На море в България 2023 г.! - 3

• 47 902
  • 518
  •   1
Отговори
# 420
Какъв риск, какви 5 лева ?
Аркутино фемили ризорт е на високо. Това първо, второ - да, загинали са (мир на душите им), но преди наводненията се удавиха хора наоколо. И заради тях ли да не влизаме във водата ? Като виждат, че водата е кална/мръсна, те си имат глави на раменете - ще си седят по плажа, ще се къпят в басейните.

По-скоро аз съжалявам хора с подобно на Вашето мислене.

По-лошо от новините и социалните мрежи - НЯМА. Това е новия начин на контрол на глупавата част от населението.

# 421
Съгласна съм с това за новините...помня юли като трябваше да резервирам и се чудех дали да ходим изобщо, заради "новините" за замърсената и отровна вода от Украйна и язовира. Признавам си, повлияха ми и на мен, бях 50/50 за море тази година.
Но отидохме, изкарахме 10 чудесна дена със зелен флаг и чудно време и вода в Несебмър и Слънчев бряг, имаме чудесни спомени.
Там като не слушахме новини, някак естествено това ми притеснение изфиряса яко дим Simple Smile

Август както писах случихме не толкова добро време /Поморие/, но отново сме доволни от почивката тогава..

Сега, как ще е времето септември, не се знае, нестабилно е тази година, не е като други лета...та си е на риск.

Всеки си преценява да поеме ли риска, да си стои ли вкъщи...

# 422
Едно е удавяне в следствие на безотговорни действия, друго е да идеш на почивка, когато има хиляди предупреждения отвсякъде + евакуация на хора. Но аз понеже съм от глупавата част от населението, ще си кютам у назе.
Приключвам по тази тема, ясно е, че сме на различни полюси.

Всеки си преценява да поеме ли риска, да си стои ли вкъщи...

Съгласна съм с написаното.

# 423
Ходила ли си там Кристал, видяла ли си го с очите си ?
Някой местен може да ви обясни, защо се стигна до там. Не е само природа.

Ами село Кости ? Знаете ли колко пъти вече е наводнявано и нищо не се прави по въпроса.

Колкото и грозно да звучи, за материалните щети на имотите в точно определени "квартали" и местности на Царево не ми е жал.
Жал ми е за изрядните жители на Царево, които страдат. Но и това е друга тема.

То е ясно, че никой няма да хукне на море от Арапя до Синеморец, но до Аркутино е ок.
По твоята логика , ако имам резервация в Дюни да не ходя, щото по тв казали еди кво си.

# 424
  • Бургас
Това, че водата е кална и мръсна не е толкова голям проблем. Голям проблем са ямите в дъното около брега и мъртвото течение. Те са много, много опасни точно сега, там където водата се е вливала в морето.
Цял месец морето е кофти. Много народ се издави. Не само от безотговорни действия. Черно море има специфика и не е за подценяване.

И двата комплекса в Аркутино първо не са на мястото на инцидента(преди него са), второ са високо, трето разполагат с басейни. Риск за живот от бедствието в Царево, който да даде отражение в Аркутино, аз не виждам. Ако се държи на море, палиш колата и за 10 минути си на Градина или Златна рибка.

# 425
https://fakti
https://fakti.bg/bulgaria/813461-fekalnite-taini-na-ujnoto-chernomorie

Преди време ме изгониха от тази тема, да си ходя в темата за Гърция. Явно за някои хора това, да се похвалят в социалните мрежи как са яли и пили на ол инклузив и как са ги анимирали, е много по важно от някакви си там стомашно чревни, очни, ушни, кожни или вагинални инфекции....

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 13:02 от Прекрасная Василиса

