Отговори
# 555
И аз съм с отрицателни HPV, които правех след конизация, от която резултата беше ЦИН3...Партнорът също ми е един повече от 15 години...

# 556
  • Дубай
И аз съм с отрицателни HPV, които правех след конизация, от която резултата беше ЦИН3...Партнорът също ми е един повече от 15 години...
А с какъв резултат бяхте преди конизацията?

# 557
А с какъв резултат бяхте преди конизацията?
Ca in situ... : ((

# 558
Момичета, цитонамазка та ми излезе 3А група. HPV е отрицателно. Колпоскопията пише,, Зона за трансформация тип 1. Визуализира се участък с резки граници, гладка повърхност, йод негативен. Това ми е резултата от биопсията и пуснах още няколко изследвания в Геника. Гинеколога казва, че всичко е наред и не се налага нищо допълнително. Даже нямам изписани лекарства. В процес на инвитро процедури съм и много се притеснявам. Може ли по-запознатите да коментирате дали са ми чисти резултатите от гъбички, бактерии и др.

# 559
  • Дубай
Микробиологията ви е чиста... Абсолютна нормоцентоза, а иначе за намаската, възможно е самоизлекуване, но лично аз вярвам, че рядко се случва.Имайте предвид да се следите редовно-3 месеца.
На колко години сте?!

# 560
Благодаря! На 37 г. съм.

quote author=I.V link=topic=1576367.msg47226037#msg47226037 date=1700335589]
Микробиологията ви е чиста... Абсолютна нормоцентоза, а иначе за намаската, възможно е самоизлекуване, но лично аз вярвам, че рядко се случва.Имайте предвид да се следите редовно-3 месеца.
На колко години сте?!
[/quote]

# 561
Аз се включвам с развръзка по моя казус… след чакането се оказа, че на биопсията не излизат преканцерози. Това, което имам като резултат е хроничен цервитит. Според аг няма какво да лекуваме, а ще пуснем нова микробиология след 4 месеца. За ме. Обаче е изключително странно да имам хронично възпаление и да не лекувам нищо, вие как мислите. Разбира се, имам час и за второ мнение …нещото, което ме учуди, когато запазих час и разговарях с второто ах е, че той ми обясни , че при раждали жени се изчаква минимум 6 месеца за цитонамазка или пък биопсия… и излишно са ме стресирали…

# 562
Аз се включвам с развръзка по моя казус… след чакането се оказа, че на биопсията не излизат преканцерози. Това, което имам като резултат е хроничен цервитит. Според аг няма какво да лекуваме, а ще пуснем нова микробиология след 4 месеца. За ме. Обаче е изключително странно да имам хронично възпаление и да не лекувам нищо, вие как мислите. Разбира се, имам час и за второ мнение …нещото, което ме учуди, когато запазих час и разговарях с второто ах е, че той ми обясни , че при раждали жени се изчаква минимум 6 месеца за цитонамазка или пък биопсия… и излишно са ме стресирали…

И аз съм като Вас. На три мнения ходих и лечение няма, само ще следим. И за операция попитах едната лекарката и тя каза не, ти не си раждала и ти трябва шийка, за какво да я скъсяваме.

# 563
Здравейте, извинявам се за въпроса, но може ли да ми кажете как точно се прави тест за ЧПВ? Като част от цитонамазката или отделно? Какво представлява?
Имам ЧПВ (не ми е правен тест все още, предстои), скоро ще ходя за цитонамазка и тест за ЧПВ, преди това пих лекарство три месеца. Ходех си при гинеколога, при когото ходя вече няколко години, но сега нещо взех да се паникьосвам пак и се чудя дали да не отида при друг. Набелязах един, който се е занимавал точно с този вирус и има научен труд в тази област. Та се чудя дали да не отида при него... ох, много съм притеснена.

# 564
  • София
Пробата за ЧПВ – ДНК тест се взима така, както при материал за цитонамазка. Изследването представлява ДНК анализ на взетата проба и позволява да се установи наличието на вирусна ДНК в нея. HPV тестът се препоръчва успоредно с цитонамазката, като двете изследвания не са взаимозаменяеми.

# 565
Привет! Това е резултат от цитонамазка, правена на контролен 2 месеца след медикаментозен аборт в 20 седмица. Според доктора няма причина за притеснения и няма нужда да правим каквото и да е, обаче мен нещо не ми е спокойно. Трябва по план да подновим опитите за бебе след 4 месеца. Чуденката е дали да настоявам все пак за колпоскопия и ЧПВ тест (правен ми е преди 5-6 години, нямаше “опасни” щамове, не съм сменяла партньор. Имам една горена раничка преди около 9-10 години. Цитонамазките ми винаги са били 2a.

# 566
Здравейте! Не знам дали съм за тази тема, но ако не съм, ще разчитам на Вас да ме насочите към по-правилна тема.
Всичко започна преди 10г. имах цитонамазка
Pap III D или III B (паметта ме лъже). Като имах и външни брадавици. АГ каза, че имам HPV, но не ми е пускала изследвания да се види какви типове са. Два пъти ме горяха с лазер, използвах също и някаква киселина, която мисля, че тъкмо я спираха от производство (намирах я страшно трудно), но с нея успях да махна “гадовете”. Изписаха ми противозачатъчни Фарматекс за 12 вечери, като ми казаха, че както “убиват” сперматозоидите, така “убиват” и лошите клетки (мисля, че така ги нарекоха). Това беше само и на всеки 3 месеца контрол на цитонамазката докато не получим два последователни добри резултата. Аз се свързах и с билкар и приемах около 3 месеца билки. Това беше цялото лечение. Три месеца по- късно РАР I, а след още три бях РАР II, така и всяка следваща година.
След около 7-8г забременях и към 6-ти месец от бременността отново се появиха брадавици. Няколко месеца след като родих (секцио) изчезнаха без терапия. Година и 4м след раждането пуснах цитонамазка и тя излезе PAP III A гр. с наличие на НPV , АГ назначи изследване да видим дали имам високорискови. Излезе 18 и 52 положителни. Преди резултата назначи терапия с Папилокар и Хупавир за 6м и след това пак цитонамазка. Ще прикача снимки от МБ, цитонамазка и типове НРV. Утре ще звъня на АГ, но искам от Вас да ми кажете дали сте се сблъсквали с това и какъв е вашия опит и каква терапия минахте. Има ли смисъл пак да започна курс с билки или терапията е достатъчна. Много се чудя дали сама да не си добавя 12 дни с Фарматекс и след това да започна изписаните от АГ.
Като допълнение съм с Хашимото и отстранена щитовидна жлеза имам и тромбоцитопения.
Скрит текст:

# 567
  • Дубай
От доцента знам, че има ли трета група, задължително колпоскоп и биопсия ако се налага.

# 568
Ох аз съм 2 цитонамазки и двете 2ра група. Но отивам на колпоскоп във вторник. Ще ми се пръсне сърцето от страх вече.

# 569
  • Дубай
Понякога добрата намазка е подвеждаща,  момичета. Не плаша никой, но имам позната, която беше първа група, а излезе ca in situ. Изводите правете сами, за мен цитонамазката трябва да върви с колпоскопията за по-реална  представа.

Общи условия

Активация на акаунт