Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 69

• 37 874
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Слагам си по малко галета на кюфтетата, ако ми скимне... няма това да ме събори, не ги правя да гоня обем и бройка с хляб а да станат малко по-стегнати просто. Но съм се и изхитрила да слагам сушен лук вместо пресен, а той обира от влагата също - съответно ми пада  количеството галета което влагам. И то пак зависи и от каймата съответно дали и колко ще реша че има нужда.
Нямам проблеми с глутена, не гоня стриктно кето и да си броя въглехидратите в домата, хич не мога да се втелясвам на шепа галета в цялата тава кюфтаци. Не че не съм пробвала и с хуск, и с ленено брашно, и с де да знам какво още, ама като не ми пречи галетата, не мога да се разправям.
И яхнията дето готвих оня ден, на нея също сложих малко брашно. Как ли пък няма да се закахъря за 2-3 лъжици брашно на яхния дето беше поне 10 порции, а вероятно и малко отгоре. То сигурно в лука и морковите дето сложих има пак толкова въглехидрати.
Над 3 месеца съм на място без кухня, оня ден влязох да готвя при мама - ще го правя както се прави пък! Grinning
Важното е че наблягах на тези неща дето сготвих, на големи салати с пресни зеленчуци от градината и на домашната си шунка че имах още във фризера, а не на саламите дето другите бяха довлекли или на кекса дето мама беше опекла... щото не знам и аз що си наумила че Натка много ще иска кекс. Ядяло им се е на тях ама се оправдаха с мен, знам аз Grinning

# 451
  • на острова на мечтите
Natka, общо взето и мен нито филийка хляб, нито галета ще ме тръшнат. Избягвам глутен, за да видя как ще ми се повлияе псориазисът. Вече писах, че съм пробвала какво ли не. Май изключването на глутен от храненето има ефект. Просто аз не съм от най-стриктните. Малко се мотивирах от вас в темата. Нямам инсулинова резистенца,или диабет, както маминка и бабка, но качих доста килограми от ковидният период. Две години вързани в къщи си оказаха влиянието. А и менопаузата се намеси. Опряха ми се едни десет кила вече три години. Като ви чета ми става по- лесно да не се подвеждам и да хапвам извън режимни храни. В другата тема започнах, ама там вече никой не пише. Аз затова само чета и рядко се включвам. Научавам още много полезни неща за тялото.

# 452
Откъм информация си е много полезно тук действително.
Аз и затова изрично подчертах че аз нямам проблем с глутена и затова не се занимавам да се пазя от него. Щом на теб ти пречи, много ясно че ще го разкараш.
Режимни брашна и подобни ползвам супер рядко и не ми е оправдано да поддържам налични от тях, иначе са си вариант за който и нужно да заменя пшеничното. Аз установих че предимно така си ми стоят и спрях и да купувам, то пари на вятъра при мен.

За псориазис съм писала и преди ча моя приятелка се повлиява много добре от фастове, ама дълги. Тя започна отначало по Лидия Ковачева де, с плодове и чай с мед. Ама тя толкова и обича чай, почти не пие такъв и на го обича сладък, та медът отпадна почти напълно при нея. И плодовете къде яла, къде не, не изяждаше количествата дето са по книга. Общо взето хубав фаст си прави даже и без кафе, а от тая методика спазва само захранването за после. Че тя прави някакви дълги по 10 дена и нагоре, след такъв фаст не става да проядеш как да е.
Но 2 пъти в годината и после с месеци няма плаки по лактите, заради които иначе не излизаше по къси ръкави...

# 453
Аз чета за пшеницата и си нямате идея за колко заболявания е виновна.
То да беше само глутена. Хората си мислят, че щом нямат разстройство след ядене на хляб, сичко е точно, но не е така.

# 454
На мен ми прави впечатление тая мойта любимка напоследък Минди Пелц как се изказва за пшеницата. Особено пшеницата при тях в Щатите. Казва че ако пътува в Европа, би хапнала и нещо пшенично, но не би яла американската пшеница по никакъв повод. Хем генно модифицирана да си произвежда сама незнамсикакъв токсин че да не я ядат буболечки, хем и там не си поплюват с пестицидите хич. Там много от стандартите при отглеждане и производство на храна са по-различни от европейските. Не в тяхна полза, ако ме разбирате.
Представям си какво чудо е, щом нашата пшеница тук ѝ звучи приемливо...
Любимият ѝ лаф за тяхната FDA (food and drugs association) е - the F is silent in "FDA". Демек, никой не го е еня да контролира храните там.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 07:21 от natka

# 455
Аз пък подготвям парти за РД на детето - на 18 ще стане и експериментирам с торти без яйца и мляко Rolling Eyes
Ходих до сладкарницата на Елора, опитах всичко подходящо и нищо не ми хареса Neutral Face
Та съм направила тази по рецепта на no sugar, но няма да се хареса на повечето гости:
Скрит текст:
Приемам идеи за не много сложни торти, ако някой има нещо в ръкава Yum

# 456
natka, много добре се изказва Минди, но би сгрешила, ако хапне нещо пшенично в Европа Grin

Стигнах до заключението, че човек няма нужда от много храна, храната трябва да се дъвче много добре преди да се преглътне. И въобще да се храним съзнателно...Когато човек претоварва стомаха си там и в червата му остава необработена част от храната, която започва да се разлага и образува отровни газове.

danilu, браво, радвам се! Flowers Hibiscus Nature Sun With Face

tays, много ми харесва чувството ти за хумор: ''Леле, добре, че нямам такива изкушения аз, само ям от време на време на колегата от саламчето 🤣''  това ми прозвуча доста специално хахахах Sweat Smile Animal See No Evil
сори, tays, за моите порочни асоциации Smiley
SmileySmiley

# 457
Тайс е ненадмината! 🤣🤣🤣
Долче е майсторът на торти! 😋

# 458
Просто много добре се чувствам във вашата компания и ми идва настроение и с кеф си пиша тук.
Няма да споменавам за яйцата и орехите в офиса, кой чии яде 🤣.
До преди да мина на режим, и уиски си пийвахве, и вино, ама сега сме на чужди Яйца и салами. Това е положението.
Станала съм скучна лелка, а колегата - чичак със стентове.
Наскоро се събирахме банда, дето до преди 10 години все по кръчмите бяхме. На кой му опадали зъбите, на кой сисите, на кой косата, на кой му виснала дупарата, ама пак се веселихме. 🥳

# 459
По-добре да се веселиш и да не се вглъбяваш в проблеми и промени.

beki8, правих тази торта, но е без никаква захар. https://www.youtube.com/watch?v=VBamvIqvhnI&t=244s
Мъжът ми и синът ми я ядоха. Аз много й се мръщих. Мисля да й сложа плод или фурми следващия път. Също така не бих правила повече крем с маскарпоне и сметана. Много е тежък. По-добре заквасена сметана.

# 460
хихих, ти - скучна -пак се смея! Страхотна компания си, tays, с удоволствие бих пийнала с теб чашка уиски, винце или каквото решим, че може и две- три Smiley, а после ако трябва и седмица няма да се яде! GrinSweat SmileSatisfiedSatisfied

# 461
Беки, виж тази рецепта.🙂 Изпечи блатовете поотделно или в голямата тава на фурната и после изрежи кръгове или квадрати...или ленти с височината на тортата и ги навиваш като спирала (получава се много интересен разрез така):
https://www.sweetashoney.co/vegan-keto-mug-brownie/
Хвърлям ви поглед много набързо. По-късно ще ви чета, както трябва.😃

# 462
Здравейте!
Някой от групата пие ли Метфоргама за ИР ? Ако да, моля да ми пише на лично, защото тук гледам, че не се обсъждат лекарства.  
5ти ден съм на  Метфоргама 500 и имам много въпроси!
Предварително благодаря!

# 463
Аууу Беки, да не би да имаш ковид, че нищо не ти хареса в Роукейкс tooth
Аз си ги харесвам повечето. Останаха ми някои, които не съм пробвала. Но амаретото с вишни е нещо велико.
Хора, които са свикнали на стандартни като я опитват се опулват и ядат като разпрани.
А това в скрития  текст е интересно.
Я дай линк да видим как се прави.

Stryper, съгласна съм. Тежко е маскарпонето. Иначе пак може, но малко количество да се сложи.
Видях клипчето с кето тортата. Ами то целия крем е от все мазни неща. Наистина е тежко. И аз бих сложила заквасена сметана.
Ама се чудя защо не ги сиропират, то не става ли сухо това?
Аз бих сиропирала с нещо. Примерно с прясно мляко поне малко.

Днес до прибирането на работа съм с 6000 крачки.
До работа ми е към 1700-800 само в едната посока.
И там малко движение има обикновено. По работа, ходене из офиса, малко из склада. На почивките съм свикнала да ходя и ей ти на. Утре имам и излизане след работа и там  ще има ходене, ще видим колко ще навъртя. На боуен ще ходя, а и ще фаствам. Демек моя си, без вечеря.
А като се прибрах 22 минути на дзверо. После планк и после йога.
Иначе опитах и втори път нападите, ама май няма да ги правя, ще си карам на клекове пък.
Пак пуснах клипчетата за всеки случай, да не оплескам нещо и при навежденето на задния крак ме заболя бедрото, нещо се разтегна.
Не  ми харесва това упражнение.

maq-mi, метформин сме пили тук. Поне аз де.
Питай каквото те вълнува. Драма ли имаш с тоя хап? Не съм учудена.

# 464
Stryper, в рецептата има яйца Confused
Долче, а мога ли да заменя фъстъченото масло, че и това не ядем…
Елора, опитахме общо 7 вида, но никое не беше “нашето”. Накрая ми стана тежко, като имаш предвид, че взех от хапките, за да са повече видове. Определено няма да повторя…
Много от съставките не може да ги яде и съответно отпадаха без да се опитват някой видове, абе сложно е.
Обаче захар и брашно яде Joy
Накрая ще направя постен кекс с някакъв крем и това ще е тортата Grin
Последно ми казаха, че не било модерно да се сиропират блатовете, ама като правя пробите ще направя и със сиропиране да видим коя ще е по-сполучлива, че постните рядко са сочни.
Забравих линка (а си изпих гинкото тази вечер Joy)
https://nosugar.bg/surova-torta/

Общи условия

Активация на акаунт