Марка спално бельо - Тема 2

• 35 659
  • 513
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Пробвала ли си на Юск памучния сатен?    https://jysk.bg/spalnya/spalno-belo/spalno-belo-s-c … sp;    
Много е мек и нежен. Може да следиш промоциите и да го вземеш на половин цена.

И тук само калъфка, която в момента е на промоция.    https://jysk.bg/spalnya/kalfki-za-vzglavnici/kalfka … sp;    
Може да пробваш първо с нея. Simple Smile

Ще пробвам,  въпреки, че съм подозрителна към  нещо, което наричат памучен сатен.Благодаря.

# 496
Сатенът е вид тъкане, а не вид плат, така че всъщност това е памук, но тъкан по особен начин и повърхността изглежда гладка. Отделно си има един полиестерен плат със сатенирана повърхност, който всички наричаме "сатен", но за спалното бельо не става дума за смес от него и памук, а за памук.  
Аз също не понасям ранфорса и други по-груби материи, но нямам проблем с качествения памучен сатен (има много фин и приятен, някои материи са по-плътни, но пак меки) - на Тач, на Роксима дрийм, на Вели хоум. Може да видиш и египетски памук - това е на-качественият и мек памук.

# 497
  • София
Сатенът е вид тъкане, а не вид плат

Да зная това, но каква ми е гаранцията, че е само от памук,  то и за ранфорса пише, че е памучен, ама този, който го продават тук, не е. Същият проблем имам и с дрехите. На  етикета на тениската / блузата, роклята/ пише 100% памук, а като я облека и полудявам. Всичко или е китайско или е турско и затова  памукът, не е памук.

# 498
Не ми понасят материите, които се предлагат като памучни, нито повсеместно разпространеният ранфорс, нито разни комбинации с лиосел, вискоза  и пр. Имам много чувствителна / алергична кожа/ и всичко ме боде и топли. Искам да си намеря поне калъфки за възглавници от памук, ама памучен памук , но не знам откъде. Вече от отчаяние реших да купя плат и да си ушия сама, но пак остава въпросът откъде 100% истински памучен плат.
Това ви препоръчвам:
https://dilios.bg/rnf-edinichen-spalen-k-kt-150-215-50-70-natural-layt-bdch

# 499
  • София
Това ви препоръчвам:
https://dilios.bg/rnf-edinichen-spalen-k-kt-150-215-50-70-natural-layt-bdch
[/quote]

Страхотно, много благодаря !

# 500
Сатенът е вид тъкане, а не вид плат

Да зная това, но каква ми е гаранцията, че е само от памук,  то и за ранфорса пише, че е памучен, ама този, който го продават тук, не е. Същият проблем имам и с дрехите. На  етикета на тениската / блузата, роклята/ пише 100% памук, а като я облека и полудявам. Всичко или е китайско или е турско и затова  памукът, не е памук.
Не знам какъв е ранфорсът, който се продава тук (ако визираш България), имам някои по-стари комплекти, които действително са си чисто памучни, нови не съм купувала. Споменатите от мен марки работят с качествени платове,  купувам техни продукти от години и затова ги препоръчах.
Проблемът с етикетите и описанието на състава действително може да съществува при текстила, но при някои марки и продукти от по-висок клас е почти изключено. Български платове не знам дали има вече и какви, така че който и да ушие спалното бельо, ще е с вносен плат.
Не казваш на кои марки и кои продукти си купила и за които смяташ, че не са чист памук, да видим за какво конкретно става въпрос и дали някой не ползва именно такива.
Може да се направи и проба с изгаряне на конец (ако изобщо излезе такъв отнякъде, че няма как да унищожиш готов продукт само за проба) - синтетичните и изкуствени материи горят по различен начин от памука.

# 501
  • София
Да, за България става въпрос. Не пазарувам от някакви елитарни магазини, но това , което съм видяла и пробвала в масовите ,  както и в разните измислени бутици   не струва.
Марки не зная, марки да искаш, не ги гледам и не им обръщам внимание.  Всичко е турско или китайско  менте независимо , че на етикета може да пише ЕU.
Китайците си прекарват стоките през италиански и гръцки пристанища, препакетират се там и вече се разпространяват като европейски.
Турците имат хубав памук, но тук се внасят само  евтини боклуци.

