На море в България 2023 г.! - 3

• 47 899
  • 518
  •   1
Отговори
# 435
Замислете се, защо малко по на юг, няма стомашни вируси Wink

Хигиената като цяло в AI комплекси е пълна трагедия, но се въртят едни пари и власт имащите си затварят очите.

# 436
Поне един път, когато децата Ви са били болни, пускали ли сте изследвания за Ешерихия или други бактерии..? Изследването се назначава от инфекционист, демек трябва да се посети болнично/ инфекциозно отделение!
Защото нашето тежко повръщане и стомашно-чрешно разстройство всеки път се оказва вирус! А вирусите не се хващат от морската вода..
Демек се образовайте малко. Вирус и бактерия са две различни неща. Ешерихия коли е бактерия. Микробиология (за откриване на бактерия) на секрет или урина може да назначи всеки лекар и не е задължително да се посети болнично /инфекциозно отделение. За откриване на вируси се изследват  IgG  и IgM антитела за съответния вирус серологично или чрез PCR директни ДНК тестове от кръв или лигавица. Пак може да ги назначи всеки лекар, но по всяка вероятност ще трябва да се платят.

Хигиената по всякакви места на морето е нулева - като се започне от плажните капанчета и се стигне до петзвездните хотели, независимо дали има тоалетни, мивки и прочие. Точно този мазаляк предизвиква по-широкото разпространение по морето  (в комбинация с високи температури) на бактериални и/или вирусни инфекции. 
 Аз лично имам няколко основни правила:
- не пия вода от чешмата, не консумирам таратор , скрежина, сладолед и всичко друго, което се съмнявам, че се прави с вода от чешмата;
- нося дезинфектант навсякъде, включително и на плажа;
- след плаж ВЕДНАГА се къпя със сапун, а не просто обливане и се препират банските;
- преди и след всяко ядене задължително ръцете се измиват обилно със сапун.
- предпочитам чаши за еднократна употреба, включително и в хотели пет и незнам колко си звезди;
- преди хранене си обърсвам със салфетка приборите, а ако има възможност ги взимам от място, където не са сложени много прибори и всеки да си взима от тях. Апропо най ми харесват ресторанти, където приборите са запечатени в хартиен плик.
- не ползвам шалтета на шезлонги.
-  взимам  си само храна, която е защитена от кацане от насекоми.

# 437
Последните 9 години на БГ море , моето семейство ( да чукна на дърво ) един път не се е разболяло .

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 14:12 от Ел_Си

# 438
Последните 9 години на БГ море , моето семейство ( да чукна на дърва ) един път не се е разболяло .
Ахм, пък на колежката внучето се прибра преди дни болно от Гърция и сега е на антибиотик. И не са били в някакво забутано и забравено от Бога гръцко село.  Та мисля, да не се абсолютизира.

# 439
  • here and now
Ни на българското, ни на гръцкото море сме се разболявали някога. И бременна съм ходила и детето от 3 месечно съм водила.
Надявам се занапред да е така.
На мен навсякъде ми харесва. Всяко място си има и предимства и недостатъчци. Старая се да гледам хубавите неща.
Пищящи деца има и в Гърция, но има и само adults only хотели навсякъде, та за всеки има по нещо.
Напоследък предпочитам в Гърция, защото пътя до там ми е по-удобен. След като миналата година се прибирах 100 часа по нашта магистрала и за секунда се отървах от катастрофа, не ми се ходи пак. Да видим кога ще ми мине.

# 440
И на българското, и на гръцкото море не дай си боже може да попадне човек в какви ли не ситуации. Наводнения, пожари, разболявания и т.н. Не бих абсолютизирала и обобщавала къде е по-добре, с тази разлика, че от БГ морето може да се прибере човек всякак за три-четири часа, пък тази сутрин закотвени българи на един гръцки остров споделят, че освен фериботи, няма и храна и вода в магазините вече. От там нататък дори и при осигурена евакуация от острова, трябва да търсят начин по затворените магистрали как да се прибират. Преди това пък пожари.  Та и там не е сигурно, че ще изкара човек безпроблемна почивка, божа работа.

