Декоративна козметика в жегата

• 1 563
  • 16
  •   1
Отговори
  • София
Нека да споделим коя декоративна козметика ни издържа в жегата.
В момента съм в търсене на спирала, която не е водоустойчива и не ме прави на панда след час в жегата.

Нарочно пускам тема само за декоративната, имаме си тема за кремове и слънцезащитна.

# 1
Откакто открих базата за сенки на Bourjois, направо се родих. Ползвам я под очна линия и издържа перфектно и в най-големите жеги. Проблема е, че явно е спряна от производство и я няма. При нанасяне клепача остава сух и грима след това е бетон. Пробвах няколко бази след това, но стоят мазни и изобщо нямат същия ефект. Може ли да ми препоръчате база с толкова добър ефект?
Това лято ползвам червилата на Мейбълин, super stay matte ink. Бюджетни са, супер издръжливи и не се разтичат и изтриват.

# 2
Откакто открих базата за сенки на Bourjois, направо се родих. Ползвам я под очна линия и издържа перфектно и в най-големите жеги. Проблема е, че явно е спряна от производство и я няма. При нанасяне клепача остава сух и грима след това е бетон. Пробвах няколко бази след това, но стоят мазни и изобщо нямат същия ефект. Може ли да ми препоръчате база с толкова добър ефект?
Това лято ползвам червилата на Мейбълин, super stay matte ink. Бюджетни са, супер издръжливи и не се разтичат и изтриват.
Много съм доволна от базата за очи на MAC. Може да тестваш в някой от магазините им. И е супер икономична - ползва се месеци, поне аз, а имам мазен клепач.

# 3
  • София
Ха, това е идея. Трябва да си взема база. И без това щях да питам и за траен ББ крем или фдт.
Един хак, който съм научила от форума - слънцезащита и пудра отгоре през лятото. Обаче пък аз пудра не обичам особено.

# 4
  • Terra incognita
По принцип не използвам много декоративна козметика, но спирала, руж и леко червило- винаги. Шпакловки- не 😃
Досега не ми се е разказвало нищо- спирали на Мак и Лореал, руж Римел

# 5
  • София
Аз лятото избягвам декоративната козметика, но за поводи и аз първо слагам база. От години съм луда фенка на Бейби Скин на Мейбълин. Отгоре слагам матираща пудра на Катрис - за цената си е твърде добра при мен.
Спирали ползвам различни, защото сега съм на вълна различни цветове.
Това лято и аз съм с матиращите червила на Мейбълин.
Отгоре фиксирам със спрей. Сега взех на Мейбълин, но още се чудя дали е добър или ми идва тежък. Срещам добри отзиви за Никс и за Мак.

# 6
  • Бургас
Аз се гримирам целогодишно. Важно ми е гримът да издържа пълен работен ден, без освежаване, тъй като не обичам да нося пудри и други продукти  с мен. Споделям продуктите, които използвам и изкарват безпроблемно жеги, доста мазна кожа, дори фитнес. Simple Smile
Слънцезащита La Roche-Posay Anthelios Uvmune 400: хидратиращата за пролет, есен, зима/матовата - лятото, хидратиращ крем Glow recipe hyaluronic acid moisturizer, ФДТ Mac studio fix fluid, коректор L’oreal True Match, пудра Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder, бронзър Charlotte Tilbury Beautiful Skin Sun-Kissed Glow, руж Nars, фиксиращ спрей Charlotte Tilbury Airbrush flawless, спирала Maybelline Lash sensational/Sky high.

# 7
Мак пейнт пот използвам като база за очи, но за лице още не съм открила нищо подходящо. След раждането ми започна да ми се поти цялата глава ужасно,никога преди не съм имала такива проблеми.

# 8
Аз препоръчвам целогодишно:
Estee Lauder Double wear - фон дьо тен
Рядко слагам пудра, но ако сложа е пресованата на Make up forever
спирала на Sephora Size up, обикновената, защото имат и водоустойчива, няма мърдане цял ден
А слънцезащитата е задължителна Eucerin oil control 50 spf, зимата съм с 30

# 9
База за сенки ползвам такава в момента и е добра.

Тази NARS е прехвалена, но не я препоръчвам: скъпа, но цветовете стоят дори по-убити отгоре.

Тази е най-добрата, която съм ползвала Primer Potion Urban Decay:

# 10
И аз нося декоративна козметика целогодишно. Пудра не ползвам, но фдт ми е покривен - Есте лаудер дабър уеър. За олекотяването му, добавям няколко капки от по-леката версия. Имам доста други брандове като фдт, но винаги се връщам към този, затова и го споменавам.
База ползвам само, ако имам повод, в ежедневието рядко. Харесвам Диор Бекстейдж. Коректор не ползвам или много рядко, нямам несъвършенства и по-скро за озаряване на погледа - Диор Форевър ми е любим.
Ружовете са моята слабост и имам всякакви варианти - пудра, течни, кремообразни. Спрях да използвам хайлайтъри, изморих се от тях. Не ползвам и пудра. Но спирала, сенки, очна линия и продукти за вежди - задължително.

# 11
  • Melmak
Очната линия от собствената марка на Сефора не мърда и в сегашните жеги. Ползвам база за очи. Също сенките на Зоева и Наташа Денона не мърдат цял ден.

Спирала ползвам една жълта на мейбълийн и не ми се е размазвала никога.

# 12
Мога да препоръчам много бюджетна спирала. Аз я ползвам всеки ден и ми издържа на  35 градуса не се размазва и не се рони. Спиралата е на Golden Rose Nude Look, а цената и е около 10лв.

# 13
Целогодишно използвам пудра - с мазна кожа съм и ако нямам пудра лъсвам.Последно купих пудрата на La roche posay и е най- доброто, което съм ползвала.Покрива перфектно и няма лъщене и в най - горещите дни.Отдолу слагам bb cream за цвят.Моливът ми за очи е Essence -дълготраен.Наистина поне до обяд няма нужда да се повтаря по клепача, за цената си около 4 лв. е перфектен.Спирали съм ползвала най - различни и до сега не съм открила нещо, което си заслужава да похваля.

# 14
И през лятото, и през зимата нямам промяна в използваните продукти:
база за сенки-eye shadow base на NYX
молив за очи-водоустойчив на МАС,
спирала-Clinique High Impact™ Mascara
руж-МАС/NARS
фон дьо тен-Even Better™ Makeup SPF 15 пак на Clinique
спрей за запечатване на грима - Prep + Prime Fix+

Общи условия

Активация на акаунт