Имена за бебе

• 716
  • 21
  •   1
Отговори
Какво мислите за име Ивор за момче?

# 1
Не ми харесва. Р накрая е излишно

# 2
Ко каза?

# 3
Хубаво северно/скандинавско име. За човек, който е от там.
Ако става въпрос за бебе, което е/ще е родено от Пешо и Марийка Караганчеви от Дупница - не мисля, че е подходящо.

# 4
Иван ми харесва повече.

# 5
  • Варна
Не ми харесва. Цял живот ще се се обяснява как точно му е името и как се пише. Имам този проблем с фамилията след брака, много е досадно. Добре, че съм с двойна и като мога си спестявам да спелувам всеки път.

# 6
Къде живеете? Бащата с каква националност е?
В България ще се възприема като странно име.

# 7
  • Най-красивата страна
Не ми звучи добре.Даже и таткото да е от скандинавсите страни.
Ако живеете тук-не го причинявайте на детето.

Иван
Ивайло
Илиян
Иво-като галено на Иван или Ивайло.Да.
Но като цяло име-не.

Явор вместо Ивор звучи по-добре.Според мен.

# 8
  • София
Бащата скандинавец ли е?
Ако да - името е много хубаво, макар и неособено популярно. Стига да не се бърка с Ейвор, което е женско.
Ако е българин - Иво или Явор.

# 9
Или Игор

# 10
  • София/Севлиево
По-добре Иво или Явор...

# 11
За България изобщо не е окей. Не знам защо повечето родители си мислят, че като си кръстят детето с някакво нечувано име и ще бликне възхищение у хората (повечето искат да са модерни и актуални). Игор Иванов нещо не ми се връзва, но въпрос на вкус. Има толкова хубави имена, които няма да създават въпросителни у другите (как се пише името точно), а и у детето. Все пак е добре да помислим и над това дали няма след време да се майтапят с името на детето и дали на него ще му харесва.

# 12
И на мен не ми харесва. За България Иво е по-добре. Игор също може. Иво се среща и в чужбина, защото има католически светец с това име. Игор също се среща и в чужбина.

Ако е Ивор, ще го бъркат. Може и често да го питат какъв му е произходът. Ако съм на Ваше място, не бих го причинила на детето си.

# 13
  • Далечният изток
Чудите се как да съчетаете имената на двама дядовци ли? Ако са Иван и Явор и сте съчинили това... не мога да го нарека име, сори.
Я дай малко предистория, че така от нищото Ивор въобще не ми звучи добре.

# 14
Чета какво значи, излиза ми "стрелец с лък" или "воин с лък". Мъжко ще каже някой, на мен ми е даже агресивно да закомпонирам в името един "лък" и военни термини.

На мен първата асоциация ми беше с  цвят Ivory, виждала съм го по разни мебелни магазини, цветът е  бяло-бежово-жълто.

Айвър ли се произнася? Сигурно майката има предвид в едната държава да е Айвър, в другата Ивор, а в документите Ivor.

Общи условия

Активация на акаунт