КГБ = Клуб на Готините Баби - 215

• 40 252
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Привет!
Фло, прекрасна новина, която и ние всички чакахме с нетърпение. Браво, супер!
                                  Пожелавам на  новата ученичката много успехи, хубави вълнения, много усвоени знания и  
                                             сбъднати мечти.
Хубав ден.

# 661
Едва дишам. Дете изтича пред колата изненадващо. Мъжът ми геройски се справи. Доста след него флегматично излезе бащата.
Започнах да му крещя, как пуска пред себе си на  улицата малко дете (видимост няма от кофи за боклук и храсти).

Слава Богу ! Слава Богу !
Всички грижи и ядове забравих и съм много благодарна.

Честита да е ученичката на Фло ! Да е здрава и удовлетворена !

# 662
  • София
Момичета,благодаря ви за пожеланията за РД на Софи! Боряна,благодаря за хубавата торта.Да ви се връщат всички пожелания стократно!
   Еееее,Фло! Браво за новото училище! Само шестици да носи ученичката,а баба да прави палачинки и кокосов сладкиш редовно!
   Деборана,малкото дяволче е било.Децата са непредсказуеми,трябва да се пазят.Точно преди 42г на главното шосе в Сарафово моя си/тогава на 2г/тръгна изведнъж много бързо перпендикулно към движещите се коли.Косата ми се изправи,няколко коли набиха спирачки.Размина се само с уплаха,но ми е било обица на ухото и още треперя като се сетя.
  Гъбке,щастлива е свекърва ти с тебе.
  Пипи,за рязане на дърво става все по трудно,независимо от вида.В работата ми имаме много подлежащи на изкореняване саморасли дървета.За всяко от тях се иска разрешение от общината,защото пречистват въздуха и това ги прави ценни.
  Аз намерих стари кадри от два български града и съм много впечатлена какво е било преди стотина години.Какво ли ще бъде след още толкова?!
Скрит текст:

Скрит текст:

# 663
  • София
Яжке, да е жива и здрава рожденичката!
Да успява във всичко, да я слушат мъжете в къщи и да се виждате често.
Фло, сигурна бях в резултата. Останаха ли палачинки и хот дог? Ако ви е много - да мина утре сутринта.
Деборана, редовно се случват такива неща. Даже в някои соф. квартали нарочно мятат деца пред колите и после искат пари....
И дете, и внуци като са с мене навън - само за ръка се държим. Който не иска го прибирам в къщи, да се търкаля по паркета. Съответно и другото внуче се прибира и е недоволно. Още от малката Ани имам навик да стискам детето за ръка. Ходене напред-назад може с родителите или дядо Пл. С баба - само за ръка.
За пострадалите деца в Русе - дано поне едното се пребори. Имаме случай в семейството, бях писала тук преди 6 - 7 г. Мъжа на братовчедка и друг роднина застават  под дърво за да си допушат цигарите. Без да се очаква и преди да завали гръмотевица ги нацелва и си заминаха. Сравнително млади хора на 40 - 45 г. Бяха отишли в Априлци, в реституирани на родата на майка ми бунгала да празнуват 15.08, имаха Марии в семействата. Случило се е и пред децата на починалите. То и ние с Пл. бяхме канени и добре, че е див и не ходи ако не е при племето му. Че иначе и той щеше да е под дървото....
Благодаря на всички за поздравите и пожеланията към бабин Мрънч. Но сега има драма - сестричката е нервна и недоволна, че няма имен ден. Аз като говорех покрай името не ми обърнаха внимание.

