Ален мак цъфти в полето - ЧХГ е до небето. ~бебеправене 418~

• 29 751
  • 857
  •   1
Отговори
# 510
Ангелче, благодаря ти ☺️❤️ Стискам ти палци за гърче 😁 Ние се надяваме на истанбулче, хаха хаха 😅
veli86, Мацето може да ти препоръча, че аз не помня имена 😁
Привет, Еми, аз в Бургас ходя при доктор Ангел Недялков, иначе ин витро съм правила във Варна, София и Турция. Може да му се има доверие за правилно проследяване и измерване на лигавица/фоликули. ☺️
Аз по препоръки се следях при него съответно и секциото при него,като цяло нормална бременност беше.
До колкото знам от сайта му май той се води и репродуктивен специалист
https://drnedialkov.net/

# 511
Момичета, съжалявам, че съм се "изтипосала" тук от нищото директно с ✅ тест. Просто не вярвах, че още след първия прием на Кломен ще се получат нещата, предвид че съм със СПКЯ. Все още не е потвърдена понеже на 8ми имам час, но искам да попитам нормално ли е още в 5-6г.с да ме "перат" хормоните?

# 512
adrenalinaa, според мен симптомите в началото са повече в главата ни, отколкото хормоните толкова да дадат отражение. Моят първи преглед също е на 8-ми (трябва да съм около 5+1 тогава), стискам ти палци за добри новини на него.

# 513
Dreamer ❤ Доколкото мога да си спомня пишехме  с теб преди години  в тази тема , борбата и за двете ни продължава 🌺 Не си сама , но ще видим и ние пухкавия финал , силно вярвям
Момичета , споровете относно кой да вписва в темата и кой не , ги има от край време . Спомням си , че се е стигало до много големи скандали преди години по тази тема . Бебеправенето  не включва само опити по естествен път . Ако някой мисли по друг начин , нека си изложи аргументите . Проблемът е , че тези от нас , на които не ни се получава от години , сме много чувствителни на тази тема , много  лесно ни се натиска бутончето и реагираме остро . Моят опит показва , че е много трудно хората , които не са минали по този път , да ни разберат . Наше приятелско семейство има две дечица , които са станали от първия път . Разбира се те се усещат много добре , че при нас не се получава . Мъжът от въпросната двойка веднъж ми натисна чувствителното бутонче 😆 За да излизне от ситуация ми каза - не се ядосвай , ще направите инвитро и готово 🫣 Той си мисли , че ей така стават нещата . Как да му обясня реалността , еми няма смисъл просто . Лично аз тук получавам  най-много разбиране , както и от момичета , с който съм се запознала преди години в тази същата тема и създадохме приятелство . От познатите ни няма двойки с такъв проблем . Имало е моменти - ами ние не ви викнахме , защото всички там ще сме с деца и ще ви е скучно . С времето с ММ отсяхме истинските приятели , които не ни дискриминират .
Нека запазим добрия тон , момичета 🌺 Достатъчно трудно е на всички ни , че да се чепкаме и тук .

# 514
Fayona мила, ако знаеш как ми даваш надежда ...след няколко дена ще станат точно два месеца от аборта. Запрятаме ръкави и се хвърляме в боя , дано не ни отнеме толкова дълго време както преди и да имаме по скорошен успех както при теб . Имаш много , ама много стиснати палци от мен 🤞🤞🤞
Вярвай , вярвай това е ... определено, като сме преминали през загуби ще сме много по притеснени от обикновеното , но ВЯРВАЙ с теб съм .😇🙏
Направо ме зареди , много позитивно . Благодаря!
П.П. Аз сменям и работата съще временно 😅 но не ми пука . Изобщо няма да се съобразявам да се пазя , не се знае колко време още ще го чакам.

# 515
Не знам дали е от времето или от хормоните, но ме гонят лудите.. имам чувството, че никога няма да видя двете чертички, просто изгубих вяра в това, не искам да ви пълня с негативизъм, но няма къде да споделя, с ММ не ми се говори по това, защото повече мисли и това не е хубаво, не знам откъде как да събера сили, ходим на почивки малко се разсейвам,после пак същото ме върти. На ръба съм да се разрева пак... защото наближава времето когато бях разбрала, че съм бременна преди 2години. Тука като видя , позитивните ви тестове  ужасно се радвам, защото знам как чакате, не ми става гадно а обратното, защото и аз преминавам през това

# 516
Кактусче, Мими, благодаря за  инфото. 1мин след поста на Кактус и вече си запазих час, но е за след 1 месец.

# 517
Светослава   не се отчайвай, по-лошо става... За 4 години и и половина опити не съм видяла нито веднъж две чертички, в началото плачех всеки месец, после сякаш стана по-лесно да приемам поражението.

# 518
Здравейте,

Следя темичката отдавна и вече реших да ви разкажа и моята история, но първо честито на Минзухар и Fayona! 😊

С моя приятел сме на 31г. и пробваме от  2 години. Преди около половин година успях да призная пред себе си, че няма да стане просто така и започнахме обиколка по репродуктивни специалисти. Тогава започнах да чета и във форума и намерих много утеха и полезна информация в коментарите ви.

При нас установените неща са следните:
леко завишен тсх (3-4), като в момента пия 25мг акутирокс и ми предстои контрола; лх и фсх са добре, амх 1.84; перфектна спермограма; проходими тръби; нисък вит д и б12, които оправих с добавки; редовна овулация проследена с лентички и ехограф.

