Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 484
  • 807
  •   1
Отговори
# 510
  • тук и там
Да, платихме половината сума и ние.Не съм много доволна от това,защото всичко става,и мога да изгоря с 600 евро(невъзвращаема стойност),но това е положението..И цената е по-висока,тази година -за същите дати,същите дни и същият апартамент,плащаме 180 евро повече.Това при ранна резервация,плюс това,че минала година беше безплатна анулацията,та тази година-хем с частично възвращаема стойност,хем по-скъпо .

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 11:25 от Кайсия

# 511
Планирам да сефтосам Гърция с Тасос това лято най-накрая! Спрели сме се на Liberty Hotel на Голдън Бийч, в мача е близо до плажа с добър рейтинг. Ще огледам статиите и мненията тук за забележителности и идеи, засега в списъка са Marble beach и онази лагуна (дано да е чиста) + един ден в Кавала Simple Smile Мисля да ходим всеки следобед на различно място/плаж, да видим Simple Smile

# 512
Планирам да сефтосам Гърция с Тасос това лято най-накрая! Спрели сме се на Liberty Hotel на Голдън Бийч, в мача е близо до плажа с добър рейтинг. Ще огледам статиите и мненията тук за забележителности и идеи, засега в списъка са Marble beach и онази лагуна (дано да е чиста) + един ден в Кавала Simple Smile Мисля да ходим всеки следобед на различно място/плаж, да видим Simple Smile
Миналото  лято бяхме точно на Криси Амудиа , няма аптека наблизо имайте го предвид.Самото селце не е нищо особено.Плажът е супер иначе , ние бяхме за пръв път на Тасос.Може би има много по-хубави места от там . Според нас изобщо не си заслужава Марбъл бийч , ходихме много народ ,супер комерсиално и прехвалено.Съжалихме ,че сме отишли , но все пак останахме 1 час (по 20 евро шезлонга )Пътя е отвратителен до самия плаж , но всеки сам си преценя.Аз само споделям моите впечатления.Дано останете доволни.

# 513
  • here and now
До Марбъл бийч минавайте през Лименас, пътят е по-добър. И ходете рано сутрин. Плажа е малък, много красив, но много комерсиализиран. Аз не бих отишла пак, ако не ми се налагаше да водя някой, който не е ходил...
Порто Вати е подобен, по-широк. Там тълпата не се усеща толкова много...

# 514
  • ...живея на последния етаж...
Здравейте! Имам относително спешен въпрос. На ферибота може ли да се плаща с карта, понеже последния път искаха само кеш и видяхме голям зор да съберем.

# 515
Говорите за покупка на билетите или за дребни разходи в бара на ферибота? Какво пък толкова ще купувате за няма и час пътуване?

# 516
  • varna
Бяхме на острова за Великден. Можеше да се плаща с карта на ферибота.

# 517
  • ...живея на последния етаж...
Говорите за покупка на билетите или за дребни разходи в бара на ферибота? Какво пък толкова ще купувате за няма и час пътуване?
??? Значи няма значение дали  и как ще се качим на ферибота, важно е да си купим нещо от бара? Даже не ми мина през ума за напитки, за билетите питах.

# 518
Ами въпросът беше "на ферибота може ли да се плаща", не "билетите за ферибота" Simple Smile Така написано означава на борда.

Винаги е можело да се купуват билетите от гишето с карта, вероятно е било някакъв моментен срив в безкасовото плащане. От няколко години всички гръцки търговци са и държавно задължени да имат пос терминал (друг е въпросът доколко всички го спазват).

# 519
Аз последните години не съм попадала на място без ПОС терминал. Вкл. на Солунския пазар при рибите, споменавам го, че ми беше адски забавно и странно - всичко в лед и един терминал завит в найлон на сергията, но го има и работи, и го ползват, и не мрънкат.

# 520
Задължават ги. В големите градове, където данъчните проверки са наблизо, вече е почти невъзможно да се измъкнеш.

# 521
  • Sofia
Здравейте! Пътувала съм за Тасос от Кавала около час и половина в посока. Колко е от Керамоти до Тасос? Около 40 минути? И самите фериботи в добро състояние ли са? Имам огромен психологически проблем с пътуване по вода и тази година замислям поне откъм време да редуцирам престоя в морето.

# 522
Здравейте! Пътувала съм за Тасос от Кавала около час и половина в посока. Колко е от Керамоти до Тасос? Около 40 минути? И самите фериботи в добро състояние ли са? Имам огромен психологически проблем с пътуване по вода и тази година замислям поне откъм време да редуцирам престоя в морето.
Кратко е пътуването сравнено с времето от Кавала. Добри са фериботите, спокойно, всико ще е наред. Докато се насладиш на гледката с птиците и си пристигнала.

# 523
  • Once there was a Hushpuppy...
Хубаво е на фериботите до Тасос от Кавала, бързо се пътува.

# 524
Мисля, че и за по-малко от 30 мин. сме стигали, но да не лъжа. За мен е много приятно, мисля, че не се усеща, че е по вода, но аз нямам дискофорт за пътуване по вода. По-скоро, ако духа, може да седнете откъм страна без вятър, но не защото предизвиква клатене.

Общи условия

Активация на акаунт