Коремчето вече расте, а мама се чуди момиченце ли е или момче (Тема 3/ Януари 2024г.)

• 44 960
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Devya браво, радвам се, че си по-добре. Наслаждавай се сега на свободно си време, то детето ще се върне, няма къде да ходи. А и щом ви предстои училище, събирай сили Simple Smile
Нас пък на есен ни чака започване на ясла, чудех се дали да записвам детето, но пък ще е добре да се адаптира преди да се появи бебчето, а и ще ми е малко облекчение в последните месеци на бременността да имам по някой и друг час на спокойствие. Надявам се това с вирусите да е в рамките на нормалното, но ако стане много тегаво ще я отпиша и ще си останем заедно вкъщи.

Bobby как е при теб положението с малкия звяр? Слуша ли те? Simple Smile

Аз като обикалям насам натам с бъдещата кака и с вече добре оформения тумбак, ми правят място постоянно, даже ми се е случвало да отворят каса в магазина, за да мина Simple Smile

# 346
Мина моята втора фетална днес и всичко е наред с бебето, развива се нормално, висока ще е. Беше се изпънала, за сега изглежда, че ѝ е удобно и има място. Grinning Шийката е супер, плацентата е предна и високо. Hug Нямам търпение да започна да усещам движенията вече, беше си доста активна.

Little Paradise, според мен няма никакъв проблем от лепилото за миглопластика. Аз не ходя, но доста бременни жени ходят, включително и около мен познати. Щом няма проблем с гел лак, боядисване на коса, не виждам проблем с лепилото за мигли. Микроблейдинг, лазерна епилация - такъв тип процедури не се препоръчват.
Браво за хубавите новини! В коя седмица си, не е ли рано за втора фетална морфология? На мен ми казаха в 21-22 седмица. Шийката с вагинален ли я мериха?

# 347
Ох,и моя юнак е за ясла/ по принцип за детска,но заради набора..../ Обаче с него такива два тежки вируса преживях,че няма шанс да се престраша да го пратя и да донесе нещо вкъщи ,я на мен сега,я на бебето като се роди. Много ме е страх и от шарките, и от вирусите и въобще го обработвам да помага за бебето, вместо да ходи на ясла Grinning обещал е да носи мляко и памперси,но казва,че ще го буди и плаши като спи ,та сега и за това трябва да поговорим Joy
Днес бях по НЗОК на преглед иначе,и не ми казаха нито размери на бебето,нито го видях , само тя гледаше монитора. Явно за без пари толкова. Иначе поне даде болнични ...

# 348
Ох, мисля го и аз, но за сега сме решили да пробваме, да видим как ще потръгне. С миналата ми бременност тук във форума имаше няколко момичета в такава ситуация и като че ли нямаше някаква голяма драма, пък да видим Simple Smile

Моята втора фм ще е даже след 22с. На някои места държат да правят по 3, а съм чувала и за 4, когато има нужда.

# 349
От 18-та до 23-та е втората, може и ранна да се води на някои места, при моя доктор си е втора. Първата ми беше също ранна, в 11 г.с. С абдоминален ми измери шийката, не с вагинален. Апаратурата му е доста добра, аз затова и си плащам за ехографа, както бях споменала.

# 350
Мен ме викат за Фетална 21ва седмица, но лекарката е отпуск и ще е в 22ра. За ранна, никой не ми е казвал да ходя, но на някой места явно правят...после знам, че има и късна фетална.

# 351
22-ра седмица си е напълно ок, до 23-24 за втора.

# 352
Здравейте,

От известно време, забелязвам как корема ми стои на една страна 😅. За да съм по-точна, наляво, а когато съм легнала се личи много. Когато се изправя не се личи.
Четох някакви неща за двурога/еднорога матка и много съм се шашнала, да не е това...
Някоя от вас да се е сблъсквала със същия проблем? Уточнявам, че не винаги стои наляво, но е сравнително често.

# 353
Това би трябвало АГ да го каже.

# 354
И при мен първа ФМ беше 12 г.с после АГ ме пита дали искам направо втора фм към 22г.с или искам да мина и една ранна към 17г.с....та ще ходя и на ранна..после имали трета ФМ към 32г.с...мен тази по ЗК винаги така ме гледа за 1 Мин...лягам...мери дължината и пуска за 2 секунди да се чуе пулса и ми връчва салфетка да се бърша...толкоз ..ама поне болнични дава...
Някоя от вас пускал ли или ще пуска ли за токсоплазмоза,цитамегаловурус и рубиола ..аз имам пускани преди 1 година и за рубиола си имах антитела от ваксината от детските гифини...а за другите два вируса нямах антитела и сега се чудя да пускам ли пак...
Някой от вас да е с по ниско кръвно от обичайното...моето от 100/110/70 сега винаги е 90/69,че и 85/55...пия айрани със сол...наливам се с вода...ама все така си стои...

# 355
Мойто кръвно вчера го измериха 80/60,а предните пъти все е било 120/70.Ама усещах аз,че от време на време пада,защото няколко пъти в големите жеги ми причернява и имам чувството,че ще падна.

# 356
Някоя тук да пие протеин pregnaco? Започнах го от днес, но веднага след като го изпих започна чревно парти в корема ми... Как го пиете? На гладно или с храна? Въпреки че има фибри вътре и са почти само изолати, ми образува газове.

# 357
Някоя тук да пие протеин pregnaco? Започнах го от днес, но веднага след като го изпих започна чревно парти в корема ми... Как го пиете? На гладно или с храна? Въпреки че има фибри вътре и са почти само изолати, ми образува газове.

Аз пия от него, парти ефекта отмина за ден-два и от тогава всичко е нормално. Обикновено го пия след обяд като ми се прииска нещо сладичко.

# 358
А защо го пиете ?

# 359
Защото трябва да се поддържа висок белтък, също като желязо и феритин, имаше и още нещо там. Три неща бяха според моя АГ,които са много важни, а масово не се правят

Общи условия

Активация на акаунт