Случаят „Дебора“

• 281 103
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 320
Обвиняваме съдията, защото явно много филми гледаме и очакваме съдията да вътвори справедливост. Освен това е жена, явно подсъзнателно очакваме жена да подкрепи жена

# 1 321
Скрит текст:
Как изглеждаш и как се чувстваш наистина, не винаги съвпадат. Аз не напразно казах, че съм си гълтала речника. Когато си обиден, притеснен и т.н., може да изглеждаш всякак и да правиш всякакви несъответни неща. То няма и нужда да си обиден и притеснен даже, за да възприемат държането ти не според което ти влагаш. Случвало ми се е, да не влизам в подробности, не е в професионални отношения, а в лични.
Никой не би се хилил съзнателно в тая ситуация, иначе и аз забелязах гримаси като хилене.
Особено ако е взела подкуп, както твърдите - защо да се хили, не е ли логично да го прикрива?

Ми наглост, затова се хили, дреме и на шапката.

# 1 322
  • София
Аз пък отидох на протест в най-близкия до мен голям град. Имаше всякакви хора, вкл.с външния вид на извършителя (това във връзка с идеята, че тази визия винаги са кофти хора).
И не разбрах защо крещяха "оставка на всички съдии". Кои всички? В града, в цялата страна, не разбрах.
Имаше някакви подписки за мир. Имаше разни партийни функционери.
Останах с усещането, че някой употребява протестите.
Дано греша!

# 1 323
Тогава защо районният съд е определил друга мярка?
Има някакво противоречие, което хората усещат.
Явно защото е приел, че има безсъзнание (кома) за някакъв период, което се счита за средна телесна повреда.

А окръжният не е приел същото, защо? Защо са променили мярката на колегите си, нали се водят от едно и също тълкуване на въпросния член?

# 1 324
Аз пък отидох на протест в най-близкия до мен голям град. Имаше всякакви хора, вкл.с външния вид на извършителя (това във връзка с идеята, че тази визия винаги са кофти хора).
И не разбрах защо крещяха "оставка на всички съдии". Кои всички? В града, в цялата страна, не разбрах.
Имаше някакви подписки за мир. Имаше разни партийни функционери.
Останах с усещането, че някой употребява протестите.
Дано греша!

Не грешиш, съжалявам.
Протестите, дори и истинските се яхат от партиите, насочват, взема се изгодата.

# 1 325
видяхме те що за стока си. наказвана от ВСС, ама си вири носа и наглее пред цяла държава.

# 1 326
  • София
Законите имат нужда от сериозна преработка. Всичко, което освен физическа нанася и психическа вреда е тежка телесна повреда и много по-сурови наказания! 3 години нищо не са..

Законите да, но трябва и да се следи как служителите изпълняват служебните си задължения. Затова има йерархия - за да може онзи на по-високия пост да следи и да контролира как си вършат работата тези под него и да се отчита на този над него. Не може едни прокурори да работят съвестно, а други да претупват нещата. Не може на едни места в бюлетина да се обявяват редовно престъпленията, а в други да ги няма цял месец. Не може един лекар да напише едно, а друг да напише друго, когато става въпрос за едно и също нещо (ако е станало така, че не разбрах в крайна сметка има ли промяна в медицинската експертиза или няма). Не може съдии да излизат пред журналисти и да се хилят, като малоумни, докато отговарят на въпроси по толкова чудовищно дело. Този случай показа, не само че законите ни са пълна скръб, но и, че хората, които трябва да ги изпълняват, не си вършат работата, за която получават заплати.

# 1 327
  • Sofia
+1 за мнението на лейди Дювал
И днес съдията е закрил заседанието.
Магдалена, би ли коментирала на какво законово основание никой не е бил допуснат в залата?

# 1 328
Факт е, че тук случаят е комплексен, но не попада под нито един тежък състав.
Много е страшно това, голям пропуск в текста. Има измъчване, унижение, порезни рани  - има разлика от натъртено и рязано с нож по време на плен много пъти. Както и счупен нос не е като просто синина.

Задължително трябва да преразгледат и разграничат мотивацията за едно такова престъпление. Счупване на нос в дискотека при спречкване не е същото като умишлено окупиране на жилището в маска и ръкавици, задържане в плен, гавра, нараняване и накрая зарязване в безпомощно състояние.

Дано се работи в тази насока.

ПП Изтрих си въпроса, защото видях отговора на предните страници.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 22:36 от Анонимен

# 1 329
  • София
Тук видяхме цялата палитра.

# 1 330
  • При семейството си
За мен истинското лице на протеста беше Стара Загора 🤗 Човешко, лично, съпричастно.
Признавам си, след 22 минута се разплаках.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/nito-edna-poveche-g … lieto-nad-zhenite
Голямо евала на близката на това семейство, която застана с името, лицето, позицията си.
Адмирации и за едни други хора, обединени от страстта си, които…лично съм изпитала какво правят за едни други, отритнати, забравени членове на обществото.
Съжалявам, но “феминистките плакати” не могат да предизвикат подобни чувства в мен.

# 1 331
Близката на семейството е Човек с главна буква. Дано има повече такива хора на този свят и всеки от нас има по един такъв приятел до себе си.

# 1 332
Лелееее. Ама това вЕрно ли е, че съдят по текстове на закона, писани в края на 19 и средата на 20 век!?!?!?!
Сега ако ти кажа, че и Римското право още важи...
Латинският съм го позабравила, признавам си, пък и го учихме отгоре - отгоре само един семестър. Но сега поне съм наясно откъде са използваните анахронизми в днешния НК и невъзможността им за адекватно смислово прилагане.

# 1 333
И при нас имаше мъже с мускули. Плакати раздаваха няколко много млади момичета, нищо партийно няма на тях.

# 1 334
Някакъв тъп бабаит, охрана от чалга дискотека в малък град, го пазят съдии, полицай и не знам си кой още. Направо ми се изправя косата нагоре, какво се случва по етажите. Във всяка държава кма корупция, но тук вече сме заедно с 3тия свят. После народа защо е бесен. Кой беше другия подобен, който уби с колата си 2 момичета, че полицайка и стълбата му носеше. На Милен Цветков, на мама синчето, народа, колко време вдига врява. Писна им на всички. Ние тук, какво сме? Да си взимат чантите и да се махат.

Общи условия

Активация на акаунт