Прогестерон и естрадиол са в реф. граници, но все пак установих, че имам естрогенова доминантност  (съотношение 80 на 7 ден след овулация). За това свидетелства и наличието на полип (вече премахнат), удебелената лигавица (стига до 12мм) и късата лутеална фаза (10-11 дни).

Последно ходих при д-р Калчев и направихме ендометриална биопсия на която се установи наличие на херпес вирус тип 7. В момента чакам резултат от контрола след проведено лечение.

Следващата ми стъпка е да оправя естрогеновата доминантност с прием на прогестерон.

Ще съм благодарна да ме включите и във вашето вълшебно списъче - М - 28.07, О- 10.08, Т - 22.08

Стискам палци на всички за скорешен успех! Не го заслужаваме това предизвикателство, но пък вярвам, че ще ни научи на ценни неща и ще ни направи по-добри! Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 15:16 от ВаНиЛа

# 519
Ех момичета, няма нужда от напрежение. Всички тук сме с една цел.
Аз още го играя като "кон с капаци" и смятам, че нямаме нужда от допълни изследвания и съответно, че проблем няма и инвитрото е далеч от нас. Ама нищо не се знае.
Спомням си как започнах да пиша през декември миналата година. Тогава вече решихме да започнем с опитите. Отидох и на профилактичен гинекологичен преглед. Не бях очарована от избора на Аг. Имах много въпроси и притеснения. При половите хормони имах завишен пролактин. Вече бях решила, че имам аденом в мозъка, защото никой не ми беше казал за покой преди вземането на кръв. Покрай всички изследвания съм забременяла през януари. Голям страх беше да си направя тест. А кървенето след това няма да коментирам. Първи вие ме насочихте към спешното. Пишех непрекъснато по всяко време на денонощието.
След като се възстанових и възобновихме опитите усещам още повече страх. Ама затова сме тук да се подкрепяме и обменяме опит.
Сега се самоизяждам вътрешно относно еднодневно закъснение и търся всевъзможни симптоми. Даже намерих лаборатория на 50 км оттук, ама няма да отида. Още 1 ден почивка и ще го мисля като се прибера във Варна. 🤓
Тути, ние също като вас започнахме с опитите през декември и чакахме с трепет всеки месец. Но нашият месец така и не дойде и се наложи да се насочим към лекарските кабинети. Аз също съм с доста завишен пролактин и чакам час за ЯМР, но е изследван 5 пъти - и петте беше в покой. Не знам и аз какво ни очаква за напред, нямам търпение и все за това мисля. Всички около мен са с деца и все за тях говорят, а на мен някой път ми става много мъчно. Толкова се радвах този месец за положителния тест, даже не можах да повярвам, че ми се случва и си мислех да не се радвам, за да не се разочаровам. Но пък и как да не се радвам на нещо толкова хубаво?! И като прокървях все се убеждавах,че е нормално,но уви. Още съм леко съкрушена, но като чета през колко неща сте минали повечето от вас, ми давате сили да продължа с надеждите и да се надявам следващия път всичко да е наред Heart Благодаря за това Heart

# 520
Минзухар и Fayona, тихичко честито! До финал, момичета!

Sunshine е права, имало е доста спорове в темата. За мен също е нещо нормално, тъй като във форум може да се разбере погрешно някой коментар. Всички сме изнервени и идва момент, в който ни се натиска бутончето, както тя се бе изразила. Доста пъти съм писала мнение и не съм го публикувала, защото си знам, че ще съжалявам по-късно. (аз доста лесно паля и говоря без да мисля, та си го имам предвид Grinning ).
Скрит текст:
При мен няма нищо ново. Прибрахме се в Бг и тук ще е по-трудно с опитите (на гости сме на моите родители), но продължаваме с нови сили като се приберем.

# 521
Файона моите симптоми за сега са страшна умора днес цял ден ми се спи, и спазмите в матката 😂 нищо друго за сега то е още рано. 😁

Благодаря за подкрепата момичета за сега спря от снощи зацапването. Просто когато видя кръв изтръпвам не искам да го загубя..

# 522
Минзухарче , само позитивни мисли искам от теб . Нали знаеш , че човек привлича енергията , която излъчва ❤

# 523
  • София
С опитите за второ ако знаете какъв е зор ,когато трябва да се "разпишете" в точно определен ден .
Другия месец сме в Гърция на почивка,точно тогава се пада и О,в хотела са тройни стаи (няма апартаменти) ,хубавото е че сме голяма компания и все има на кого да оставиш детето на плажа  😂
Дано почивката и доброто настроение допринесат за едно морско гръцко бебе 😁  Синът ми е Созополско.Бебетата заченати през лятото били "морски дарове".

# 524
Минзухарче, при мен за момента само спазмите са симптом, с но-шпа се поуспокояват. Аз вървя 10-тина дена след теб, та сигурно и аз следващата седмица ще започна със сънливостта. Доколкото си спомням май прогестероновият препарат действаше така, а аз ще го почна чак след 8-ми като АГ потвърди, че е на правилното място.

Опитай се да си спокойна и вярвай, че този път всичко ще е наред! Кога е следващият ти преглед?

*Bubble*, пожелавам ти един морски дар следващия месец! Animal Dolphin

Общи условия

Активация на акаунт