Случаят „Дебора“

• 281 067
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 485
Извинявайте, но ще запитам риторично - ако няма голи снимки на момичета как ще се развива този Старозагорски бизнес? Предвид всичката информация за уязвимостта на устройства и мрежи защо ще си причиняваш възможността да те рекетират до живот?
Това не оправдава по никакъв начин насилниците, разбира се.
Но нали си говорим сега какво да предприемем, за да се промени отровната обществена среда.
Ами всеки да започне от себе си - днес да си свърши по-добре работата на работното място, вечерта да поговори с децата си, да си прегледа и рецензира споделеното съдържание в социалните мрежи. По същия начин утре и вдругиден и по-нататък.

# 1 486
Браво на всички жени, отишли на протестите! Почувствах се изключително горда, че съм българка.
Феминистките мен не ме дразнят. Нещата, които предлагат като промени във закона, се прилагат във Великобритания. Много жени се феминизират крайно след като са преживели насилие. Затова съм толерантна, а и те искат да помогнат.

Някоя спомена, че като е съпругът ти, не е изнасилване. Мило момиче, тук ако жена се оплаче, че съпругът и е правил секс с нея, без нейно съгласие, ще го класифицират сексуално насилие. Мъж няма права над теб и твоето тяло, независимо кой е.

# 1 487
И това е така, но да не забравяме, че всяко момиче може да бъде въвлечено в схеми чрез заплаха, изнудване, лъжи и каквото още се сетиш. Дори и най-възпитаното и невинното!

# 1 488
  • Пловдив
Навсякъде насилственият секс, на който е принудена жена с мъж, който и да е мъжът, е изнасилване. Не знам какви са тия митове, че у нас със съпруг не било. Няма такова нещо не само "тук", а и тук.
-----
Бианка, извинявай, но на теб изобщо не виждам смисъл да ти отговарям още от самото начало.

# 1 489
Кой не е правил грешки на 15-16-17-18 години, че и нагоре? Кой не се е подвеждал по човек или по приятели? Кой не се е влюбвал сляпо? Спрете да търсите вина в жертвата. Сигурно е виновна с нещо, но вината й не може да се плаща с опит за убийство!

# 1 490
  • София
Не е глупав?? А какъв е? Много прост?

Явно не е глупав, щом много добре знае как да реже, за да му се размине. Просто е зъл садист, със съмочувствие, който е бил убеден, че ще му се размине. Особено щом се разбра, че в Стара Загора това е мода и много други правят същото. Чувството за безнаказаност и спокойствието, че каквото и да направи, ако го направи правилно, няма да последва нищо, при него и другите, като него дава сила да правят, каквото си пожелаят.

# 1 491
# 1 492
Аз визирах съдията, за когото Магдена каза, че не бил глупав... но и за престъпника важи, да.

# 1 493
# 1 494
Те почват с ухажване,  обяснения в любов и  възможно[ - да си направим снимки само за нас, после следва изнудването - ще ги пусна да те види всеки.
 За мен решението е да няма безнаказаност, дори за  съдебните служители, когато явно личи некомпетентност или умисъл да защитят насилник  като този например с ясно изразени  постъпки.  Няма да ги уволнят,  но могат да ги понижават, да постоят някой месец в  архива примерно  или друго, те си знаят къде ,без достъп до зала.  Също да се помисли - толкова дела в Страсбург, които плаща държавата , ако не цялото наказание ,поне процент да се заплаща от длъжностните лица,  не си свършили работата да се стигне до присъди срещу държавата ,по веригата , нещо и за  ръководния  в района или дето  е. И малко ще има ефект, не данъците да плащат техните неволни или нарочни грешки.  Може не всеки да е  подкупен, но са доста ,навсякъде  е така , пари или услуги.
 Пауло Куелю има в една книга , Захир мисля , писано за банка за услуги. Ама там услугите са да ти намерят билет , да те свържат с  известен  за кауза, не лични облаги. Неговият герой  искаше да намери жена си  и инфо търсеше.
 При нас търсят пачки основно.
 Не са натрупа този първоначален капитал, няма и да се натрупа.
 Задължение на държавата е да осигури спокойствие  и нормален живот, без страх ,на гражданите.

# 1 495
Навсякъде насилственият секс, на който е принудена жена с мъж, който и да е мъжът, е изнасилване. Не знам какви са тия митове, че у нас със съпруг не било. Няма такова нещо не само "тук", а и тук.
-----
Бианка, извинявай, но на теб изобщо не виждам смисъл да ти отговарям още от самото начало.
Магдена, донякъде ти разбирам позицията. Но не може на черното да кажеш бяло. Няма прилагане на закони и защита на жертвите в България. Това “тук” е където живея и плащам данъци, и където успешно се борят с насилие над жени. Не виждам лошо в добрия пример. Казвала съм, че преди да родя дъщеря ми, работих като доброволец в свободното си време в агенция за закрила на жени. Повярвай ми, разликата е огромна.
Ще ти дам пример - ако в България жена звънне на полиция, че мъжът и пие всяка вечер и започва да изпада в истерии пред деца, без физическо насилие, а само викове, как ще реагират полицаите? Ще ти кажа - ще вдигнат рамене. За такава промяна говорим, не само в закони, а и в мислене, защото много жени приемат, че са “виновни” или че някой има право на агресивно отношение, само защото им е мъж.

# 1 496
Точно така е , тук манталитета е  - ти сама си си го избрала - за мъж, за гадже, за любовник, какво искаш сега. Заслужила си е. И точно това не знам как ще се промени. Сякаш лошата преценка на жената оневинява насилника.

# 1 497
  • Където морето целува небето...
Точно така е , тук манталитета е  - ти сама си си го избрала - за мъж, за гадже, за любовник, какво искаш сега. Заслужила си е. И точно това не знам как ще се промени. Сякаш лошата преценка на жената оневинява насилника.
Като прочетете мнението за жените на уважаван и какъв още беше съдия и защитничката му се изяснява, че този мантлитет е толкова дълбоко заседнал и сред магистратите ни, че Бог да ни е на помощ.

# 1 498
  • София
Юриста в сутрешния блок обясни това, което всички неюристи в темата разбрахме, само юристите ни казват - не е така.
Хайде сега, моля,  оборете колегата за цялостната немарливост на състава на Окръжен съд Стара Загора.

# 1 499
  • Пловдив
Също да се помисли - толкова дела в Страсбург, които плаща държавата , ако не цялото наказание ,поне процент да се заплаща от длъжностните лица,  не си свършили работата да се стигне до присъди срещу държавата ,по веригата , нещо и за  ръководния  в района или дето  е. И малко ще има ефект, не данъците да плащат техните неволни или нарочни грешки.
По този въпрос. Не напразно отговорността на който и да било нает служител за неумишлени грешки или е изключена изобщо, или е силно ограничена, например у нас по КТ е максимум една месечна заплата, а за държавни служители се изключва. Това е най-нормалното нещо на света и призивите: "ууууу, да плащат", са да не кажа глупави, но необмислени или пък популистки, когато ги мятат политици. Това ни най-малко не е измислено у нас.
Няма работа, в която правилните решения да са еднозначни и лесно видими и за нещата, преценени като грешка, да е изявено виновен служителят. При отговорност за грешки по непредпазливост става едно от двете: служителят рискува на всяка крачка да се разори от действие, което е предприел по служба, или спира изобщо да взема решения от страх да не бъде разорен. Или напуска, почтен и разумен човек просто няма да се хване с такава работа.
За умишлени вреди се плаща по общия ред, стига да се докаже, че са умишлени. За некадърност се уволнява. Друга отговорност няма и не бива да има.

Общи условия

Активация на акаунт