Земята е плоска?

• 4 302
  • 108
  •   1
Отговори
# 60
  • Тра-ла-ла
Има доста необясними неща на този свят. А повечето  хората вярваме или сляпо на учените (то и как иначе да тръгнеш сам да доказваш всички формули, твърдения, теореми, изобретения и т.н.). Или често се опитваме да залагаме на здравия разум и логика....неща, които са ни масово насадени от обществото.

Например хората не могат да си обяснят прераждането. Науката също не го е доказал. Следователно се заклеймява като шашаво, нелогично, лудост, аре мани ги тия глупости.

Погледнете Космоса...та знанията ни за него са колкото големи, толкова и нищожни. Постоянно се наблюдават явления, които учените не са подозирали, че съществуват или са в разрез с физичните закони...или поне тези, до които ние сме се развили, открили...

# 61
  • София
Факт е, че има много необяснени неща. Това не означава, че трябва да си измисляме глупости, за да ги обясним.

# 62
Следва да почнем да се убеждаваме взаимно ,че земята е кръгла.

Няма какво да се убеждаваме, тя е кръгла, но плоска. Някои еретични възгледи се пръскат тук, като твърдят за сферична, крушивидна, геоидна форма на Земята. Още малко ще кажете, че и Земята обикаля около Слънцето??? А не е като фенерче, хм! Господа и дами, само преди 4-5 века, света е предпазван от такива от Светата инквизиция. Сега разни Соросоиди, Гейтсоиди назаждат свобода на словото, свобода на избора и вярата. Е питам аз, как да възпитаваме децата си, като могат да прочетат тези неверни твърдения тук, пък и на друго място. Бат Бойко и други наши сподвижници плоскоземци като стожери, напълно логично и правдоподобно ви обясняваме истината. Подвърдихме и със снимки (е верно картинки са, компютърно генерирани, защото снимките масово ги унищожават от Соросоидните организации). Както е казал Киряк Стефчов "Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата (и човечеството) на негово величество султана (Сорос). Аз не мога да остана тука и излазям".

П.П. Имаше един лаф в туитър - "Човек който често е отсъствал от часовете по физика, математика, химия - целия живот му е изпълнен с чудеса и вълшебства".
Та така древните човеци са си обяснявали повечето неща - Божества, духове, тъмни сили, магии и логиката, която в пред очите им и около тях в техния кръгозор.

# 63
  • София
Много е топло и Земята стана плоска Stuck Out Tongue Winking Eye

# 64
  • София
Скрит текст:
Следва да почнем да се убеждаваме взаимно ,че земята е кръгла.

Няма какво да се убеждаваме, тя е кръгла, но плоска. Някои еретични възгледи се пръскат тук, като твърдят за сферична, крушивидна, геоидна форма на Земята. Още малко ще кажете, че и Земята обикаля около Слънцето??? А не е като фенерче, хм! Господа и дами, само преди 4-5 века, света е предпазван от такива от Светата инквизиция. Сега разни Соросоиди, Гейтсоиди назаждат свобода на словото, свобода на избора и вярата. Е питам аз, как да възпитаваме децата си, като могат да прочетат тези неверни твърдения тук, пък и на друго място. Бат Бойко и други наши сподвижници плоскоземци като стожери, напълно логично и правдоподобно ви обясняваме истината. Подвърдихме и със снимки (е верно картинки са, компютърно генерирани, защото снимките масово ги унищожават от Соросоидните организации). Както е казал Киряк Стефчов "Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата (и човечеството) на негово величество султана (Сорос). Аз не мога да остана тука и излазям".

П.П. Имаше един лаф в туитър - "Човек който често е отсъствал от часовете по физика, математика, химия - целия живот му е изпълнен с чудеса и вълшебства.
Та така древните човеци са си обяснявали повечето неща - Божества, духове, тъмни сили, магии и логиката, която в пред очите им и около тях в техния кръгозор.
Много съм съгласна с това.

# 65
Никой не се е върнал от там да разкаже какво има.
 И Бог никой не е виждал.
 Просто си вярваме и толкова.
 Вярваме доколкото и както искаме ,вътрешна нагласа ,потребност. Наложено ни - също. От среда ,семейство ,възпитание - за някои е важно, необходимо.
 Информативно не е лошо да знае  човек , но тази свобода  да се публикува и тиражира, понякога е не-свобода.
 Любопитството  е като за цирка ,веднъж да видиш какво е  и втори път да видиш, че е   същото.
Да се вторачиш и  направиш своя  същност  вярата в задгробен живот и  по  лошо  от втелясване в религия.
 Един умерен интерес  си е за предпочитане и да живеем дните си както ни харесва. Без подчиняване на някакви имагинерни  вярвания.
 А да не бъда упреквана, че свързвам с религия - за мен Бог е навсякъде, посредниците му  да не нарушават дистанцията, да не се правят на богове.

# 66
  • Тра-ла-ла
Факт е, че има много необяснени неща. Това не означава, че трябва да си измисляме глупости, за да ги обясним.
Тоест ги оставяме необясними?! Чакаме учени по цял свят да открият чудесата и да издадат 100 научни статии и книги?!

А замисляли ли сте се колко много открития остават скрити за обикновените хорица поради една или друга причина, за добро или за лошо?! Или за успокоение на душичката това го наричаме 'конспирации"? За мен е изключително глупаво присмиването на всяко инакомислие и слагането на печат "глупост"...Понякога хората не вярват в конспирации, защото ги е страх, че може да се окажат истина.

# 67
  • София
Тоест ги оставяме необясними?! Чакаме учени по цял свят да открият чудесата и да издадат 100 научни статии и книги?!

Скрит текст:
А замисляли ли сте се колко много открития остават скрити за обикновените хорица поради една или друга причина, за добро или за лошо?! Или за успокоение на душичката това го наричаме 'конспирации"? За мен е изключително глупаво присмиването на всяко инакомислие и слагането на печат "глупост"...Понякога хората не вярват в конспирации, защото ги е страх, че може да се окажат истина.
Точно така, да. За мен това е по-разумно, отколкото да набеждавам Слънцето за бог по примера на по-древните общества. Иначе ставаме "проводници" на всяка глупост.

# 68
Ако не изкачиш ледената стена, която лъжливо наричат Антарктика, няма как да паднеш, спокойно.

Рисунката не е много точна, но показва стената.

Може ли линк към теорията?
Досега смятах за виц подобни твърдения, а твърдителите - за неграмотни, но ми стана любопитно точно ти да застъпваш подобни теории.

# 69
Той се майтапи, бе Simple Smile Сарказъм Wink

# 70
  • София
Ледена стена? Йес!
И се носим като една огромна палачинка в Космоса?
Австралийците какво мислят по въпроса?

# 71
Като фризби - някой го е метнал Joy

Това, ако изключим костенурката, естествено.

# 72
  • София
Ледена стена? Йес!
И се носим като една огромна палачинка в Космоса?
Австралийците какво мислят по въпроса?
Какви австралийци Thinking

# 73
Grinning
А каква е конспирацията с тази Австралия, има твърдения че я няма ли? Аз не съм го чувал това, няколко пъти се споменава тук. Т.е. че е отдолу на кълбото и няма как да са залепени с ходилата нагоре ли?

milenaka, сега ако кажеш и "Каква Австралия?" ще ме убедиш че я няма!

# 74
Това преброяване ли е?
Ами - ок, 1
Плюс моите разширени от шок зеници.

Общи условия

Активация на акаунт