# 441
Ох, явно само в България има пищящи деца и ол инклузив Grinning Тая Гърция ще я урочасате накрая от толкова хвалби. А какво да кажем за тъпаците гърци, дето бутнаха човек от ферибота и той се удави? Ако беше тука, щеше да има ау, ужас, само в България може да се случи това, пък гледайте, че и в Гърция има олигофрени и не всичко е цветя и рози. Една приятелка пък преди няколко години се тръшна с вирус в Турция. Разбира се, не защитавам тези гнусни фекални тръби и нашенската тарикатщина, но хубави места и хотели има и в България, има и в Гърция, има в Турция и нявсякъде. Както и гадни. Влезте в групата за почивки с деца във ФБ и вижте историята как някакви хора са ги гонили с брадва от гръцки съдържател на "хотел". Вече прекалено досадно взе да става това непрестанно сравнение и хвалене на Гърция..

# 442
И...очакваме да се включат за хвалене на Турция.
Апропо, пък една моя колежка не иска да чуе за Турция, след като някакъв вълкодав я е оглозгал на територията на един турски резорт и е прекарала почивката си, чакайки обратния полет с чартър, бинтована в хотелската стая с нам колко си шева по ръце и крака.
Та на всяко място, включително и на Луната, може да стане сакатлък. Мисля също, че всеки човек може и има право , щом си вади парите от собствения  джоб, да реши къде иска да прекара почивката си.

# 443
Момичета, да попитам и тук. Чисто ли е морето на север от Бургас?
Мислим да се преместим някъде, където морето е чисто. Сега сме в Ахтопол, морето не става за къпане, няма изгледи да се изчисти тези дни. Ходихме и в Синеморец, на плаж Липите, същата работа. Щеше да е много добре, ако не беше този порой.
И да уточня за някои, за да не се хабят да ме критикуват, пристигнахме преди пороя.

# 444
Да, все ще дойде някой, който от 10 години не стъпва на нашето лайн@морие да ни начука канчетата. Като не ходите на нашето море, какво търсите в темата? Аз преди да родя само в Турция ходех и в тази тема не съм чела и писала. Сега ми е удобно с малко дете да почивам в България, за това следя темата. Толкова е просто..

П.с. Живея във Варна и преди 15тина години един път поплувах в морето с превръзки и торбички и бях се отказала да влизам, наистина с години. И заради това ходехме в Турция предимно. Последно време ми се наложи да преоткрия нашенското моренце и не е толкова зле, даже си е супер, зависи къде ще отидеш. Ама то и в чужбина е така.

# 445
  • София
Който където иска да ходи, Свят широк ! Но да обиждаме БГ морето не е добре, все едно обиждаме себе си. Има си кусури, знаем си ги . Мен ме е яд само за този мост. Може ли един мост да имаш там , напукан от години и така да стои да падне, да повлече хора? Кмета на Царево сега да не реве по новините, да обясни нещо,,, Ето тези неща, трябва да се обърне внимание и да се каже... И да, в Гърция потопа е даже по -страшен, има блокирани хора по острови и без връзка, лоша работа
Върнахме се от Созопол вчера, е да, валя ни дъжд два дни, чак потоп нямаше... То големи вълни и червен флаг са достатъчни да не става за плажа. На басейн бяхме малко, малко плаж в кротките първи дни, Доволна съм , прибрахме се по живо по здраво .. но сезона върви към финал там...

# 446
Момичета, да попитам и тук. Чисто ли е морето на север от Бургас?
Мислим да се преместим някъде, където морето е чисто. Сега сме в Ахтопол, морето не става за къпане, няма изгледи да се изчисти тези дни. Ходихме и в Синеморец, на плаж Липите, същата работа. Щеше да е много добре, ако не беше този порой.
И да уточня за някои, за да не се хабят да ме критикуват, пристигнахме преди пороя.

Питай по темите за градовете на север от Бургас най-добре...

# 447
Здравейте! Утре заминаваме за Лозенец, поканени сме на сватба, която въпреки всичко ще се състои. Притеснено ми е. Как е положението към днешна дата? Главният път от Бургас на юг отворен ли е, тъй като по Гугъл мепс ми дава някакъв заобиколен маршрут след Бургас?

Това означение значи ли, че е затворена тази отсечка?

# 448
В Обзор е ок водата (видимо).

# 449
Към горните съвети ще допълня - лед не консумирам в напитки. Не знам кой с какви ръце го е вадил от фризера.

Общи условия

Активация на акаунт