Боя за коса-максимално щадяща

• 18 789
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
"на малко разстояние от кожата" означава зле боядисани корени и бързо израстване на побелялата коса. Обичайно Лореал безамонячната, както и боите на фризьор не ми боядисват кожата или поне ако останат някакви следи, то е до първо миене. Близо месец след боядисване с фито - кожата ми остана боядисана доста време, сега вече са избили корените. Цветът е зле - хем не стана този от каталога, хем едва успях да сваля част от боята последните измивания с домашни маски. Остава упорито тъмно.

# 31
Абсолютно съгласна, ако боядисвам по този начин корените си "на разстояние от кожата", това ще означава, че не съм покрила израсалите бели коси. Ако нямате бели коси, вероятно няма и проблем.

# 32
Да, и аз предпочитам да ми е боядисан скалпа за 2 дни, отколкото да не си хвана белите коси.

# 33
Но няма боя, която изсветлява повече от 1-2 тона на косата и е щадяща.
За мен това е Кастинга на Лореал, но аз все още нямам бели коси. Изсветлява ми доста добре косата, като след боядисване слагам от тонера на Престиж перления, за да не оранжавее.

# 34
Имаш предвид, че взимаш няколко тона по-светъл Кастинг и става за изсветляване ли? Не разбрах много добре аз
И ако да, с колко тона по-светъл примерно и за какъв ефект?

# 35
Само тон 10.21 взимам и ми изсветлява достатъчно за златно русо.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 06:38 от Rimmona

# 36
Сз си взех билкова боя, но съм объркала цвета. Продавам на Cultivators Light Brown (светло кафяво) за 15лв.Иначе аз се отказах от конвенционалните бои след много четене по въпроса. На 36 съм, имам вече бели коси на гъстата си и дълга грива, но здравето ми е най-важно и се преориентирах.

# 37
Тези бои покриват ли бели коси и имат ли хубави червено нюанси? За пръв път ги чувам.

# 38
Vessela покриват си супер и червено да искаш Simple Smile

# 39
  • Маями
Vessela покриват си супер и червено да искаш Simple Smile

А от къде я купувате?

# 40
От Макаса, лично аз.

# 41
А коя прави хубаво и с блясък наситено Черно, без да се отмива на второто миене? 😀

# 42
Теоретично оксидантите трябва да са еднакви, ама може да докара неприятна изненада.

Влизам да дам лош отзив за боя Phyto. Изцяло растителна, безамонячна, щадяща, 30 лв опаковка, която даже не ми стигна. Първо, цветът е по-различен от този на опаковката (на каталога много от цветовете ги нямаше), доста по-тъмен. Хайде, да речем, че с още няколко измивания ще се поправи. Обаче - скалпът ме дразни още в първия ден след измиването, пак я измих - падна доста от цвета, сега ме сърби на места и усещам кожата суха.
Косата изсъхна, особено след първото миене с техния уж много подхранващ балсам. Сега си сложих от моя и малко се поправи, но пак е суха в краищата.
Кожата ми все още е боядисана. Въобще - два минуса в сравнение с доста по-евтини бои.

Преди два дена се боядисах с Phyto и при мен стана  много тъмна, направо съвсем различна от желаното. Май трябваше предварително да чета отзиви....
Но искам да те питам -отмива ли се, понеже пише, че е трайна, та се притеснявам.
Дано да прочетеш, понеже виждам, че темата е от август.

# 43
Ох, не се отми Sad почти нищо не се отми, освен някакви по-топли нюанси на цвета. Седи си тъмно, даже обсъждах с фризьорката си дали да не ми я изсветли цялата, за да сложим по-светъл нюанс. Изобщо - голяма беля се оказа тази боя. Не е тъмно като първите седмици след боядисване, но стигна до леко отмиване към изсветляване и упорито не мръдна.

# 44
Ох, не се отми Sad почти нищо не се отми, освен някакви по-топли нюанси на цвета. Седи си тъмно, даже обсъждах с фризьорката си дали да не ми я изсветли цялата, за да сложим по-светъл нюанс. Изобщо - голяма беля се оказа тази боя. Не е тъмно като първите седмици след боядисване, но стигна до леко отмиване към изсветляване и упорито не мръдна.

Oх, много жалко, нали е безамонячна, защо така:(( Иначе аз прочетох за една маска с витамин Ц, става и с ампули, и малко бебешки шампоан и се слага да престои на косата 1 час. Направих я веднъж и изветля малко, смятам да повтаря няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт