Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 397
  • 807
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Този уикенд бяхмв на Тасос и за осите ползвахме спирали за комари и смляно кафе запалено в алуминиево фолио, което сложих в чашка за кафе. Имахме голяма веранда и на нея обядвахме и вечеряхме. Пак се навъртаха оси, но положението беше търпимо. Не сме сядали в заведение, но отвсякъде по алеите се носеше аромат на запалено кафе или утайка от кафе.
Аз се разочаровах страшно много от организацията на фериботите, особено на връщане от Тасос. По-скоро липсата на организация. Страшно много коли в час пик (разбираемо заради крайния час за напускане на резервация около 11.00) в 12.30. Имаше полицаи които подреждаха колите в три колони и нямаше драми, просто чакаш да стигнеш до гишетата за билети. Там беше кошмарно. Редиш се на опашка, ферито се пълни кола след кола, идва ми реда за билет, но колата е 5 реда назад и не ми дават защото нямало да влезе в тоя ферибот, да сме чакали. Ставаме доста хора "чакащи" и в един момент удрят кепенците и викат отивайте на другата будка за гишета. Народа се втурва като на война естествено. Мачкат се деца, възрастни, кучета и квот има. Така настава почти бой с тези които се редят на опашката и се падат тъкмо до въпросните отворени гишета. Такова чудо не бях преживявала. А така наблъскаха народа и колите, че даже не успяха да затворят шлюза (не знам дали така се казва) и едната кола беше буквално наклонена навътре към другите коли. Взимат по 25 евро за кола и 5 на човек.

Звучи ужасно..

# 661
  • Sofia
divet, на кое пристанище се е случило това?

# 662
Предполагам на Керамоти... преживяхме същия кошмар, макар да пътувахме в понеделник, на връщане. На отиване беше вечерта и беше спокойно.
На връщане успяхме да се качим чак на 3-тия ферибот и добре, че бяхме трима човека, в колата. Иначе се чудя ако човека пътува сам.. как хем чака на опашката за билет, хем е в колоните?
Наистина е кошмарно и затова трябва да се избягват пикови часове, през сезона.
Иначе хората които контролират движението все пак са доста оправни...бързо действат, но явно няма друго решение.

# 663
  • Sofia
Предполагам на Керамоти... преживяхме същия кошмар, макар да пътувахме в понеделник, на връщане. На отиване беше вечерта и беше спокойно.
На връщане успяхме да се качим чак на 3-тия ферибот и добре, че бяхме трима човека, в колата. Иначе се чудя ако човека пътува сам.. как хем чака на опашката за билет, хем е в колоните?
Наистина е кошмарно и затова трябва да се избягват пикови часове, през сезона.
Иначе хората които контролират движението все пак са доста оправни...бързо действат, но явно няма друго решение.
На отиване към острова от Керамоти пак ли е така? От Кавала съм пътувала, съвсем спокойно беше и то средата на август.

# 664
Пропуснах да уточня че става дума за Тасос - Керамоти. Посока Керамоти-Тасос беше сутринта и нямаше такава драма.

# 665
Благодаря за предупреждението за час пик на фериботите! Ще се постарая да го избегнем с по-късно пътуване и в двете посоки.
А като са толкова наблъскани една до друга колите, как се случва излизането на палубата и прибирането в колата? Това го планирах като атракция за детето🙂
Аз открих репелент на Biotrade, който действа И срещу оси (поне според упътването). Нямам идея 50 мл за колко време стига, може да се пръска на кожата и на дрехите. Има възрастово ограничение за малки деца.

# 666
В  последната седмица на юни в неделя на връщане и при нас беше същия хаос. Такова нещо за първи път виждам.

# 667
  • here and now
Благодаря за предупреждението за час пик на фериботите! Ще се постарая да го избегнем с по-късно пътуване и в двете посоки.
А като са толкова наблъскани една до друга колите, как се случва излизането на палубата и прибирането в колата? Това го планирах като атракция за детето🙂
Аз открих репелент на Biotrade, който действа И срещу оси (поне според упътването). Нямам идея 50 мл за колко време стига, може да се пръска на кожата и на дрехите. Има възрастово ограничение за малки деца.
Само шофьора трябва да е в колата на качване и няма проблем, а на слизане чакаш колата до теб да те "отпуши".

