Любители на котки - Тема 185

• 34 553
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Честит рожден ден на Буда и Марси! И Честит имен ден на всички котешки мами, с името Мария! Flowers Hibiscus

# 391
  • София
Честит рожден ден на Буда и Марси.
Ну Заяц още дълги години да ти носят смях и емоции.

# 392
Да са живи и здрави Буда и Марси още дълги години!

# 393
Буда и Марси дълги години да са здрави и да радват и ощастливяват стопаните си !
И на техните имена съм голяма фенка !

Я кажете нещо да напръскам къщата вътре против кърлежи? Снощи  щях да колабирам след като видях един супер малък на ръката си 😵‍💫. От тогава не съм на себе си само си представям как има още,  но не ги виждам. Изобщо изведнъж страшно шубе ме хвана на тема кърлежи

# 394
Здравейте,
сутринта нашата Жужа се беше изпишкала в банята, но урината и беше бая тъмна, почти кафява.
Довечера ще я заведа на лекар, обаче доста се притеснявам.
Яде си, пие си вода, няма нещо нетипично в поведението и, обаче бая се стреснах.
Стиснете по едни палчета и лапички да не е нещо сериозно, моля ви!

# 395
Вчера ходих с Джери до вет, да му махнат едно малко кърлежче, залепено на сгъвката на ушето. Бяха две, на всяко уше по едно, видях ги в събота вечерта и веднага писах на вет, защото Джери не мога да го обезпаразитявам, всички останали около него точно дни преди да се появят тези кърлежчета по Джери бяха обезпаразитени с Адвантидж... И до понеделник вече едното кърлежче го нямаше на ушето. Ветка беше казала да ги намажа с олио или нещо друго мазно, но аз не посмях... Та и аз си представях къде ли се разхожда бубата из къщи, ако вече я няма на ушенцето... Махането на кърлежчето отне на вет точно половин секунда. Каза, че тези малките се срещали по гълъбите. И действително Джери лежи пред отворения прозорец по цял ден, нямаме комарник вече (беше унищожен) и едно голямо дърво пред прозореца имаме, редовно прелитат всякакви птици... Та, имайте предвид, че може и от горе да дойде кърлежа... Sweat Smile

# 396
Целувам по тумбачетата прекрасните Буда и Марси. Да те радват и да се обичате още много, много години. Пожелавам да са здрави и игриви

# 397
  • София
За премахване на кърлежи много успешна джаджа е тази от Зооплюс:

На село кучето се беше обсипал с десетки кърлежи, вярно, скорошни, излизаха с едно движение (само дето той много мърдаше и не даваше).

Честит рожден ден на двата котангенса, здрави и все така щастливо обгрижвани!! Two Hearts

# 398
Слагате лакочистител на памук и задържате върху кърлежа. Много лесно пада така. От ветеринарен лекар го знам, прилагала съм го.

# 399
И в Пепко съм виждала такива пинсети за вадене на кърлежи. Чудих се да купя ли, но реших, че нямам нужда за 1 година не бях виждала на нито едно от животните. А и бях спокойна като разчитах, че обезпаразитяващите вършат работа. Обаче сега все повече започват да ме плашат. Имам едно червено петно под гърдите, нещо ме е ухапало, като го докосна сърби и сега започнах да се филмирам, че може да е от кърлеж.

# 400
  • София
За падане - ще падне кърлежът, с лакочистител, вазелин, олио, горене с цигара и т.н. Но не бива да се стресират гадините, защото изплюват всичкото си съдържимо в кръвта и остава да стискаме палци да не е преносител на нещо конкретният кърлеж...

# 401
Изпробван от мен успешно и многократно метод за премахване на кърлеж както при хора, така и при  котки. Кибритена клечка, топи се в малко олио и се масажира/гали/ лекичко коремчето на кърлежа. Полека-лека се пуска гадинката. Някаква реакция с фосфора май се получава, досега е работил при мен този начин. Не знам с лакочистител, ако после си ближе котето козинката дали няма да му навреди.

# 402
Момичета, абсолютно нулев интерес към бебето, все едно го няма.... А аз си мислех , че Топче беше темерут. Този го бие тройно, иначе не ме оставя, ходи само след мен, гали се, лежи до мен, но на бебето никакво внимание не обръща. Все пак 1 ден мина, аз очаквах да не мога да го изкарам от леглото, поне с Топи беше така. Малкия като ревне и той веднага се изнася от стаята. Разочарована съм, не го очаквах това.

# 403
Ивекс, радвай се. Я си представи ако ревнуваше от бебето?

# 404
  • София
Дейзи продължава да е така с бебето, а минаха 9 месеца. Спазва дистанция. Иначе все гледа да е до дъщеря ми. Случва се да легне до нея и когато бебето е там, но бяга при всяко по-рязко бебешко движение. Simple Smile Но наистина така е по-добре. Познати намериха нов дом за котката, защото от ревност промени характера и поведението си. Поне в новия дом, където няма бебе и ѝ обръщат внимание, стана отново предишната гальовна котка.

Честит рожден ден на Буда и Марси! Да мъркат, играят и радват стопаните си още много години! Birthday

Честит имен ден и на всички Марии в темата! Tada

Общи условия

Активация на акаунт