Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните причини за осиновяване в България?
Какви са емоционалните и психологическите аспекти на осиновяването?
Какви са предизвикателствата и радостите на осиновяването?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните причини за осиновяване в България?
-
Какви са емоционалните и психологическите аспекти на осиновяването?
Емоционалните и психологическите аспекти на осиновяването включват борба, болка, разочарование, надежда, радост и различни начини, по които жените приемат факта, че може би няма да имат свои биологични деца. Осиновяването може да бъде свързано с различни емоционални реакции и преживявания, изискващи време и подкрепа.
-
Какви са предизвикателствата и радостите на осиновяването?
-
Какви са различните подходи към осиновяването и как се справят жените с предизвикателствата?
и най-топлите и сърде4ни поздрави!!!
Marypoppins е напълно права като казва, че да преодолееш това и да се решиш на осиновяване трябва и да имаш някой, който те подкрепя. Аз имам до себе си такъв човек и затова не ми се наложи да гледам така драматично на осиновяването. Още от самото начало, след като се оженихме, ние си обсъждахме най-разни варианти как би протекъл съвместния ни живот и то поради факта, че наши приятели които уж много се обичаха, пък после бързо-бързо се разведоха и то след като вече имаха и дете. Та си говорихме , че ако до 5 години нямаме дете, ще подадем документи за осиновяване. Впоследствие се разбра, че аз имам хормонални проблеми, които уж бързо се оправяли/според докторите/, но така и не забременях. Пет години минаха и една сутрин съпругът ми ме попита дали не съм се отказала от това, което сме си говорили... и така , отидохме и подадохме документи. Не съм правила никакви скъпи процедури, ин витро и др., защото първо нямам доверие на лекарите, а и предпочитам да си дам парите за детенце, а не на доктори или здравна система. Моя приятелка прави всичко , което ви дойде на ум и нищо. За мен това е Божа работа - вярвам в съдбата и ако е писано - ще стане. Именно за това нямаше какво да преодолявам. Но истината е, че имахме подкрепата на цялото ни голямо семейство /моето и на съпруга ми/. И сега всички се радват на нашето слънчице. Ако не можете да преодолеете факта, че няма да имате рожд. дете, просто сменете гледната точка. Аз изстрадах три бременности-две на моята най-близка приятелка и на жената на брат ми /рискова/. Толкова се притеснявах през цялото време за тях и за бебетата, че ако аз забременея, сигурно ще се побъркам от притеснение.