# 664
  • София
О, Яжке благодаря ти. Това е моя град Пазарджик. Пазара го помня и аз. Баба ми ме водеше всеки петък, но тогава вече нямаше така да висят заклани животни. Голям пазар ставаше, но имаше Санитарна инспекция и беше по чисто- все пак са педесетте години на миналия век. Но бозаджия имаше и го помня. Разнасяше един гюм с боза и на пояса му две чаши по които непрекъснато кацаха мухи. След този който пие, бозаджията  приплакваше чашата от едно шише с вода и толкова, сипваше на следващия. Пиеше ми се боза, но ми беше забранено даже да поглеждам на там. След пазара, баба ми задължетелно ме водеше в сладкарница- "Албанската " и задължително с баклавичката имаше и боза. В дъното на снимката се вижда и старата баня. Пазарджик е известен с баните си. По мое време бяха три. Като малка ходенето всяка седмица на обществената  баня беше ритуал. Ох да не задълбавам повече.
Деборанче, както казва Яжка "бил е малкия дявол" , не си спомняйте и оставете лошото да отмине.
Хайде до скоро момичета, че ми започва сериала. Гледам за милионен път историите на Мърдок  по Епик драма.

# 665
Айша, наречете имен ден ,колко му е , все има един да става за присъединяване.
 Деборана,   това дълго стряска и има последици, аз не съм вярваща много на бабини  работи ,но при уплах леят куршум.  Ако има кой.
 Човек и да не вярва, се съгласява, защото стресови ситуации раняват  психически. Да не дава господ да участваме в такава ситуация.
 Фло , почерпи де, утре кафето е от теб, днес черпи палачинки,  ама то преди новината и не се брои.
 Един дерт намалял.
 Гъбке, свекърва ти много модерна ,като снаха си. Няма ад те излага.
 Аз спах днес, спрях да пия парацетамол, връщам се на себе си.
 Почвам моите си ,навън, чистене, пране. Подготовка за зимата.
 Стиховете - друг път.

# 666
Фло,успешна година и не само тази де ,на внучката ти!
Палачинки и кокос не обичам,но на качамак няма да откажа 😛😃😄

Яжке,свеки не е от хората,които ценят доброто отношение и т.н..За нея най-важното е да стане така,защото тя го иска.
И всички са и длъжни.🤐
Та не мисля ,че е щастлива със снаха си или с ,когото и да е🤭🙆🤦
Все си повтарям каква съм късметлийка,че съм тъща😄😄

Борянчице, градска свекърва.
Какво да я правиш🤭😃😄😛

При нас валя,гърмя ,трещя.
Захладня.Иде моето време😃

Рози от сутринта.

# 667
  • София
КАГ,забравих да ти пожелая лек път ! Да не те боли,за да можеш да се насладиш на екскурзията!
 Айша,я му изберете имен ден на детето,докато е малко,за да го приеме.Ето тук виж:https://www.zdravni.com/hrani/119-pravula/3691-na-koi-dati-prazn … len-imen-den.html

# 668
  • София
Добро  утро, мили приятелки!
ДОБРЕ ДОШЪЛ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ!
Да пием първото септемврийско кафе:
Днес 1 септември Православната църква отбелязва Симеоновден. В християнския календар се чества паметта на Св. Симеон Стълпник и неговата майка Св. Марта – на този ден се полага началото на църковната Нова година.
Честит празник!
Скрит текст:
Хубав ден, здраве и късмет.

# 669
  • София
Привет, красавици!
Е, най-после сложих край на моето писане на лекции. Запънах се нощес и в 4.00 написах последната точка. Затворих лапчо и изведнаж като ми влезе една муха в главата, мани, бЕгай! Откачих. CryЗапочнах да си мисля, че този старичък комп, ако реши да ме бойкотира и не може да се отвори или не знам какво си още да се случи и целия ми труд да пропадне... Ама, казвам ви, наистина откачих!!! CryCryCryКопирната машина е в стаята при щерката. Няма как да започна да копирам. Гаджето спи, не иде да го събудя и да му споделям страховете и притесненията си. Повъртях се насам, натам, па реших да заспивам. Каквото, такова. Спала съм само 4 часа и в 8.30 скочих като ужилена. Споделих нощните си емоции с домочадието. Накараха ми се, че не съм си ги изпратила на пощата. Ами аз започнах, но след това доработвах написаното и после не съм ги изпращала. Виновна съм си, ама платих с яко притеснение.  След има няма 45 мин.всичко беше копирано и наслагано в джобчета. Ох! Свърши се!!! Впрочем край с ново начало.
Преди обяд ходихме да запишем малката внучка. Хареса й сградата, вече си знае класната. Сега се вълнува с какъв тоалет ще е на първия учебен ден. Емоции. Simple Smile
Ожалих ви се, сега да викам челядта на обяд.
Прегръщам ви и ви желая слънчев септември! Hug