Но май ще си реша проблема, намерих  обява на жена, която си е пазила нови чаршафи от хасе,  още от  соца  и ако  не ги е продала , ще ги купя и ще си ушия калъфки.

# 502
  • оттам, откъдето започва България
Тъй като все още ползвам спални комплекти от чеиза си (от хасе са - белички) мога да споделя, че са по-груби като усещане от тези на Юск, за които писах по-напред. Ти си прецени.

# 503
  • София
Тъй като все още ползвам спални комплекти от чеиза си (от хасе са - белички) мога да споделя, че са по-груби като усещане от тези на Юск, за които писах по-напред. Ти си прецени.

Благодаря  за уточнението, за мен е важно да е от истински памук, без никакви примеси,  но днес ще отида в магазина на Юск и ще ги ги видя, ако ми харесат -  ще взема десетина, че не издържам вече.

# 504
И аз в търсене на хубаво спално бельо. Ще следя за магазини и оферти.

# 505
  • гр. Кюстендил
Здравейте, да се включа и с моите покупки на спално бельо, от които съм останала доволна, но все пак всеки има различни искания и търсения. Аз лично търся все тази материя, която е гладка на допир, но не ми закача все по ходилата зимата, че направо откачам от това Grinning и държи хладно, но не е онова сатенено ли е, как го водят не знам и аз...
Та някога взимах от КФ на промоция спални комплекти на DILIOS - е останах страшно доволна, години наред и пране, и ползване нито се скъса, нито цветовете избледняха, обаче вече не го предлагат там, а пък не смея много да поръчвам от сайта, че не си ли го пипна, не купувам. Та преди месец видях отново в КФ нови спални комплекти на марка МЕКО, пипнах го, допадна ми на допир и го взех и мисля, че е много сполучлив. Беше 60лв отново на промоция за спалня, голям размер, но с 2 завивки, че покрай детето трудно са завиваме с 1 обща.
Иначе на ТЕД в КФ приятелка е взимала и каза, че ѝ се е свил, аз съм порчвала от Емаг и от някакви други измислени сайтове, ами все е материята, която не ми харесва, много ми закача и по пръсти и по крачета. От Лидл взех някакви черно-бели, избледняха на първото пране и не препоръчвам също.
Имаме Юск в града и трябва да погледна и там, виждам, че ги споменавате в темата : )

# 506
  • There I was on a July morning
Благодаря  за уточнението, за мен е важно да е от истински памук, без никакви примеси,  но днес ще отида в магазина на Юск и ще ги ги видя, ако ми харесат -  ще взема десетина, че не издържам вече.
На Юск им е хубаво и гладко спалното бельо от памучен сатен, серията GOLD. На Тач също им е хубаво, от делукс сатена съм вземала.
Ранфорсът е по-груб като материя - изтъкан е с по-малко нишки на квадратен сантиметър и от там идва неприятното усещане при допир, а не защото не е памучен. Затова търсете бельо с повече нишки на квадратен сантиметър - делукс сатен или памучен сатен.

# 507
  • София
Вчера бях в Юск / за първи път в този живот/.  Всички калъфки, които пробвах и на които пишеше , че са 100% памук , моята кожа ги отхвърли.  Както вече  споменах, имам много чувствителна, почти алергична кожа, която разпознава разните примеси в памука. В момента в който допра до лицето си плата, веднага започва да ми топли и леко да боцка. На мен дори вискозата ми действа така. Освен това, работила съм дълги години в текстилен завод и знам, какви бяха  памучните платовете преди  приватизацията и след това, въпреки, че винаги на етикета пишеше 100% памук.
Истинският памук вече е нещо много скъпо, но май го няма на нашият пазар. Повечето  от  евтините стоки в Юск  са произведени в Китай.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 12:08 от мързеливка

# 508
Пробвай с египетски памук - ако и той не ти понесе, не знам...
Мисля си, че по-скоро алергията ти не е към материята, а към химикалите, с които се обработва, за да добие този вид от памука на полето до спално бельо.

# 509
  • оттам, откъдето започва България
Мързеливка, пробва ли калъфката от Голд серията, която ти показах?

Общи условия

Активация на акаунт