Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 87

• 60 870
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Много благодаря за отговора.
Колебаех се между изливащия гел на Микса и този на Нивеа.
Най вероятно ще си взема този .
Blush

# 571
Използвате ли мобилното приложение INCI  beauty и дали тълкува правилно съставите на продуктите. От 2 дни сканирам всичката си козметика и съм в шок. Фон дьо тен Ести лаудър 0/20 свети в червено с лош състав. Ланком Тинед айдъл фон дьо тен и той същата работа. Тотално съм в шок и ме е страх да си ползвам гримовете спокойно. Започнах да ги проверявам, защото имам проблем със системно запушване на порите и образуване на затворени комедони. Прочетох някъде, че в такива случаи трябва да се избягват минералните масла, ами почти няма такива продукти, търся читави фон ьо тен и база.

# 572
Това колко правилно тълкува състав дадено приложение, зависи от създателя му и откъде е черпил информация за базата данни. Има хора, които се вманиачават и слагат едва ли не всичко в графа "вредно", други са по-лежерни. Аз затова не обичам приложения, които ти дават оценка в цифри/проценти и ползвам Inci Decoder. Там, след като ти сканират състава, ти обясняват накратко какво представлява химически дадена съставка и каква е ролята й, и сам вече си преценяваш дали да ползваш продукта.

Иначе за декоративна козметика, не знам какво очаквате, грубо казано си е боя, с която се разкрасяваме. Няма как да не пада яка химия при производството, за да се постигне съотвения цвят и консистенция. Ако не ви прави проблеми, ползвайте си каквото имате, въпреки състава. Трудно ще намерите наистина "зелен" грим.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 12:05 от Reddish Brown

# 573
Спрях да го ползвам, за мен не отчиташе вярно.

# 574
Аз ползвам skincarisma.com чисто информативно, без да се шашкам много Trollface

Да попитам  - как изглеждат пачовете за очи за многократна употреба от ДМ, не мога нещо да ги намеря?
Ще ми се да минимизирам разходите за такъв продукт, защото ползвам ежедневно и реших да пробвам с пачове за многократна употреба, които ще държа в хладилника пак и ще слагам серум отдолу.

# 575
Нищо не му разбирам на това приложение inci dekoder... Нито къде език се сменя, нито къде се сканира. Отиде в кофата.

# 576
  • Пеликания
Това са, но в момента ги няма в сайта.
Скрийншота е от Амбър от предна тема.

# 577
Благодаря MarieSt Flowers Hibiscus Ще ги търся в някой от двата магазина, които посещавам. Хвърлих око и на едни на Катрис, ако не намеря тези.

# 578
Супер много обикалях в магазина за тях, накрая просто попитах, въобще не се ориентирах къде стоят 😅

Благодаря MarieSt Flowers Hibiscus Ще ги търся в някой от двата магазина, които посещавам. Хвърлих око и на едни на Катрис, ако не намеря тези.

# 579
Момичета, ползвали ли сте този безконтактен дозатор? Интересува ме като свърши сапуна, дали мога да си го пълня отново с друг течен, без да купувам нови дози от същата фирма.

# 580
  • Пеликания
И аз ги търсих супер много в магазина, накрая попитах и ми показаха точно за касата ама това е Силистра. Не знам в другите градове къде стоят. Но щом ги няма в сайта може и да ги няма в магазина в момента.

# 581
Четох хубави отзиви за ензимният пилинг на Balea, но не откривам изобщо такъв артикул в ДМ. Спрян ли е от продажба или нещо са го модифицирали?

# 582
Момичета, ползвали ли сте този безконтактен дозатор? Интересува ме като свърши сапуна, дали мога да си го пълня отново с друг течен, без да купувам нови дози от същата фирма.

Някои казват че може ,аз пък съм виждала че пълнителя е специално капсулован за дозатора ..интересно ми е обаче къде го намери защото го спряха на пазара в бг да не говорим за пълнителите ..

# 583
Он лайн го има на много места. Смятам да се пробвам, пък ако ли не ще търся други варианти.

# 584
  • Варна
Вкъщи ползвахме такъв дозатор на Dettol доста време. Пълнителят го отварях с едно ножче за хранене и си наливах течен сапун. Първият път е малко по-трудно отварянето, после се свиква. Иначе са направени за еднократна употреба, като свърши да се подмени с друг пълнител.

Общи условия

Активация на акаунт