Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 346
  • 807
  •   1
Отговори
# 765
Език се вади от Фибанк вече от 2г,  мисля че с КЕП може и онлайн.

# 766
А онлайн ли е картата или отиваш, за да я получиш физически? Но по-важно ми е, ако ти се наложи да я ползваш, недай си Боже, еднакво удобно ли е, както със застраховката? Не съм ползвала и застраховката, но знам, че е добре уредено. Застраховаме се за 5000 евро на човек май.

# 767
  • Пловдив
Аз вадя европейската карта на място. Става за секунди, после след около 2 седмици отивам да си я взема. Но имам ПИБ съвсем наблизо и не ми представлява трудност.

Sly, може ли да споделиш коя е застр.компания, която реагира светкавично? Винаги си правя застраховката в произволна компания (чрез SDI) и досега не ми се е налагало да я ползвам, но ще ми е полезно да знам кои компании действат адекватно.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 11:32 от lili_78

# 768
Вече не се получават в БДСК. ПИБ май беше, но не съм сигурна или РЗОК.

# 769
  • София
А онлайн ли е картата или отиваш, за да я получиш физически? Но по-важно ми е, ако ти се наложи да я ползваш, недай си Боже, еднакво удобно ли е, както със застраховката? Не съм ползвала и застраховката, но знам, че е добре уредено. Застраховаме се за 5000 евро на човек май.

За съжаление, на няколко пъти ни се е налагало да ползваме ЕЗОК в Гърция и смятам, че е повече от задължително да я има човек. Винаги имаме и здравна застраховка.
Миналата година на Андрос се обадихме на асистънс компанията и те ни насочиха към мястото, където можеше да ползваме и ЕЗОК. Лекарят каза, че предпочита прегледът да мине с ЕЗОК - за нас така също беше по-добре. Нищо не платихме и не сме се занимавали със застрахователя повече.

# 770
Нашата е през SDi, към Генерали, реагираха веднага, още в 9:20 вече ми бяха пратили локация, къде да я заведем на преглед възможно най - близко до нас. Даже и лекарствата ще минат през полицата. Не попитах дали може и с ЕЗОК.
Благодаря ви, детето е с възпаление и на двете уши, ще пазим малко стаята, да се възстанови и ще се разходим из острова, защото не ни се рискува на брега с вятъра и водата.

# 771
Вече заявленията се подават в ПИБ. Не е нужно предварително попълване. На място разпечатват бланката и само проверяваш данните и подписваш.

# 772
Ами много полезно, Sly, MS2402, marinadp, lili_78, Vivi, Пролетно цвете, yanyan75! Видях, че срокът на издаване е 15 календарни дни, така че няма да е сега явно, със застраховката ще сме. MS2402, да се оправя бързо детенцето Ви!

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 23:03 от anmasu

# 773
За мен европейската здравна карта би вършила работа при по-продължително пребиваване някъде в ЕС, за да използваш равни права в държавни здравни заведения.(дано не греша, но мисля, че затова се ползваше). Застраховка правя в SDI, държа да е към Дженерали. И преди съм писала тук, не искам да е като реклама, а да помогна, ако му се наложи на някой. В SDI имат безплатна клубна карта, ползва се 10% отстъпка с нея.

# 774
На племенницата ми миналата година й бяха сбъркали името в европейската здр.карта и нямаше време да вадим наново. За щастие не се наложи да я ползва.
Днес организацията на фериботите по обяд от Тасос към Керамоти беше отлична.
На всички, които сте още там или ви предстои скоро да отидете - приятна и прекрасна почивка и късмет с времето! Благодаря за добрата и полезна тема!

# 775
Още ли са толкова натоварени фериботите по обяд? Преди седмица бяха чутовни опашки. Стигаха до околовръстното.

# 776
Не, даже приятно се изненадахме. Нямаше опашка, на касата бяха много бързи, самият ферибот беше по-удобен от този, с който бяхме на отиване и имаше места на сянка за всички. Към 13:00 се качихме на ферибота.

# 777
Ако мога да напиша една дума за Тасос, това е уют. Все едно отиваш на някакво място, свързано с детството ти( ако знаеш как да избягаш от тълпите, естествено).

# 778
  • София
Нямаше опашка на връщане с ферибота, но много наблъскаха колите една до друга. 13 без 10 ч тръгнахме от острова, в 14 :10 ч излезе мъжа ми от ферибота..около 30 мин го чакахме с децата да се появи.
Въпреки малките неудобства, много ни хареса на острова. Догодина сме пак там за по-дълго...

# 779
В Лименария бихме се върнали, за Голдън бийч това с осите ми беше напрягащо. Иначе най-хубавите ми снимки са от Криси Амудия, от един запуснат имот във високата част.

Общи условия

Активация на акаунт