# 668
Здравейте! Обмисляме две семейства да направим едно море на Тасос, това ще ни е второ посещение на Гърция. Осите си ни плашат..но да се надяваме края на август да са по-малко 😅 Чета ви от доста време, бях питала дали някой е посещавал бунгалата в Потос - https://lysistrata.gr/ , но явно никой не е нощувал там. Имам въпрос за ферибота, почетох доста, да си купим ли билети предварително или на място..? От Керамоти ще се качим.

# 669
  • София
Билети за ферибота от Керамоти се купуват на място.

# 670
Здравейте! Винаги на място сме взимали билетите. Между другото, миналата година имаше разлика от 5 евро в цената на сините и червените фериботи - примерно едните бяха 25 евро, другите 30 (или да беше 30 и 35), но то няма как да избереш - купуваш, където те насочат. Фериботът е част от изживяването свързано с Тасос, много е хубаво Simple Smile))

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 12:13 от anmasu

# 671
Здравейте! Винаги на място сме взимали билетите. Междудругото миналата година имаше разлика от 5 евро в цената на сините и червените фериботи - примерно едните бяха 25 евро, другите 30 (или да беше 30 и 35). Фериботът е едно от изживяванията свързани с Тасос, много е хубаво Simple Smile))

С три деца ще сме, предполагам за тях ще е голямо приключение! Мен честно да си призная си ме е страх 😅 и от фериботите и от пътуване със самолет. Благодаря ви за инфото ☺

# 672
Ако имате пресни впечатления от вкусни пекарни и таверни пак да напишете 🙂,  с конкретни ястия, които сте харесали

# 673
  • Пловдив
Wood bakery - Skala Potamias. Страхотни закуски има там.
За заведения - седнахме в таверна Фарос, но беше рано и пихме само фрешове. Много хвалят храната там.
Таверна Ирене и Посейдон в Потос са много добри.

Minikalinka, няма от какво да те е страх - докато се качиш на ферибота, и трябва да слизаш. 30 минути е пътуването.

# 674
Minikalinka, виждам, че ще сте в Потос и ние бяхме една година там. Не ми хареса плажа там, но признавам, че и много не разгледах околните, защото си харесваме плажовете между Skala Rachoniou и Limenas, и си пътувахме всеки ден до тях. Мисълта ми е да разгледате плажовете, то с деца сигурно е по-сложно, но така или иначе, ако отивате с кола на плаж, защо пък да не проучите такива, които ще ви харесат.
О, да, то сигурно е излишно да Ви успокояваме, аз нямам и страх от ферибот и самолет, та, ще кажете как Ви е било като усещане. Ние ходим винаги около края на сезона, в различни периоди на септември, и е спокойно с фериботите, че чета последните коментари за напрежение около качването на ферибота. Като се качите, си намерете къде ще Ви е най-комфортно и дано се наслаждавате Simple Smile
Така ще ми липсва Тасос и фериботът тая година! Да ви е много хубаво!
Да споделя, че миналата година си направих спрей против комари (не знам дали действа и срещу оси) - етерично масло Цитронела или Лимонена трева, се слага в преварена вода, не помня пропорциите, но ще го има някъде онлайн.
Скрит текст:
Здравейте! Обмисляме две семейства да направим едно море на Тасос, това ще ни е второ посещение на Гърция. Осите си ни плашат..но да се надяваме края на август да са по-малко 😅 Чета ви от доста време, бях питала дали някой е посещавал бунгалата в Потос - https://lysistrata.gr/ , но явно никой не е нощувал там. Имам въпрос за ферибота, почетох доста, да си купим ли билети предварително или на място..? От Керамоти ще се качим.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 13:48 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт