери във фейсбук,пишеше ми ,искаше да излезем на вечеря.Но аз не бях готова и все още не съм готова.Просто не мога да се отпусна и когато някой прояви някакъв интерес към мен ,само се сещам за болката която изпитвах в брака си и след края му.
Страх ме е, че отново ще бъда наранена по същият начин.

# 14
А иначе за това много силното чувство, струва ми се че обикновено се получава, ако криеш чувствата си, и наистина е мъка, като болест.

Вече като си признаеш и или имаш да или не, става по-спокойно.

А иначе на мен самото влюбване ми е приятно, малко все едно си дрогиран Grinning

Общи условия

Активация на акаунт