Марка спално бельо - Тема 2

• 40 647
  • 596
  •   1
Отговори
# 555
Ти нямаш умения, а аз нямам нерви 😊 Иначе мога 😎
Наскоро в Португалия видях красиво и деликатно бродирани чаршафи, че бяха и евтини, но бях само с ръчен багаж и нищо не купих.

# 556
Аз пък това си поръчах:
https://dilios.bg/pbc-edinichen-spalen-150-210-50-70-perkal-menta-bdch
Пристигнало е при куриера и тези дни ще го взема. Впоследствие ще дам и отзив.

Използвам случая и да похваля хавлиените кърпи от египетски памук на марката — когато се изперат, стават много меки и пухкави. Добре попиват, страхотно усещане на тялото. Поръчах си от тях втори комплект.

# 557
Джорджия, нямаш ли си друга работа днес?! Simple Smile
Две слабости имам (дали само две?!) и си сложила таман две провокации една до друга...
Не е лошо, като си тръгнала, да покажеш и кърпите, да не сбъркам.

# 558
Джорджия, нямаш ли си друга работа днес?! Simple Smile
Две слабости имам (дали само две?!) и си сложила таман две провокации една до друга...
Не е лошо, като си тръгнала, да покажеш и кърпите, да не сбъркам.
Заповядай 😘
https://dilios.bg/bathroom/pazaruvay-po-dizayn/havlieni-karpi-eg … amuk-aleksandriya

Първоначално си взех екрю, а сега си поръчах и мента.

# 559
Благодаря, тъкмо нарочих екрю-то Simple Smile Плътността им е много добра, а и цената също.
 Не съм ползвала спално бельо от перкал и не знам как би се държало, но имам от бамбук (на Роксима Дрийм, сякаш сега нямат такива, купувах го преди време), което още не съм ползвала, че е в селската къща и не му е дошъл ред. Канех се да пробвам известно време и тогава да поръчвам друго със същия материал. Той би трябвало да държи по-прохладно.
Ще очакваме отзиви от теб.

# 560
Чета темата от известно време, попивам опит, покрай който скоро взех точно перкал от Gold серията на JYSK. Не мога да дам още задълбочени отзиви как се държат като цветове, но на допир, лично за мен, са много приятни.

Тази мента на Dilios много ме изкушава, много любим цвят.

# 561
  • оттам, откъдето започва България
За хавлиите на Дилиос потвърждавам, че са хубави, макар и не от египетски памук. За мен по-светлички взех
Скрит текст:

,за младите бежови.Heart Eyes

# 562
Ох, пълна съм с хавлии и спално бельо и пак налитам, затова "скастрих" Джорджия, много ми е слаба душичката Simple Smile
С ментата поне ще се разминем, че имам поне 4 разновидности на зелено, включая и мента, та се спрях на екрю - хем класическо, хем на всеки цвят баня отива, че и на всеки стил. Не че нямам други в екрю и бяло, но още едни няма да навредят.

# 563
Серията египетски памук на Дилиос удрят в земята хавлиите на Яна Панагюрище 600 г/м2.
Предходните ми бяха янини.

# 564
Благодаря, тъкмо нарочих екрю-то Simple Smile Плътността им е много добра, а и цената също.
 Не съм ползвала спално бельо от перкал и не знам как би се държало, но имам от бамбук (на Роксима Дрийм, сякаш сега нямат такива, купувах го преди време), което още не съм ползвала, че е в селската къща и не му е дошъл ред. Канех се да пробвам известно време и тогава да поръчвам друго със същия материал. Той би трябвало да държи по-прохладно.
Ще очакваме отзиви от теб.
Тя и на мен ми подпали фитилите, но гледах чаршафите и ако имаше в други цветове, щях да купя. Тези не са моите.
Може би ще поръчам няколко кърпи с размер 50/100, но пак не съм доволна-какви са тези "кърпета" 70/140?! Толкова ли не се сещат да направят по-големи хавлии...... Ето за това не ги тача осбено българските фирми. Колко да е сложно да направят хавлия 100/150, например.

# 565
И аз тъкмо се засилих да поръчвам, но са ми малки.

# 566
И аз тъкмо се засилих да поръчвам, но са ми малки.
Аз прочетох още малко в описанието и видях, че този перкал не е 100% памук, а 50 памук и 50 бамбук.

# 567
Да, прекалът е 50/50 — за първи път и аз ще пипна такова чудо.
Когато взема пратката, първо ще преценя как е визуално и тактилно, а ако ми допадне, ще го задържа и вкарам в употреба. После ще разбера как се държи във времето.

За мен 70/140 са идеалният размер за кърпи за баня. Не искам по-големи, че постоянно съм дежурна “по пералня”. Поне като пера кърпи и други работи да мога да набутам за пране.

# 568
Аз от кърпите имам и 100/150, и 70/150, че и някакви между тях - да има всякакви размери за всеки каприз. На мен тези 70/150 са ми добре, че съм дребосък, големите са ми като чаршаф  Simple Smile  Така или иначе ги ползвам за кратко и обличам халат. На децата са най-големи. Ама като взема да ги сгъвам във въздуха, не ми стигат ръцете на ширина...
На Яна кърпите ги отписах след един злополучен опит (писала съм в друга тема, няма да се повтарям) и после не съм вземала нищо тяхно, може други серии да са добри, но и нямам смелост да пробвам.
Последно купувах на Бломус (https://be4home.com/produkt/blomus-havliena-karpa-riva-czvyat-ag … zeleno-70h140-sm/) и съм много доволна, ама скъпи пущините, докато на Дилиос са три пъти по-евтини, да се надяваме да не отстъпват много по качество.   
Отклонихме се, ама дето чаршафите, там и кърпите - все текстил Simple Smile

# 569
Къртпите, в които си бършете ръцете, лицето, са ви по колко?

С времето съм установила, че по-големите размери не са ми удобни за тази цел. От това, че през деня по-често си бършем ръцете стават по-мокри само в един участък, а в другия край си остават сухи и чисти. Един вид пера голяма кърпа заради един мокър ъгъл. Тогава минах само на 30/50 размер като кърпи за ежеднвна употреба в баня да си подсушиш ръце, лице. Тези големите ги използва мъжът ми лятото да си ги увива около кръста след душ. Средният размер ми е удобен само за коса.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 08:03 от Защо ме търсиш?

Общи условия

Активация на акаунт