Помощ, въшки памуклийки по растенията, прииждат от дървото

  • 2 133
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 355
Здравейте, върховете на клоните на дървото пред прозорците и балкона ми е в бели въшки памуклийки, когато духне ветрец много лесно попадат на сандъчетата ми с цветя и по цялата тераса. Цветята си пръскам редовно, преди с Метеор, сега ми продадоха уж някакво по-добро с име Сиванто... Работят за ден два, после растенията ми пак се пълнят с памучните бели въшки и е нещо страшно. Пръскам горе долу веднъж седмично, когато не пече слънце по саксиите, въпреки това от пръскането много листа заминаха, а памуклийките прииждат от дървото. Няма как да обработя дървото, то е улично, общинско, много високо, стига почти 5ти етаж, пръскам с пулверизатора, но не мога цялото да го обхвана. И на всичкото отгоре едното сандъче е с ягоди, има ягодки, детето иска да ги яде, а те са постоянно пръскани Sad Какъв продукт да използвам, за да работи по-дълго да не се въдят тези гадини по растенията ми и да не се налага да пръскам всяка седмица?

# 1
  • Мнения: 2 492
Не виждам как ще се справиш при положение, че от дървото валят памуклиики.

# 2
  • Мнения: 4 523
Подайте сигнал в общината, може пък да напръскат дървото. Аз унищожих въшките по саксиите си с препарат от агроаптеката, ама съм хвърлила опаковката. Изгони ги трайно, но действа само на тях, след това ги нападнаха други гадини и съответно пръскам с друго. Можеш да вземеш назаем по-голяма градинска пръскачка и докъдето стигаш да напръскаш дървото.
Иначе биологични препарати, действат при слабо нападение - чай от тютюна на силни цигари, действа наистина, макар че трябва периодично да се пръска.

Друго - пръскане с етерични масла, мащерка, нийм, цитронела, лавандула.... Може да оставиш напоени памучета с тях в саксиите.
Саксии с ароматни репеленти - лавандула, босилек, розмарин, мащерка... Слагат се между другите саксии и най-вече от външната страна, от която идват въшките.

# 3
  • Мнения: 355
Саксии с ароматни репеленти - лавандула, босилек, розмарин, мащерка... Слагат се между другите саксии и най-вече от външната страна, от която идват въшките.
Ако трябва да съм честна, розмаринът е сред най-пострадалите от памуклийките, явно някакви градски мутанти са тези по дървото пред къщи Sad Аз затова с тежката артилерия от агроаптеката пръскам, но не е устойчив вариант.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 13 466
Ако става въпрос за памукова въшкаСпасявала съм орхидеи, като почиствах листата със спирт, подменех корите.
Трябва да третирате дървото според мен.

Общи условия

Активация на акаунт