Име за бебе - Младен?

• 3 130
  • 87
  •   1
Отговори
# 60
Чак пък някой да се срамува от Младен... Никой не знае едно дете как ще си възприеме името. Имаме познато дете Александра. Мрази си името, защото са пет в класа. Другото име, което са обмисляли е Снежана (на бабата). Ама майката е казала, че е остаряло и не знам какво...
Имаме и позната Теа. Преместиха се в Англия. Яко отнася подигравки, че се казва "чай". Та...

# 61
Ако не е взето окончателно решението за това име, бих предложила други подобни за обсъждане - Камен, Орлин, Димо, Явор, Павел, Светлин...

# 62
Харесва ми името. Мой близък носи това име. Викаме му Менко, от млади години, макар,че вече е на 60г.

# 63
"човекът прави името, а не името човека!"
Не мога да се съглася, има такива отвратителни имена, че ако ще златен да е, звучи ужасно. Хора се срамувам, сменят си името, деца се подиграват. Хиляди хора страдат отужасни имена, дадени от родителите им, поради причини  Х. Като няма на кой да го кръщавате, в друга тема съм писала човек идва с името си, вижте имените дни около датата на раждане.

Младен изобщо не е отвратително име, моля, моля

Моля, моля чети с разбиране, никъде не съм написала конкретно за името Младен, написах, коментар по повод

"човекът прави името, а не името човека!"
Не мога да се съглася, има такива отвратителни имена, че ако ще златен да е, звучи ужасно.

# 64
Това дали някой ще си мрази името няма как да се предвиди току-така. Познавам Албена, която си го харесва и Албена, която си го мрази.
А децата намират начин да се подиграват на всичко. Ако не е името ще са фамилията, ушите, очилата, прическата, зъбите и т.н. По това, което съм видяла, няма име, което не може да бъде преиначено до забавна/груба рима Wink Дали ще е Младенчо-женчо или Аничка-баничка, Никол-сопол, Дария-диария... Няма спасение Simple Smile

# 65
  • Велико Търново
Всичко си е въпрос на вътрешно усещане и нагласи.  Цял живот съм се смяла на "Как се казваш? - Елка! - Смятай!" Сега на моята дъщеря редовно й казвам Елка,както й близки приятели и тя си се забавлява 😁

# 66
  • SF
Фамилията, очите, очилата, зъбите (донякъде) не можем да си избираме. Името може. Родителите може да помислят малко, преди да увековечат името на дядо Менко.
Иначе на Младен, Огнян и Боян най-често ще им казват Мен, или Пич, или Бро, или Брат.

# 67
  • София
Харесва ми, хубаво име е с добро звучене. Галените имена обикновено идват с времето, ще му измислите. А и на всеки човек му идва по различен начин, това че някое име има стандартно галено, не значи, че вие така ще му казвате или близки и приятели.

# 68
За галените е така, идват неочаквано. Имаме познато дете, Станислав, 12 клас. За семейството си е Тафи, защото като бил бебе, по-голямата му сестричка не можела да произнесе името му и му казвала Таф. И така си останал - Тафи.
Момчетата пък си измислят какви ли не обръщения през тийнейджърските години, това извън Брат и подобни, които често нямат нищо общо с името. Понякога отминават бързо, друг път си остават като прозвище за години напред.
Едно от момчетата в ученическата ми компания беше Пиньо. Името му беше Стоян, но така го наричаха само учителите и родителите му. От една случка беше дошло това Пиньо и явно някак му лепна и така си остана. Едва ли родителите му са били доволни от този факт, ама нямало е какво да направят.

# 69
Синът ми докъм 2,5-3 годишна възраст си имаше партизанско име у дома, което нямаше нищо общо с нормално галено/ с името му. Навън използвах галеното от неговото си име. Постепенно от само себе си престанахме да използваме домашното му име. Ако сега използвам нещо различно от официалното му име се сърди.

# 70
Важното е детето да се чувства добре с името си, а не да се срамува или да му се подиграват. Затова трябва да се избират адекватни и хубави имена, които се приемат добре, а не такива, които се харесват само на родителите.
Младен, като име, е някъде по средата - нито е ужасно и смешно, нито е много харесвано.
Има както много по-грозни имена, така и много по-красиви. Дори само от темата се вижда че някои хора обичат това, а на други им е неприятно като звучене.

# 71
Аз го харесвам, но на мен най-любимото ми име е Миладин. За съжаление, на никой приятел/ка, на когото съм го споменала не му харесва. ММ сложи вето на името за сина ни. Joy
Все още не разбирам защо никой не го харесва. Имаше една книга 'Седемнайсет годишните'. Миладин беше главният герой - умен, красив.. та, от малка много го обичам името. Въпреки че не познавам никого с това име Simple Smile

Както и да е, кръстихме сина си Момчил. Пристрастна съм към имена с М. Според мен, ако ви харесва няма смисъл да се допитвате до другите хора. Все пак хората си кръщават децата Ая, Влад и какво ли още не.. 😀

# 72
Миладин е много хубаво име, и с хубаво значение.
Момчил е ОК, но 16-годишната ми дъщеря (която е с М също), например го смята за "ужасно", без някой да й е въздействал или да има лоши преживявания с носители на това име.
Та всичко е въпрос на вкус, дето казало кучето Simple Smile

# 73
  • София
Не мисля, че при избора на име за собственото ти дете трябва да влияят фактори, като ще може ли да го изговаря някоя англичанка и харесва ли го някой си непознат.
Критериите на всички са много различни особено пък тук в темите, общото настроение зависи от това, кой днес има свободно време да пише.
Аз например не харесвам имена като Виктор, Мария, София, Александър, Мартин, Кристиян-не ги харесвам, безлични и никога не бих си кръстила така детето. И някои по-архаични бих избрала, вместо тези имена.
А да не говорим за Паула, Патрик, Майкъл, Денис-не толкова, защото са чуждестранни, просто не ми звучат добре и са ми ужасни. Матей, също не харесвам, а последните години доста бебета се кръщават така.
Бих си кръстила детето Пейо или Стоядин, но никога Йоан или Никол.
Това, че са ми ужасни трябва ли да спре някой да ги ползва? Не, даже не виждам защо да им дреме за моето мнение. Както и аз не бих обърнала внимание на чужди мнения. Може, заради самото разтягане на локуми да обсъдя с някого, но не би ми било коректив.

# 74
Не, даже не виждам защо да им дреме за моето мнение. Както и аз не бих обърнала внимание на чужди мнения. Може, заради самото разтягане на локуми да обсъдя с някого, но не би ми било коректив.
Темите имат смисъл дотолкова, доколкото дават известна ориентация как би се приело избраното име в средностатистическа среда. Бг-мама е сравнително точен минимодел на обществото ни.

Естествено, не виждам как форумът би повлиял генерално на нечий избор, но ако нещо се отхвърля масово и яростно, има шанс и детето да не се чувства добре с това име.

Общи условия

Активация на акаунт