Въртене и много енергия

• 340
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте мами!
Имам питане тук, защото за педиатър няма проблем, а сме в малък провинциален град и специалисти нямаме.
Касае се за дете на 1г9м, което когато чуе музика започва да се върти около оста си с разперени ръце, в които гледа. Понякога го прави и спонтанно, понякога дори за да привлече внимание, когато имаме гости например. Но изглежда като някакъв вид стереотипно поведение. Беше изчезнало, защото и като по-малка така се е случвало да си играе, но сега започна отново и ме притеснява. Нищо друго странно в поведението си няма, освен че от 2 седмици крещи много и то не от сорта на вид протест или плакане. Просто смеха й е мега силен, тича из апартамента и крещи "мамооо, татиии, бабаа" въпреки че сме до нея. Изключително много вика. Съседите са вдигнали ръце. Обясняваме да говори тихо и започваме да шепнем дори, но тя не разбира. Когато иска нещо не крещи, съвсем спокойно казва например "абалка" за ябълка или отива и сочи това което иска с "дай", но през останалото време е в някакъв постоянен режим игра и вика колкото може. Ходи на ясла, там казват, че е спокойна и добра, храни си се  всичко е точно, но вкъщи е ад.
Също така не може да седне на едно място дори за една минута. Постоянно трябва да се движи. Лятото бяхме на почвка и не успявахме дори да седнем да обядваме в ресторанта, защото ако искаме да я задържим седнала на масата започва ритане, пищене и истеричен рев. Другите деца ги гледам седят до родителите си и са кротички... аз все едно гледам алигатор, който не се спира.
Налагам граници обаче тя някак не ги разбира... аз ли бъркам някъде или има някакъв проблем, имате ли подобен опит?

# 1
Аз да, с изключение на ръцете и че е момче. Вече е на три и положението не се е подобрило. Скоро ще посетим психолог.

# 2
Аз да, с изключение на ръцете и че е момче. Вече е на три и положението не се е подобрило. Скоро ще посетим психолог.
Педиатъра ви какво мисли по този въпрос? И вашият ли неглижира нещата и има ли други неща в поведението освен въртенето, които да ви притесняват?

# 3
Ами аз не можех да ям по ресторанти, докато детето стои кротичко до мен на тази възраст. Просто имаше много енергия. Пееше, палуваше и т. н. Съседите се оплакваха също. Ами, минава. Просто има енергични деца. Дръжте се, тва е положението. Sunglasses

# 4
Синът ми на година и 9 месеца също не сядаше на едно място. Хранеше се с цял куп играчки около себе си и книжки. Когато ходехме на почивка, аз ходех след него с лъжицата, докато майка ми се нахрани, после си сменяхме ролите. На една почивка в Санторини си спомням как обикаляше хотелите по плажната улица, а аз с купичка мляко след него - спира, хапва лъжица мляко и продължава и така докато приключим купичката. Вече е на 13 години, спортува, активен е, но все повече започва да го домързява.

# 5
И при нас има крясъци и викове, а да - и тръшкане, ако нещата не се случат така както той иска. Не смятам, че това не е нормално. Съседите ни са изключително разбрани и не е имало оплакване, даже аз съм ги питала, дали много ги притесняваме с шумът. И отговорът беше - ,,е, дете е, естествено, е ще има и рев и шум". Относно въртенето...може да се консултирате, за Ваше спокойствие може да направите консултация.

Общи условия

Активация на акаунт