# 426
Значи това, което е описано, че уж е казано от Сандов е пълна лъжа. Или той не знае защо беше министър или някой му слага думи в устата. През прогнамният период 2014 -2020 г. по Оперативна програма "Околна среда" се финансира голям проект с бенефициент ВиК - Бургас, който обхваща всички населени места с над 10 000 еквивалент жители(т.е. жители+промишленост+временно пребиваващи в населененото място+ туризъм+участи се и т.н.), обслужвана от този оператор. Проектът се изпълнява и ще продължи да се изпъняла и през програмен период 2021 -2027 г. Ако Сандов не знае или този дето е писал небивалиците, може да им се обясни да прочетат Закона за водите, от където е видно, че отдавна общините не са допустими бенефициенти за финасиране на ВиК системи, а само ВиК дружествата с държавно участие и то за консолидирани райони, т.е. където всяка една община е член на местната Асоциация по водите. Общините дори не са партньори по тези проекти, а само дават разрешение проектите да се изпълняват от ВиК дружествата на тяхна територия. Така че Сандьото зеленото човече, дето вече и от партията му не го искат да вземе да се ограмоти малко, а не да чака някой кмет да дойде да му се моли да му финансира пречиствателната станиция. И също за сведение на тези бивши чиновници да са наясно, че това не е тръба на дъбоководно заустване! Дъбоководните зауствания са свързани директно с пречисвателните станции за отпадни води и заустват условни чисти (т.е. пречистени отпадни води) на 1 миля навътре в морето. В тази част на Южното Черноморие без пречиствателна станция са само Синеморец, Ахтопол, Варвара и Резово, защото са кмества с население между 2000 и 5000 еквивалент жители и според изискванията на Европейката комисия не са с приоритет за финансиране. Дори се препоръчва в такива населени места да се изграждат локални пречисвателни съоръжения и то само към по-големи обекти (хотели, къщи за гости, промишленост и т.н.). Т.е. собственикът на хотела следва да се бръкне и да си построи такова съоръжение и после да го поддържа. Само че, никой не го прави, защото само се гледа печалбата без да се инвестира в околна среда. Относно тези статии, то мога само да кажа, че сложил някой две три снимки от незнам си кога и от къде и чака да събира лайкове за абсолютни лъжи. На гърба на бедствието взели разни журналистчета да печелят слава и който иска като да им вярва.

# 427
  • София
Здравейте, прочетох цялата тема, но сега не мога да открия, кой беше почивал в Марина на Слънчев ден. Мисля, че отзивът беше отличен, но не мога да го намеря. Моля за съдействие

# 428
  • В.Търново
Аз не съм видяла. Може ли тук да ги постнеш? Гледах какви ли не кадри, но тръби не видях.
https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0HFoqqGP47LPbxA3F … d=100067418475975

# 429
Здравейте, прочетох цялата тема, но сега не мога да открия, кой беше почивал в Марина на Слънчев ден. Мисля, че отзивът беше отличен, но не мога да го намеря. Моля за съдействие
Здравейте, добавям към поста си, че преди две години  ходихме с такси от кк. "Св. Константин и Елена" до плаж "Слънчев ден" -7 дни, до хотел Палас. Не сме ползвали услугите на хотел Марина или хотел Палас, защото не можем да си го позволим. Останахме изключително доволни от самия плаж.

# 430
И на мен ми е любопитно. Ходим в Палас пролет и есен заради прекрасния термален басейн и много харесвам турските готвачи. Само,че вече сме 3+1 и през сезона ни е невъзможно да сме там. Затова гледам и аз към Марина.

# 431
Тази година морската ни почивка беше в хотел Палас. Останахме много доволни. Храната беше разнообразна и вкусна, а турските десерти-чудни. На плажа чадърите и шезлонги бяха достатъчно за всички гости на хотела, дори имаше и свободни през целия ден. Морето е плитко. Територията на хотела е голяма и дори и при пълен капацитет в разгара на сезона това не се усещаше нито в общите части, нито в ресторанта. Единствено асансьорите са малки за големината на хотела. Един от дните на престоя ни валя дъжд и ползваме спато, то също е добро и достатъчно голямо.

# 432
Спа-то на Палас е много хубаво, едната сауна е с голям кръгъл прозорец, много оригинално и красиво.

# 433
Бих искала да се включа по темата със замърсеното ни море и инфекциите всяка година. Явно някои хора не осъзнават, че заразите не са от морето, а от болните хора, които въпреки че са болни, отиват на почивка! Другия фактор е изключително ниската хигиена по хотелите, дори такива, които се водят 5 звезди!
Поне един път, когато децата Ви са били болни, пускали ли сте изследвания за Ешерихия или други бактерии..? Изследването се назначава от инфекционист, демек трябва да се посети болнично/ инфекциозно отделение!
Защото нашето тежко повръщане и стомашно-чрешно разстройство всеки път се оказва вирус! А вирусите не се хващат от морската вода..
На последната ни почивка в Санта Марина, Созопол, не се разболяхме изобщо, всеки ден сме били на плажа на Златна рибка, детето се кисне в морето, и вода си глътна доволно..
Хигиената в целия комплекс е на ниво, басейни, заведения, нямаше навалица и болни хора..
ето че и ние един път се прибрахме здрави от морето!

# 434
И ние тази година не сме се разболявали на морето. Не чух нито един кашлящ в ресторанта на хотела, честно казано, а всеки ден ядяхме.

Общи условия

Активация на акаунт