Нощес докато още не ми беше влязла мухата в главата ви изчетох.
ДЕБОРАНА, изтръпнах само докато те четох! Добре, че момчето ти е реагирало светкавично. Плюй в пазвата си и кажи Слава Богу! Никога да не се случва никому!
НИНКА, пак научих нещо от теб. Благодаря!
ЯЖКА, къде са Дела и документи?
ГЪБКЕ, твоята свеки ми събра погледа! Ти да видиш - на колко е години?
БОРЯНЧИЦЕ, бях решила сутринта да те зарадвам с едно кафе, ама като станах не знаех на кой свят съм. Затова сега ще сервирам следобедното кафе. Stuck Out Tongue Winking Eye

АЙША изберете един ден за имен ден на детето, та да си има празник. Ами като говорим, щерките си седят на ушите. Simple Smile
КАГ вече пътува, а може и да е пристигнала. Дано няма болежки.
ЕНИСА дали е стигнала до моренцето? Дано времето да им е добро.
ПИПИ, свързахме се с етърва ти. Тя ми обясни, че сте снахи, ама това не е правилно. Жените женени за двама братя са етърви. Много ги знам тези неща! Simple Smile
Спирам до тук, че заспивам пред компа.
Благодаря на всички, които поздравиха внучката.
Гушкам ви! Hug

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 14:30 от Flo 51

# 670
Привет от септемврийското море. Още преди обяд пристигнахме и се настанихме веднага, оправих багажа, обядвахме и сега сме на плажа. Време чудесно, море кристал, хора тук-там. Това е моето. Двамата лъФи отидоха да плуват, аз съм на шезлонгАТА и отмарям. Дано е така и в следващите 7 дни, пък после ясно  - на конете и в атака.
Лек ден, после ще пиша пак.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 07:28 от Enisa60

# 671
  • Вила Великула
Фло, не сме етърви. Тя е сестра на ММ.
Деборана, точно това, което е казала Айша мислех да ти напиша. Има много случаи нарочно мургавите братя си побутват децата, и после гледай сеир. Особено на места, на които ходят да се учат да карат млади хора, които още нямат книжка. Едно време имахме полигон за тази работа, а сега няма и на всичкото отгоре е забранено. Та на такова нерегламентирано място, ако не ти се хвърли някое цигане, ще изкочи от храстите полицай да те рекетира.
Аз приключих със задачките за днес. Отиваме на разходка и да нахраня кучето и котето и после ще правя пица, че сме поканили комшиите.
УТре чакам дъщерята, зетя и малката на гости, но преди това ще ходя в Перник на козметик.
Ениса, този лъФи да го нагризеш по босите крака.

# 672
  • София
Здравейте ,момичета1
Днес имах работа по града и чак сега сколасах да се отбия при вас.
Фло,ето ДЕЛА И ДОКУМЕНТИ:

Скрит текст:
1271 г. – Григорий X е избран за римски папа.
1364 г. – Папа Урбан V издава указ за създаване на Краковската академия.
1581 г. – Казашкият атаман Ермак Тимофеевич започва военния си поход в Сибир.
1804 г. – Немският астроном Карл Лудвиг Хардинг открива третия астероид в Слънчевата система – 3 Юнона.
1870 г. – Френско-пруската война: В Битката при Седан Прусия постига решителна победа.
1887 г. – Съставено е петнадесетото правителство на България, начело със Стефан Стамболов.
1897 г. – В Бостън, Масачузетс е открито първото метро в Северна Америка.
1914 г. – Санкт Петербург сменя името си на Петроград.
1916 г. – Първа световна война: България обявява война на Румъния.
1920 г. – Франция създава Ливан, който е под френска протектура до 1946 г.
1923 г. – Голямото земетресение в Канто опустошава района на Токио в Япония, жертвите са над 140 000, а бездомните 2,5 милиона.
1928 г. – Албания е обявена за кралство и първи крал става Зог I.
1937 г. – Открит е изложбеният център Ърлс Корт Сентър в Лондон, Великобритания.
1939 г. – Втора световна война: Нацистка Германия напада Полша, с което започва войната.
1950 г. – В Париж се състои първият конгрес на Международната астрономическа федерация.
1965 г. – Създадена е израелската комунистическа партия Маки.
1968 г. – Водачът на Пражката пролет Александър Дубчек претърпява автомобилна катастрофа и по-късно умира през 1992 г.
1969 г. – След държавен преврат в Либия, полковник Муамар ал-Кадафи взима властта, която по-късно предава на Народни Комитети.
1972 г. – В Рейкявик, Исландия, американецът Боби Фишер побеждава руснака Борис Спаски и става световен шампион по шахмат.
1974 г. – Във Враца е открит газопроводът СССР-НРБ.
1979 г. – Американският космически кораб Пионер 11 става първият апарат, който посещава Сатурн, като минава покрай планетата на разстояние от 21 000 км.
1983 г. – Студената война: Съветски изтребител „Су-15“ на СССР сваля над остров Сахалин, южнокорейски пътнически самолет Боинг-747 (Call sign: KOREAN AIR 007), който неволно навлиза в съветското въздушно пространство поради грешно зададен маршрут в навигационната система на самолета от пилотите. Сваленият самолет е превозвал 246 пътници + 23 души екипаж, като е изпълнявал редовен полет от Ню Йорк за Сеул (с междинно кацане в Анкоридж). Свален е, след като се отклонява 500 километра от курса. Загиват всичките 269 души на борда. Инцидентът предизвика сериозно влошаване, на и без това обтегнатите отношения между СССР и САЩ. Президентът на САЩ Роналд Рейгън, след инцидента обявява кръстоносен поход срещу комунизма.
1985 г. – Съвместна американско-френска експедиция локализира останките на Титаник.
1991 г. – Узбекистан обявява независимостта си от СССР.
1997 г. – 11 миньори загиват в мини Бобов дол вследствие на експлозия.
1999 г. – Ботев (Луковит) отново започва дейност
2004 г. – Терористичен акт в Беслан: Въоръжени терористи взимат за заложници стотици ученици в руския град Беслан в Северна Осетия.

# 673
  • София
Привет!
Фло, ученичката в кое училище ще бъде тази година?   Може би си писала,  но аз не съм разбрала. Вероятно няма да прекосяваш всеки ден София.
Ениса, ами прекрасния пИятел има татус на ръката. Да, истински господин е!
Пипи, сестрата на твоя мъж ти е зълва, а ти си нейна снаха. Така зная сложните роднински връзки аз.
Скоко ще подготвяш нова тема и една "красота" от мен:
Хубава вечер.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 21:13 от Nina NN

# 674
  • София
Ениса, пжелавам приятна почивка, без болести!
Забавлявайте се с пИАтеля.
Яжке, като чета сводката  често намирам познати съъбития или несъответствия. По второто - за Пражката пролет Ал. Дубчек катастрофира доста по-късно от 1968 г, май към 1990 - 91 беше, после болница, кома и т.н. Лека му пръст на човека.
1983 г. помня катастрофата със самолета. По това време  докопах  няколко чартъра/спане в хотели в чужбината, командировачни по второ направление и най-важното - летяяяя/ . Сещате се какво беше чувството като се приземих и първата информация е за свален самолет. Мислиш за колежките, радваш се, че не си на тяхно място....Поредния коз в полза на баща ми да ме свали от самолета. Ми така де - като се разбия кой ще го гледа като остарее. Това събитие май допринесе за режисираната перестройка и т.н.
За терористите в Беслан също имам личен спомен - тогава се сгаджосвахме и ухажвахме с Пламен. От компанията се веселят, пият, ядат и тези три неща. А той само ни врънка с Ани да видим какво става с дечицата в Беслан. То само ние двете имахме тогава умни телефони с неограничен интернет и можехме да проверим новините по сайтовете. Но пък никой друг не се поинтересува какво става.

Общи условия

Активация на акаунт