244-та лятно-ваканционна, морско-гореща и много лежерна немска тема

• 32 805
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
То и аз предпочитам като ще работя, но ако ще съм на плаж или в голям двор под огромен орех ... предпочитам жега Simple Smile
Мога да споделя интересен ефект тази година , подозирам украинската язовирна стена и промените по делтата заради натовските активности ... но тази година по северното черноморие т. на водата е само под 17 градуса . Дори свекър ми не ще да дойде до морето с тази Т. на водата , но иначе е фен. Предни години още юни водата беше по-топла от  въздуха ... сега при тези разлики въздух 35 вода 15 до 17 ... според мен би имало влияние на движението на въздушните маси и от там на промени в разни фронтове .... наводнения , суши ... Е, няма да забравим , че САМО и ЕДИНСТВЕНО нашите емисии са виновни и трябва да плащаме за това , че и повече ... . Други промени и войни и пр. нямат ефект .... знаем , знаем ... но аз на Северното черноморие съм всяка година и то по 2 пъти и там съм си карала летата като дете и под 17 градуса вода не помня.
До тук с критиката ми на държавно ниво Simple Smile  Напред!

# 76
И аз не съм фен на големите жеги, но от два дни тук си е направо есен.

# 77
  • Am Dorf (BB)
Дами, бърз въпрос - каква Auslandskrankenversichetung препоръчвате и какво е важно да е включено в такава?

# 78
Дами, бърз въпрос - каква Auslandskrankenversichetung препоръчвате и какво е важно да е включено в такава?
Доверих се на офертата, предлагана от здравната ни каса (ТК). Стори ми се повече от разумно като цена и срок и много бързо и лесно за сключване. Не съм правила големи проучвания, признавам.

# 79
Ние имаме някаква семейна към ADAC. Не знам точно коя тарифа.

# 80
  • Germany
Към Алианц са нашите. Не сме ги ползвали до сега и се надявам да не ни се налага, та реални отзиви не мога да дам. Взехме страндартна семейна и нямам идея какво точно включва.

# 81
  • Germany
Дръж се Пипи, още няколко дни и ще има топло😉 На мен ми е идеално така (явно остарявам), с дълга рокля и дънково якенце съм и е екстра, но пък не излизам рано тези дни, може би сутрин си е студ.
Май никога не съм ходила на Северното Черноморие на море, като изключим Варна, но как 17 градуса вода…

# 82
Моята е към AOK, имам я повече от 10 години.

# 83
  • Deutschland/HE
То и аз предпочитам като ще работя, но ако ще съм на плаж или в голям двор под огромен орех ... предпочитам жега Simple Smile
Мога да споделя интересен ефект тази година , подозирам украинската язовирна стена и промените по делтата заради натовските активности ... но тази година по северното черноморие т. на водата е само под 17 градуса . Дори свекър ми не ще да дойде до морето с тази Т. на водата , но иначе е фен. Предни години още юни водата беше по-топла от  въздуха ... сега при тези разлики въздух 35 вода 15 до 17 ... според мен би имало влияние на движението на въздушните маси и от там на промени в разни фронтове .... наводнения , суши ... Е, няма да забравим , че САМО и ЕДИНСТВЕНО нашите емисии са виновни
Бела, аз съм от Варна и знам за много такива аномалии, когато водата рязко става 15-16 градуса в края на юли, средата на август. Илинден и Преображение и вярванията тогава да не се влиза в морето. Последните 4-5 години не се е случвало, но не е нещо нечувано и невиждано, специално питах и баща ми (на 80+години е и като млад учител е работел, като спасител на т.нар. Рибарски плаж във Варна, там бяха градските лагери). Днес сме в Шабла, следобед ще докладвам за водата, но във Варна е приятна, не е като боза.

# 84
  • Немция
На почивка на Балчик като дете имам спомен за такава рязка промяна на водата за едно денонощие.
Стана от раз, имаше смяна във времето, на сутринта не се влизаше във водата от студ, не знам какви градуси са били- просто водата от дълбините излиза нагоре, разместват се водни пластове.
Така че няма общо с войни и катаклизми.
Студената вода се задържа дни наред.

# 85
~Artemis~ болките в ставите заради дъжда ли е ? Аз не знам дали крем помага. Хубаво е д азнаеш от какво са болките.
За майка ми е, но предполагам че и влагата тук й се отразява доста зле.
При нас две три седмици  вече времето е студено, мрачно и не спира да вали....вятъра няма да го коментирам.

Дойде писмо отново от ARD(много са бързи), искат вноски за три години назад.

За здравна застраховка в чужбина- нашата правна застраховка е към ARAG и предлагат такава допълнително за  3-4€ на месец.
Имат също и пътна помощ за 6€ на месец, като покрива доста повече неща от ADAC

# 86
Ходя само на южното Черноморие и ми е добре.

# 87
И ние имаме към здравната каса, но понякога когато съм купвала самолетни билети съм си взимала и от авиокомпанията застраховка. Нашите са от много години и все се каня да проверя какво включват, че не помня. Само знам, че имат Rückttansport.

# 88
Ами на северното е нормално да се смени на 15 август , но не и чак толкова. Но преди няколко дена беше 15, стигна до 17 . 
Интересно дали е била по-висока Юли, но явно август от началото си е така тази година.
Може би може да се проследи в интернет някъде.
Бибит войната за нищо не е виновна. Разбира се. Топлинна помпа ако нямаш - ей там е драмата за природата . Разни язовирни стени, разни военни машини, разни бомби и всякакви танкери из морета и океани - ей това е като да опадат на есен листата ... Със сигурност е така. Щом последната генерация не се лепи на военни летища , а на граждански и пред тръгналите на ваканция или на работа коли.

# 89
Щом последната генерация не се лепи на военни летища , а на граждански и пред тръгналите на ваканция или на работа коли.

Ей с това съм много съгласна. Май за първи път в модерната история протестьорите сами не знаят за какво протестират. А, да, искат да се върнем в пещерите, но все пак да разполагаме с е-байк и салата с авокадо Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт